Skip to main content

Veikkausliigassa viime kaudella HIFK:ssa debytoinut 20-vuotias keskuspuolustaja Juho Pirttijoki siirtyy Allsvenskanissa pelaavan GIF Sundsvallin riveihin kolmivuotisella pelaajasopimuksella.

FC Hakasta HIFK:hon maaliskuussa 2016 siirtynyt Pirttijoki pelasi viime kaudella Veikkausliigassa 25 ottelua ja Toijalan Pallon kasvatti oli heti debyyttikaudellaan HIFK-puolustuksen ja koko sarjan johtavia pelaajia. Vahvana pääpelaajana tunnettu ”Toijalan Hercules” on erinomainen pelaaja niin hyökkäys- kuin puolustuspään erikoistilanteisiin.

– Olemme erittäin onnellisia Pirttijoen puolesta. Tämä oli seuran ja pelaajan yhteinen tavoitte, kun Juho siirtyi IFK:hon viime kaudeksi. Hän teki heti läpimurron Veikkausliigassa ja nyt hän saa upean mahdollisuuden edetä urallaan, HIFK:n toimitusjohtaja René Österman sanoo.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvalla Pirttijoella oli sopimus HIFK:n kanssa ensi kaudesta, joten seura saa hänestä siirtokorvauksen.

– Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta, kun saan ottaa seuraavan askeleen urallani. HIFK on tarjonnut minulle viimeisen vuoden aikana loistavan mahdollisuuden kehittyä pelaajana, sekä tarjonnut myös monia unohtumattomia hetkiä pelikentällä. Haluan kiittää suuresti koko IFK:n organisaatiota – valmennusta, taustoja, pelikavereita ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä Stadin Kingejä. Unohtumattomimmat hetket kentällä ovat olleet nimenomaan Kingien ansiota, joten erittäin iso kiitos siihen suuntaan, Pirttijoki kertoo.

Onnea Euroopan kenttien valloitukseen Juho!