Skip to main content
Antti Ulmanen teki ensimmäisen maalinsa IFK:ssa. Kuva ottelusta GrIFK:ta vastaan.

Antti Ulmanen teki ensimmäisen maalinsa IFK:ssa. Kuva ottelusta GrIFK:ta vastaan.

HIFK kohtasi lauantaina Suomen Cupin C-lohkon ottelussa Kakkosessa pelaavan FC KTP:n. HIFK pelasi kauden ehjimmän ottelunsa ja voitti ottelun ansaitusti numeroin 3-0 (1-0). Voitto oli HIFK:lle vuoden ensimmäinen. Kim Raimi debytoi IFK-paidassa ja myös perjantaina jatkosopimuksen tehnyt IFK-legenda Esa Terävä pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella.

HIFK – FC KTP 3 – 0 (1 – 0)
27′ 1-0 Aleksi Ristola (Matias Hänninen)
75′ 2-0 Juho Mäkelä (Nnaemeka Anyamele)
88′ 3-0 Antti Ulmanen (Daniel Rantanen)
> Katso maalikooste

KTP sai otteluun pirteän alun ja heti kolmen peliminuutin jälkeen Aleksi Tarvonen pääsi murtautumaan nokikkain HIFK-vahti Carljohan Erikssonin kanssa, mutta viimeistely-yritys suuntautui ohi maalin. HIFK:n ensimmäinen maalipaikka aukeni Nnaemeka Anyamelelle 21. peliminuutilla. Anyamele murtautui vasemmalta laidalta vetopaikkaan, mutta 22-vuotiaan laitapelaajan laukaus meni takatolppaa hipoen ohi. Aleksi Ristola vei HIFK:n 1-0 johtoon vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Matias Hänninen teki loistavan esityön ja pelasi pallon maalin edessä odottaneelle Ristolalle, joka ei tyhjästä maalista erehtynyt. Juho Mäkelällä oli loistava maalipaikka 37. peliminuutilla, mutta KTP-puolustus pelasti tilanteen viime hetkellä maaliviivalta. KTP pääsi luomaan harvat maalipaikkansa vastahyökkäyksistä. Tauolle siirryttiin HIFK:n ansaitussa 1-0 johdossa. HIFK suoritti tauolla yhden pelaajavaihdon, kun kapteeninnauhaa kantanut Mika Väyrynen teki tilaa Daniel Rantaselle.

KTP tuli peliin paremmin mukaan toisella puoliajalla, mutta vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt ratkaiseville maalipaikoille. Esa Terävän pääsi laukomaan vapaasti 69. peliminuutilla, mutta miehen laukaus meni selvästi ohi. 75. peliminuutilla HIFK siirtyi 2-0 johtoon. Nnaemeka Anyamele keskitti ja Juho Mäkelä puski pallon maaliin KTP-puolustuksen keskeltä. Mäkelä tuli pian maalinsa jälkeen vaihtoon ja hänen tilalleen kirmasi 17-vuotias Antti Ulmanen. Ulmanen kiitti luottamuksesta hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun hän pääsi puskemaan pallon verkkoon Daniel Rantasen keskityksestä. Maali oli Ulmaselle ensimmäinen IFK-paidassa.

HIFK nousi voitolla Suomen Cupin C-lohkon jumbopaikalta kolmanneksi. Sarjatilanteen ja otteluohjelman voit katsoa tästä.

Esa Terävä - HIFK:n johtaja kentällä ja sen ulkopuolella. Eski pelasi ensimmäisen matsinsa tällä kaudella.

Esa Terävä – HIFK:n johtaja kentällä ja sen ulkopuolella. Eski pelasi ensimmäisen matsinsa tällä kaudella.

HIFK Avauskokoonpano
#2 Nosh A Lody
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#10 Juho Mäkelä
#13 Esa Terävä
#15 Kim Raimi
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen (C)
#27 Nnaemeka Anyamele
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#7 Daniel Rantanen (46′ —-> Mika Väyrynen)
#16 Antti Ulmanen (80′ —-> Juho Mäkelä)
#17 Jani Bäckman (66′ —-> Jukka Halme)
#25 Jere Piirainen (MV)
#29 Joonas Salmi
#30 Abaas Ismail
#31 Nikolas Saira

HIFK kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa virolaisen FC Levadian. Ottelu pelataan torstaina 23.2. kello 13.00 Talin jalkapallohallissa ja otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!