Skip to main content

HIFK nappasi lauantaina kauden ensimmäisen voittonsa, kun Kakkosessa pelaava FC KTP kaatui Suomen Cupissa lukemin 3-0 (1-0). HIFK:n maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksi Ristola, Juho Mäkelä sekä vasta 17-vuotias Antti Ulmanen, jolle maali oli ensimmäinen IFK:ssa. Voitto oli vain yhden pisteen kolmesta aikaisemmasta cup-ottelusta napanneelle HIFK:lle äärimmäisen vapauttava. Suomen Cupissa HIFK kohtaa vielä HJK:n keskiviikkona 1.3.

– Saimme voiton ja se kirkastaa tietysti aina ilmeitä. Teimme kolme maalia, jonka lisäksi saimme 3-4 hyvää maalipaikkaa. Kokonaispelaaminen oli laadukkaampaa ja pelissä oli jo selkeitä parannuksia. Täytyy kuitenkin muistaa, että vastassa oli KTP, eikä HJK, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoi.

HIFK nousi voitolla C-lohkon kolmanneksi, mutta jatkopeleihin tähtirinnoilla ei ole enää mahdollisuuksia. Kolmessa edellisessä ottelussa seitsemän maalia omiin päästänyt HIFK:n joukkue nosti puolustuspelaamisensa tasoa, josta palkintona oli voiton lisäksi ensimmäinen nollapeli tällä kaudella. HIFK:n maalilla KTP:ta vastaan torjui Carljohan Eriksson.

– Puolustus- ja hyökkäyspelaamisessa oli jo viitteitä paremmasta. Yritystä ja taistelutahtoa pitää olla jokaisessa ottelussa. Mielestäni KTP-ottelu oli koko joukkueelta hyvä asennepeli ja tästä on jälleen hyvä jatkaa kohti torstain Levadia-ottelua, Muurinen sanoo.

1+1-vuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt 31-vuotias keskuspuolustaja Kim Raimi pelasi ensimmäisen ottelunsa HIFK:ssa. Raimi pelasi KTP:ta vastaan täydet 90 minuuttia ja kokeneen topparin peliesitys oli lupauksia herättävä.

– Kim Raimissa on johtajuutta ja sellaista osaamista, jota tarvitsemme. Hän pelasi edellisen ottelunsa 5-6 kuukautta sitten, joten erittäin hyvä sisääntulo IFK:hon. Raimi on ollut hyvä harjoituksissa ja osoittanut taitonsa. On päässyt kyllä nopeasti joukkueeseen sisään, Muurinen kehuu.

HIFK kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa virolaisen FC Levadian. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa torstaina 23.2. kello 13.00 ja otteluun on vapaa pääsy.

Antti Muurinen oli tyytyväinen KTP-ottelun lopputulokseen.

Antti Muurinen oli tyytyväinen KTP-ottelun lopputulokseen.