Skip to main content

HIFK kohtaa torstaina harjoitusottelussa Viron pääsarjassa viime kaudella hopeaa voittaneen FC Levadian.
Talin jalkapallohallissa kello 13.00 käynnistyvään otteluun on vapaa pääsy.

Viron Meistriliiga käynnistyy FC Levadian osalta 4. maaliskuuta, joten ottelu toimii vuonna 1998 perustetulle tallinnalaisseuralle valmistavana otteluna alkavaa kautta varten. FC Levadia on pelannut pre-seasonin aikana yhteensä kuusi harjoitusottelua, joiden saldona on kaksi voittoa ja neljä tasapeliä. FC Levadia pelasi 10. helmikuuta maalittoman 0-0 tasapelin Kuopion Palloseuraa vastaan.

HIFK ja FC Levadia kohtaavat torstaina jo kello 13.00, jotta Tallinnasta Helsinkiin matkaava Levadian joukkue ehtii ajoissa laivaan ja kotimatkalle.

– On mahtavaa, kun pääsemme kohtaamaan Viron viime vuoden hopeajoukkueen. Saamme samalla myös kansainvälisen ottelun. Kaikki pelaajamme tulevat saamaan ottelussa peliaikaa ja pelaamme muutenkin isolla ryhmällä. Ideana on saada ja säilyttää pelituntuma, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

– Tiedostamme, että vastassa on vahva joukkue. Levadian kausi käynnistyy kahden viikon kuluttua, joten saamme varmasti hyvän harjoitusottelun.

FC Levadia – yhdeksänkertainen Viron mestari

FC Levadia on yksi Viron Meistriliigan menestyneimmistä joukkueista. Tallinnassa perustettu seura on yhdeksänkertainen Viron mestari ja se on sijoittunut kahdella edellisellä kaudella Viron pääsarjan sarjataulukossa toiseksi. Edellinen mestaruus on kaudelta 2014. Levadia osallistuu tällä kaudella myös Eurooppa-liigan karsintoihin.

FC Levadian riveissä pelaa runsaasti Viron nykyisiä ja entisiä maajoukkuepelaajia. Joukkueen yksi tunnetuimmista pelaajista lienee 31-vuotias kapteeni Rimo Hunt, jonka lisäksi Maksim Podholjuzinilla, Andreas Raudseppilla ja Artjom Artjuninilla on tilillä A-maaotteluita. Pavel Marin ja Hindrek Ojamaa ovat olleet Viron A-maajoukkueen leirityksissä myös viime kaudella. FC Levadialle viime kaudella yhdeksän maalia tehnyt kamerunilaiskeskikenttäpelaaja Marcelin Gando on ollut joukkueensa kantavia voimia alkukauden harjoitusotteluissa. Gando ja keskuspuolustajana pelaava Luc Landry Tabi Manga ovat molemmat esiintyneet Kamerunin juniorimaajoukkueissa.

Viime kaudella lainasopimuksella Levadiassa pelannut FK Lokomotiv Moskovan venäläishyökkääjä Anton Miranchuk oli tallinnalaisten paras maalintekijä 14 maalilla, mutta Miranchuk palasi täksi kaudeksi takaisin Venäjän pääsarjajoukkueeseen. 10 maalia viime kaudella Meistriliigassa tehnyt 24-vuotias venäläishyökkääjä Yevgeni Kobzar puolestaan jatkaa Levadiassa myös tulevalla kaudella.

HIFK – FC Levadia torstaina 23.2. kello 13.00 Talin jalkapallohallissa
> Vapaa pääsy

> LUE LISÄÄ JA HANKI OMA KAUSIKORTTISI!