Skip to main content

HIFK:n ottelut Suomen Cupin lohkovaiheessa jatkuvat lauantaina, kun Esport Honka isännöi tähtirintoja Esport Arenalla kello 13.00 käynnistyvässä ottelussa. Fanseat.com näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Suomen Cupin uusittu lohkovaihe käynnistyi HIFK:n osalta 2-2 tasapelillä Grankulla IFK:ta vastaan. HIFK oli ottelussa kahdesti tappioasemassa, mutta onnistui nousemaan tasapeliin lisäajan viimeisellä minuutilla. HIFK:n maaleista vastasivat toppari Juho Pirttijoki sekä keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen, jolle 2-2 tasoitusmaali oli ensimmäinen IFK-paidassa.

Ykköseen viime kauden päätteeksi noussut Esport Honka aloitti ottelunsa Suomen Cupissa 3-2 vierastappiolla HJK:ta vastaan. Espoolaisten maaleista vastasivat Robert Ivanov sekä brasilialaiskeskikenttäpelaaja Douglas Silveira. Hongan tappiottomien otteluiden putki ennen HJK-ottelua oli venynyt peräti 11 ottelun mittaiseksi.

– Kun näin Suomen Cupin otteluohjelman niin olin heti tyytyväinen – pääsisin matkustamaan Honka-otteluun upouudella länsimetrolla. Mutta ei! Muuten fiilikset ja odotukset ovat todella korkealla, HIFK:n kapteenina GrIFK-ottelussa toiminut Matias Hänninen kertoo.

”Viime ottelusta jäi vielä kovasti hampaankoloon”

Esport Honka on vahvistunut täksi kaudeksi merkittävästi ja joukkueen tavoitteena on nousu Veikkausliigaan. Kaksi edellistä kautta HIFK:ssa pelannut laitahyökkääjä Joni Korhonen siirtyi Honkaan, jonka lisäksi tähtipaidasta tuttu maalivahti Mika Johansson edustaa seuraa. Lisäksi joukkueesta löytyy runsaasti liigakokemusta muun muassa Ilari Äijälän, Masar Ömerin, Konsta Rasimuksen, Duarte Tammilehdon ja Joel Perovuon myötä. Joulukuussa Hongan päävalmentajaksi siirtyneen Vesa Vasaran luotsaama espoolaisryhmä osoitti HJK:ta vastaan, että joukkueessa riittää valtavasti talenttia.

– On kiva, kun otteluissa riittää panosta. Viime ottelusta jäi vielä kovasti hampaankoloon, joten on mahtavaa päästä korjaamaan kurssia Honkaa vastaan. Treeneissä on menty lujaa ja myös keskitytty oman joukkueen puolustuspelaamiseen. Kaikilla on ollut hyvä meininki ja uudet pelaajat ovat päässeet hyvin joukkueeseen mukaan, Hänninen sanoo.

Lauantaina vietetään HIFK:n kannattajien järjestämää jokavuotinen gaalailtaa HIFK AID:ia, jonka kaikki tuotot käytetään HIFK:n toiminnan tukemiseen. Tämän vuoden AID-bileitä juhlitaan Töölön sydämessä Korjaamolla. Live- ja dj-musiikin lisäksi tarjolla on tuttuun tapaan skaboja, fanituotemyyntiä, fanitapaamisia ja hengailua hyvässä seurassa sekä Juuso Kivialhon kehuttu ”Eilen, tänään, aina” -dokumentti. Iltaan myydään 15 € peruslippujen lisäksi 20 euron kannatuslippuja.

– Lauantaina on iso päivä Kingeillä HIFK AID -tapahtuman takia, joten haluamme antaa päivälle mukavan startin. Voiton, Hänninen sanoo.

Esport Honka – HIFK lauantaina 4.2. kello 13.00 Esport Arenalla
Lipunmyynti (Esport Arenan kahviokerroksessa pyöröovien vieressä) aukeaa tuntia ennen ottelun alkua. Esport Arenan kapasiteetista johtuen paikkoja on rajoitetusti. Fanseat.com näyttää ottelun suorana lähetyksenä. HIFK:n Twitter-tili ei valitettavasti tarjoa ottelusta liveseurantaa.

> Lue lisää