Skip to main content

Keskiviikkona pelataan vuoden ensimmäinen Stadin Derby, kun HIFK kohtaa Suomen Cupin viimeisessä lohko-ottelussaan HJK:n. Vierasjoukkueena pelaava HIFK myy otteluun tuttuun tyyliin oman fanipäätynsä pääsyliput. IFK Klackenin ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Lisätietoja lipunmyynnistä löydät alta.

HIFK:n taival Suomen Cupissa on ollut tuloksellisesti vaikea ja jatkopaikan karkaaminen on varmistunut jo ennen keskiviikon HJK-kamppailua. Neljästä pelatusta cup-ottelusta HIFK:n saldona on voitto KTP:sta, tasapeli Grankulla IFK:ta vastaan sekä tappiot FC Hongalle ja Gnistanille. Edellisen ottelunsa HIFK pelasi viime torstaina, kun tähtirinnat saivat harjoitusottelussa vastaansa Viron yhdeksänkertaisen mestarin FC Levadian. Tasainen ottelu ratkesi vasta aivan ottelun lopussa, kun FC Levadia teki voittomaaliksi jääneen 0-1 voittomaalin lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

– Kokonaispelaaminen oli jo parempaa Levadiaa vastaan. Kohtalainen ottelu meiltä. Ensimmäinen puoliaika oli puolustuspelaamista, mutta saimme pidettyä nollan ja pystyimme luomaan pari vastahyökkäystä. Toisella puoliajalla prässäsimme selkeästi ylempää ja se toimi. Vastustaja teki voittomaalin pallonmenetyksen jälkeen, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertaa.

Harjoitusottelulle tyypillisesti HIFK pelasi Levadia-ottelussa leveällä kokoonpanolla ja mahdollisimman moni sai ylläpidettyä pelituntumaansa.

– Paljon oli positiivisia asioita, mutta isoin miinus viime hetken maalin lisäksi oli meidän viimeistely. Aika monista maalipaikoista huolimatta jäi nolla sarakkeeseen, vaikka noilla paikoilla olisi pitänyt 1-2 maalia tehdä, Muurinen harmittelee.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen odottaa keskiviikon paikallisottelusta jälleen upeaa tapahtumaa.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen odottaa keskiviikon paikallisottelusta jälleen upeaa tapahtumaa.


HIFK lähtee derbyyn jälleen selkeänä altavastaajana – ”HJK on Suomen parhaimpia joukkueita”

Keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattava HJK on marssinut Suomen Cupissa voitosta voittoon ja se on neljän pelatun ottelun jälkeen C-lohkon kärjessä 12 pisteellä. HJK:n maaliero 14-2 kertoo kaiken olennaisen joukkueen tämän hetken iskukyvystä. HJK on kohdannut pre-seasonin aikana myös Ruotsin pääsarjassa pelaavan Hammarbyn (3-2 voitto) ja IFK Norrköpingin (4-3 tappio).

HJK:n riveistä löytyy valtavasti henkilökohtaista taitoa Alfredo Morelosin ja Atomu Tanakan johdolla. Klubi on vahvistanut joukkuettaan täksi kaudeksi muun muassa Moshtagh Yaghoubilla, Juha Pirisellä ja Hannu Patrosella. Lisäksi HJK tiedotti maanantaina gambialaislaituri Demba Savagen kaksivuotisesta sopimuksesta. HJK:n tehokkain maalintekijä alkukauden otteluissa on ollut laidallakin viihtyvä hyökkääjä Akseli Pelvas. HJK:n tulokset talvikauden otteluista ja pelaajahankinnat kertovat, että se kuuluu tälläkin kaudella Veikkausliigan voittajasuosikkeihin.

– Saamme hyvän ja kovatasoisen harjoitusottelun, joka sopii hyvin meidän harjoitusvaiheeseen. Levadia-ottelussa oli paljon hyvää, mutta nyt kohtaamme vielä kovemman joukkueen. HJK on Suomen parhaimpia joukkueita, joten nämä ovat meille todella hyviä otteluita. Pelaajamme tarvitsevat tämän tasoisia pelejä, Muurinen kertoo.

HIFK harjoitteli maanantaina ensimmäisen kerran tänä vuonna Sonera Stadiumilla. Töölön jalkapallostadion kenttä ja katsomofasiliteetit ovat loistavassa kunnossa, vaikka kentän reunoilla onkin vielä hieman lunta. HIFK harjoittelee Soneralla vielä tiistaina ennen keskiviikon paikallisottelua. Kaksi edellistä liigakautta ovat osoittaneet, että HIFK pystyy taistelemaan loistavalla tavalla kentällä ennakkoon kovempaa HJK:n pelaajamateriaalia vastaan. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen päättyi HIFK:n 2-1 voittoon. Se oli tähtirintojen seurahistorian ensimmäinen voitto HJK:sta Veikkausliigassa.

– On tärkeää pitää joukkue terveenä. Meillä on paljon avainpelaajia lasaretissa. Pidän lähtökohtaisesti tärkeimpänä asiana keskiviikkoa ajatellen sitä, että kehitämme puolustus- ja hyökkäyspelaamistamme. Meidän täytyy olla henkisesti valmiita, Muurinen sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Juho Mäkelä, Tommi Vesala, Jukka Halme, Pekka Sihvola, Pauli Kuusijärvi sekä Kristian Heinolainen.

HJK – HIFK keskiviikkona 1.3. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
HIFK myy oman fanipäätynsä pääsyliput Ticketmasterin kautta

HIFK myy otteluun oman fanikatsomonsa pääsyliput – ennakkoliput Ticketmasterista

Vierasjoukkueena pelaava HIFK myy oman fanikatsomonsa eli pohjoispäädyssä sijaitsevan IFK Klackenin pääsyliput Ticketmasterin kautta.

Klackenin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Lippujen hinnat ovat 20€ aikuinen / 9€ lapset 7-16v. Lippuvaraukset ovat voimassa 28.2. kello 11:59 asti, jonka jälkeen kaikki varaamattomat liput vapautuvat myyntiin.

HIFK:n osakeomistajille ja kausikorttiasiakkaille on lähetetty erillinen sähköposti, josta löytyvästä linkistä ennakkolippuja voi ostaa edullisemmin. Ennakkolippujen hinnat ovat 15€ aikuinen / 7€ lapset 7-16v. Lippuja voi varata maksimissaan kolme lippua per asiakas.

Lisätietoja lipunmyynnistä saat sähköpostiosoitteesta

Klikkaa kuvaa ja hanki liput Klackeniin!

Klikkaa kuvaa ja hanki liput Klackeniin!