Skip to main content

32-vuotias hyökkääjä Pekka Sihvola on ollut kahtena edellisenä kautena HIFK:n sisäisen maalipörssin kärkinimi. Kaudella 2015 liigamaaleja syntyi yhdeksän ja viime kaudella kokenut hyökkääjä teki kahdeksan maalia Veikkausliigassa. Alkukauden ajan ”Peksi” on ollut sivussa joukkueharjoituksista, sillä hän kuntoutuu vielä viime kauden puolella syntyneestä vammasta.

– Olen harjoitellut alkuvuoden kevyesti. Kyseessä on jalkaterävamma, joka tuli viime kauden loppupuolella. Huilasin syksyn, mutta jalka ei tullut sillä kuntoon, joten se jouduttiin operoimaan ennen joulua. Viime torstaina pääsin eroon jalassani olleesta kengästä ja nyt viimeisen viikon ajan olen saanut jo juosta. Toistaiseksi kaikki on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Helmi-maaliskuun vaihteessa minun pitäisi päästä harjoituksiin täysillä mukaan, Sihvola kertoo.

Sihvolan kuntoutumista on edesauttanut HIFK:n yhteistyökumppani Helsinki Core Trainersin loistavat harjoittelutilat.

– Nykyvälineillä ja Coren fasiliteeteilla olen saanut harjoitella todella monipuolisesti ja fysiikkapitoisesti. Vaikka en ole pystynyt fillaroimaan niin olen saanut tehtyä hyvin kuntoharjoittelua. Uskon, että tämä näkyy positiivisena puolena fysiikassa, kun pääsen kentälle. Toivottavasti olen vielä paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista, Sihvola sanoo.

Pekka Sihvola on Veikkausliigan vaarallisimpia hyökkääjiä boksissa.

Pekka Sihvola on Veikkausliigan vaarallisimpia hyökkääjiä boksissa.

Kokenut maalintekijä on seurannut katsomon puolelta HIFK:n kaikki ottelut tänä vuonna. Ensimmäinen voitto antaa vielä odottaa itseään, mutta tuloksellisesti vaisu alkukausi Suomen Cupissa ei kuitenkaan vielä huolestuta Sihvolaa.

– Joukkueemme uusiutui paljon ja mukana on nyt paljon nuoria. Totta kai se ottaa aikansa. Mielestäni se on pikkaisen kulunut fraasi ja vähän liian helppo vastaus, että nyt on vasta tammikuu ja pelin ei tarvitse olla kunnossa. Perusasioiden pitää alkaa näkyä peleissä. Ensimmäisenä asiana peli-ilmeen tulee olla joka kerta sellainen, että lähdemme voittamaan. Onhan se pelaaminen sitä ajoittain ollutkin, Sihvola miettii.

– Puolustuspelaamisen tiiviys on ensimmäisiä juttuja, ennen kuin lähdemme hiomaan taktiikkaa. Onhan siinä vielä paljon duunia. Toivon kuitenkin vilpittömästi, että nuoret pelaajamme tulisivat mukaan sillä mentaliteetilla, että ”mä jumalauta otan tuon pelipaikan”. Etteivät vain tyytyisi katsomaan, että mitä tästä tulee, Sihvola sanoo.

Sihvola on tehnyt uransa aikana 61 maalia Veikkausliigassa. Hän on pelannut myös yhden A-maaottelun Suomen paidassa.

Veikkausliigassa 198 ottelua pelannut Sihvola teki liigadebyyttinsä kaudella 2003. Ensimmäisen kokonaisen kautensa hän pelasi kuitenkin vasta kaudella 2011 FC Hakan riveissä. Sihvola tuleekin ensi kaudella rikkomaan upean 200 pelatun liigaottelun rajapyykin.

– Osaan todella arvostaa sitä. Toivottavasti Veikkausliigan ja Westerbackin tuore sopimus näkyy tulevissa pelaajien merkkipaaluissa, Sihvola sanoo pilke silmäkulmassa.

HIFK sijoittui viime kaudella Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenenneksi ja liigakarsinnan välttäminen varmistui vasta sarjan päätöskierroksella. Tulevalla kaudella HIFK lähtee taistelemaan entistä paremmista sarjasijoituksista.

– Viime kausi oli sekä henkisesti että fyysisesti ehkä urani raskaimpia kausia pitkään aikaan. Syksyllä viimeisen pelin jälkeen olin aivan loppu ja rikki, mutta samanaikaisesti motivaationi oli ehkä kovempi kuin koskaan. Viime kaudesta jäi hampaankoloon niin paljon. Nyt olen loukkaantuneena katsonut kuola valuen treenejä. Motivaatio on tapissa. Tärkeän startin saaminen on tässä sarjassa ehdottoman tärkeää, Sihvola kertoo.

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – Gnistan lauantaina 11.2. kello 12.00 Talin jalkapallohallissa
>
Lippuinfo 

> Lue lisää ja hyödynnä helmikuun ajan voimassaoleva kausaritarjous!