Skip to main content

HIFK ja Esport Honka kohtasivat lauantaina 4.2. pelatussa Suomen Cupin C-lohkon ottelussa. Kotijoukkue Honka oli HIFK:lle tyly isäntä ja HIFK jäi ottelussa kokonaan ilman maaleja.

Honka – HIFK 3 – 0 (2 – 0)
26′ 1-0 Joni Korhonen
28′ 2-0 Robert Ivanov
84′ 3-0 Masar Ömer

HIFK:n laitapuolustaja Tommi Vesala joutui jättämään kentän 22. peliminuutin kohdalla loukkaantumisen takia ja hänen tilalleen tuli 17-vuotias Kristian Heinolainen. Honka siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 26 minuuttia. Honka pelasi pitkän avauksen oikeaan laitaan, josta annettu matala keskitys tavoitti boksista Joni Korhosen. Korhosen laukaus painui HIFK-maalin vasempaan alakulmaan. Vain pari minuuttia tästä Honka sai rangaistuspotkun. HIFK-maalivahti Tomi Maanoja torjui Robert Ivanovin laukoman rangaistuspotkun, mutta Ivanov ehti ensimmäisenä irtopalloon ja niittasi pallon verkkoon. HIFK:n paras ja oikeastaan ainoa maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla osui Nikolas Sairalle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen ansaitussa 2-0 johdossa.

HIFK suoritti tauolla yhden pelaajavaihdon, kun Abaas Ismail otti Nikolas Sairan paikan oikeana laitahyökkääjänä. Ensimmäisellä puoliajalla Tommi Vesalan tilalle tullut Kristian Heinolainen loukkasi itseään noin vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Heinolainen tuli vaihtoon ja Eero Hyökyvirta kirmasi kentälle. HIFK:n paras paikka kavennukseen nähtiin 78. peliminuutilla, kun Abaas Ismail sekä Juho Mäkelä pelasivat hyvin yhteen ja pallo päätyi Xhevdet Gelalle. Gela sai pelattua jalkansa vapaaksi ja kova laukaus lähti kohti oikeata yläkulmaa, mutta Hongan maalivahti Ville Hursti torjui tilanteen kulmapotkuksi. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 84. peliminuutilla, kun Miko Puuskari vapautti keskikentällä tapahtuneen HIFK:n pallonmenetyksen jälkeen Masar Ömerin läpiajoon. Maanoja torjui Ömerin ensimmäisen nostoyrityksen, mutta kakkospallosta Ömer iski loppulukemiksi jääneen 3-0 osuman. Jukka Halmeella oli vielä aivan lopussa paikka kavennusmaaliin, mutta Hursti torjui Halmeen yrityksen.

Kokenut Hongan joukkue pelasi pallon kanssa fiksusti ja puolusti erittäin tiiviisti. HIFK:lla riittää vielä paljon tekemistä ennen liigakauden alkamista. Seuraavaksi HIFK kohtaa lauantaina 11.2. Gnistanin Talin jalkapallohallissa.

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Nosh A Lody
#4 Tommi Vesala
#5 Tuukka Andberg
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme (C)
#10 Juho Mäkelä
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Nikolas Saira

Vaihtopelaajat
#7 Daniel Rantanen
#16 Antti Ulmanen
#17 Jani Bäckman
#21 Eero Hyökyvirta (73′ —> Kristian Heinolainen)
#28 Kristian Heinolainen (22′ —> Tommi Vesala)
#30 Abaas Ismail (46′ —> Nikolas Saira)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

HIFK:n otteluohjelma / Suomen Cup 2017, Lohko C
La 21.1. HIFK – GrIFK 2-2 (0-1)
La 4.2. FC Honka – HIFK 3-0 (2-0)
La 11.2. kello 12.00 HIFK – Gnistan
La 18.2. kello 16.00 HIFK – FC KTP
Ke 1.3. kello 17.00 HJK – HIFK

Lohkojen voittajat pääsevät suoraan puolivälieriin. Lohkojen kakkoset sekä paras lohkokolmonen etenevät puolivälieräkarsintaan, jossa pelataan yksiosaiset ottelut ja niiden voittajat pääsevät puolivälieriin.
> Suomen Cupin lohkojako & otteluohjelma

> Lue lisää ja hanki oma kausikorttisi