Skip to main content

HIFK ja kaikki muut 11 liigajoukkuetta valmistautuvat tällä hetkellä kovaa vauhtia alkavaa kautta varten. HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kaipaa pidempään poissaolleita pelaajia takaisin joukkueharjoituksiin ja elättelee yhä toiveita uusista pelaajahankinnoista.

HIFK:n peliesitykset Suomen Cupissa jäivät vaisuksi ja tie tyssäsi tylysti alkulohkoon. Suomen Cup pelattiin nyt ensimmäistä kertaa lohkovaiheena ja se korvasi edeltävän Liigacupin. Yksikään pelaaja ei voi olla saavutettuihin tuloksiin tyytyväinen. Parannettavaa on niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessakin.

– Suomen Cup oli kaiken kaikkiaan ihan hyvä juttu. Ei ole paljon tarvinnut sopia pelkkiä harjoituspelejä. Virallisissa otteluissa on panosta, jonka lisäksi paikalla oli mediaa ja yleisöä. Se on aina hieno asia, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Jos ajatellaan millaisia pelejä yleensä tähän vaiheeseen kautta kuuluu, niin kolmen pelaajan vaihto-oikeus oli mielestäni kovin rajoitteinen tapa valmistautua kauteen. Vaihtojen määrän olisin mielelläni nostanut esimerkiksi viiteen. Myös se, että varoitustili siirtyy liigapeleihin on mielestäni väärin, Muurinen toteaa.

Pekka Sihvola on ollut HIFK:n paras maalintekijä kahdella edellisellä liigakaudella. Viime kaudella Sihvola ja Juho Mäkelä tekivät kahdeksan liigamaalia.

Pekka Sihvola on ollut HIFK:n paras maalintekijä kahdella edellisellä liigakaudella. Viime kaudella Sihvola ja Juho Mäkelä tekivät kahdeksan liigamaalia.

Pekka Sihvolan paluu lähestyy – HIFK kohtaa GrIFK:n ja TPS:n ennen liigakauden alkua

HIFK:lla on tällä hetkellä pelaajasopimukset kolmen maalivahdin ja 24 kenttäpelaajan kanssa.

Harjoittelussa on kuitenkin ollut pre-seasonin aikana haasteita. IFK:n pelaajista muun muassa Pekka Sihvola, Jukka Halme, Tommi Vesala, sekä Kristian Heinolainen toipuvat tällä hetkellä loukkaantumisista. Fredrik Lassas palasi vasta pari viikkoa sitten harjoituksiin ja äskettäin mukaan on liittynyt myös Pauli Kuusijärvi.

Muurinen odottaakin kuumeisesti sitä, että saisi terveitä pelaajia mukaan joukkueharjoituksiin.

– Joukkue on kasautunut myöhään, mutta sarjan alkaessa valmiustilan on löydyttävä heti. Näyttää tällä hetkellä siltä, että se ryhmä, joka pelaa ensimmäisessä pelissä Kemiä vastaan, ei pääse pelaamaan yhdessä yhtään peliä ennen kauden avausta. Muutamat avainpelaajamme toipuvat pitkäaikaisista loukkaantumisista kuitenkin kauden alkuun mennessä, Muurinen kertoo.

– Joukkueemme on tietyllä tavalla kysymysmerkki. Olemme kuitenkin valmiita, kun liigapelit alkavat, Muurinen sanoo luottavaisena.

HIFK pelaa kaksi harjoitusottelua ennen 8. huhtikuuta käynnistyvää Veikkausliigaa. Perjantaina 17.3. HIFK kohtaa GrIFK:n ja perjantaina 31.3. TPS saapuu Helsinkiin. Molemmat ottelut pelataan Sonera Stadiumilla ja otteluihin on vapaa pääsy.

”Toivoisin faneiltamme ymmärrystä ja pitkämielisyyttä”

HIFK:n harjoituksissa on nähty vuoden aikana runsaasti testipelaajia. Tällä hetkellä harjoituksissa on yhä mukana Erfan Zeneli, Marcus Heimonen, Mikael Forssell sekä kaksi viime kautta IFK:ssa pelannut laitapuolustaja Otto-Pekka Jurvainen. Muurinen toivoisi saavansa mahdollisuuksien mukaan kaikki neljä pelaajaa joukkueeseensa.

– Haluan yhä uskoa, että löytyisi jokin keino, jolla saisimme nämä pelaajat meidän joukkueeseen. Uusia tukijoita tarvitaan ja niitähän me tässä etsimme. Olen optimistinen ja toiveikas niiden asioiden suhteen. Totuuden nimissä joukkueemme laatu kevään Suomen Cupin peleissä ei ole ollut sitä luokkaa, mitä Veikkausliigassa vaaditaan, Muurinen sanoo.

– Se, että pelaaja on klubitaustainen tai mitä hyvänsä niin tällä hetkellä meidän täytyy muodostaa niin hyvä joukkue kuin on mahdollista näissä puitteissa. Siksi toivoisin faneiltamme ymmärrystä ja pitkämielisyyttä siihen, että joukkueemme rakentuu näin pikkuhiljaa.

HIFK:n harjoitusottelut ennen liigakauden alkua
HIFK – GrIFK perjantaina 17.3. kello 17.15 Sonera Stadiumilla
HIFK – TPS perjantaina 31.3. kello 17.30 Sonera Stadiumilla

HIFK:n liigakausi käynnistyy 8. huhtikuuta pelattavalla vierasottelulla PS Kemiä vastaan. Ensimmäisessä kotiottelussa HIFK kohtaa sarjanousija JJK:n lauantaina 15. huhtikuuta kello 16.00. Tsekkaa otteluohjelma ja lataa HIFK:n matsikalenteri tästä.

HIFK:n kausikortit 2017  

HIFK:lla on kolme eri kausikorttikategoriaa. De Stjärnprydda -kausikortin (pääkatsomo) hinta on 275€, IFK Klacken -kausikortin (pohjoispääty) hinta 150€ ja Super Kamrat (VIP) -kausikortin hinta on 950€ + ALV. Kausikortilla näet kaikki HIFK:n 16 kotiottelua.

HIFK:n kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla ja kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Lähimmän lippukauppasi voit tsekata täältä. Lippukaupoista voit ostaa ja noutaa lippuja myös kulttuuriseteleillä. Lisäksi voit noutaa varauksesi kaikista R-kioskeista. Lippukaupat perivät omat toimituskulunsa noudon yhteydessä.

Sinun tulee rekisteröityä Ticketmasterin asiakkaaksi, jotta voit tilata kausikortin (rekisteröityminen on maksutonta).

IFK Klacken (numeroimaton), Pohjoispääty / Norra ändan

 • 150€ + 4€ Ticketmasterin toimituskulut
 • Sisältää kaikki HIFK:n 16 kotiottelua Veikkausliigassa kaudella 2017
 • Etuosto-oikeus HIFK:n fanikatsomoon kahteen vierasderbyyn HJK:ta vastaan
 • IFK Klacken -kausikortilla yhden kotiottelun hinnaksi muodostuu alle 10 euroa

De Stjärnprydda (numeroitu), Pääkatsomo / Huvudläktaren

 • 275€ + 4€ Ticketmasterin toimituskulut
 • Sisältää kaikki HIFK:n 16 kotiottelua Veikkausliigassa kaudella 2017
 • Etuosto-oikeus HIFK:n fanikatsomoon kahteen vierasderbyyn HJK:ta vastaan
 • De Stjärnprydda -kausikortilla yhden kotiottelun hinnaksi muodostuu alle 18 euroa

Super Kamrat (VIP)

Mitä etuja saan HIFK:n kausikortilla?

 • Ostamalla kausikortin näet HIFK:n kaikki 16 Sonera Stadiumilla pelattavaa kotiottelua parhailta paikoilta.
 • Saat myös ennakko-osto oikeuden IFK Klackenin lipuille molempiin vierasderbyihin HJK:ta vastaan.
 • Oman istumapaikan lisäksi vältät kausikortin ostamalla jonottamisen lippuluukuille ja saat merkittävän hintaedun verrattuna irtolipun ostamiseen.
 • Pääset hyödyntämään kausikortilla HIFK:n yhteistyökumppanien tarjoamia etuja, joihin voit tutustua tästä.

Lue lisää kausikorttien ostamisesta ja viime kauden kausikorttien uusimisesta.
> Osta HIFK:n kausikortti