Skip to main content

HIFK hävisi lauantaina pelatussa Suomen Cupin ottelussa Gnistanille lukemin 2-0. HIFK:n vastuuvalmentajana kahdessa edellisessä ottelussa on toiminut Mikko Eskelinen, joka tuuraa valmentajasopimukseen kuuluvalla lomamatkalla olevaa Antti Muurista. Muurinen palaa HIFK:n harjoituksiin maanantaina.

– Olen tietysti erittäin pettynyt ottelun lopputulokseen. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle. Gnistan puolusti hyvin ja järkevästi käytännössä viiden pelaajan alakerralla. Toivoisin silti, että pelaamisessamme näkyisi enemmän tunnetta ja taistelutahtoa. Ensimmäisellä puoliajalla se oli parasta tällä kaudella, mutta toisella puoliajalla ei sitten oikeastaan toiminut mikään, Eskelinen sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta olivat sivussa Gnistan-ottelussa Tommi Jyry, Fredrik Lassas, Tommi Vesala, Kristian Heinolainen, Pekka Sihvola, Pauli Kuusijärvi sekä Kim Raimi.

– Harjoitusviikkomme sujui hyvin ja pelissä näkyi tänään niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Ensimmäisellä puoliajalla avauspelaaminen sekä prässipelaaminen ja siihen liittyvät ajoitukset toimivat ihan mallikkaasti. Murtautumisvaiheessa olimme heikkoja ja se on asia, joka vaatii eniten harjoittelua, Eskelinen toteaa.

Gnistan teki ottelun molemmat maalit toisella puoliajalla. Maaleista vastasivat maalin edestä osunut Jani Kaukomaa ja puolittaiseen läpiajoon karannut Karim Jouini.

– Gnistanilla ei ollut juuri meitä enempää paikkoja ja he saivat avausmaalin harmittavasti erikoistilanteesta. Takaa-ajomme ei sitten onnistunut millään tavalla. Onhan tässä vielä töitä tehtävänä, mutta jos peilaa edelliseen Honka-otteluun ja mitä olemme yrittäneet saada kuluneella viikolla harjoituksissa kuntoon, niin olemme kuitenkin menneet eteenpäin. Emme silti saa riittävästi maalipaikkoja, Eskelinen kertoo.

Mikko Eskelinen ei ole huolestunut HIFK:n heikoista tuloksista.

”Ei tässä kannata vielä huolestua”

HIFK on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussa kokonaan ilman maaleja. Vuoden ensimmäinen voitto on yhä ottamatta ja HIFK on kolmen pelatun ottelun jälkeen Suomen Cupin C-lohkossa viimeisenä. Töitä riittää jokaisella osa-alueella.

– Yksinkertaisesti ajoitukset pallon liikkeen ja pelaajien liikkeiden kanssa pitäisi saada sujuvammiksi. Saimme muutaman pallon vastustajan linjan etupuolelle, mutta ratkaisut ontuvat. Tietynlaiset kombinaatiot ja monen pelaajan samankaltainen ajattelu puuttuvat. Paljon on vielä parannettavaa. Eskelinen kertoo.

HIFK:lla on vielä kaksi ottelua jäljellä Suomen Cupissa. Cup-otteluiden lisäksi tähtirinnat kohtaavat harjoitusottelussa ainakin virolaisen FC Levadian ennen 8.4. PS Kemiä vastaan pelattavaa ensimmäistä liigaottelua.

– Tärkeintä on, että tiedostamme kehityskohdat. Ei tässä kannata vielä huolestua, sillä liigakauden alkuun on meidän onneksi vielä aikaa. Homma etenee tiettyjen suunnitelmien mukaisesti. Tänään pelilliset asiat sujuivat jo paremmin kuin esimerkiksi Honka-ottelussa, jossa ei oikeastaan ollut mitään positiivista. Yleinen taso ja sen pitäminen vaativat vielä runsaasti töitä, Eskelinen sanoo.

HIFK kohtaa seuraavassa Suomen Cupin ottelussaan FC KTP:n lauantaina 18.2. Talin jalkapallohallissa.
Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja lipunmyynti ovelta tuntia ennen ottelun alkua.

  • Ennakkoliput HIFK Shopista: 12€ aikuinen, 7€ kauden 2017 kausikortilla, 5€ lapset
  • Ovelta: 15€ aikuinen, 10€ kauden 2017 kausikortilla, 5€ lapset
  • (Snadit Kingit & Superkamrat -kausikorteilla ilmaiseksi)

HIFK:n otteluohjelma / Suomen Cup 2017, Lohko C
La 21.1. HIFK – GrIFK 2-2 (0-1)
La 4.2. FC Honka – HIFK 3-0 (2-0)
La 11.2. HIFK – Gnistan 0-2 (0-0)
La 18.2. kello 16.00 HIFK – FC KTP
Ke 1.3. kello 17.00 HJK – HIFK