Skip to main content

Juho Mäkelä on HIFK:n joukkueen kokeneimpia pelaajia. HIFK:n kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas uskoo vahvasti, että joukkueen suoritukset tulevat parantumaan liigakauden lähestyessä.

33-vuotias Mäkelä on pelannut Veikkausliigassa yhteensä 227 ottelua, joissa ulkomailla upean uran luonut hyökkääjä on paukuttanut kiitettävät 98 maalia. Viime kaudella ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa pelannut Mäkelä teki kahdeksan liigamaalia, jolla hän oli joukkueen paras maalintekijä yhdessä Pekka Sihvolan kanssa.

HIFK:n seurahistorian toinen kausi Veikkausliigassa oli tähtirinnoille haastava, mutta se tärkein, sarjapaikka Suomen korkeimmalla sarjatasolla, saatiin kuitenkin upeasti säilytettyä. Viime kausi jättikin Mäkelälle hieman hampaankoloon ja kovan motivaation sekä näytönhalun ensi kautta varten. Intohimoisena harjoittelijana tunnettu Mäkelä on nauttinut tammikuussa käynnistyneistä joukkueharjoituksista.

– Treeneissä on ollu loistava pöhinä päällä. Joukkue on uudistunut aika paljon viime kaudesta. Uudet nuoret pelaajat ovat tulleet ryminällä mukaan ja tuoneet energiaa sekä intoa harjoituksiin. Olen nauttinut harjoittelusta todella paljon ja vaikka muutama pre-season on jo uralla takana, olen intoa täynnä niin kuin se kuuluisa ilmapallo, ja kaikin puolin tyytyväinen pre-seasonin alkuun, Mäkelä kertoo.

– Valmennus on tehnyt tarkan harjoitussuunnitelman koko kevääksi ja harjoitusviikot on rakennettu järkevästi. Kaikki pyrkivät tekemään kaikki pienetkin asiat mahdollisimman hyvin ruokavaliosta ja treeneihin valmistautumisesta alkaen ja vaatimustaso on asetettu korkealle jokaiselle pelaajalle.

Tulevaan liigakauteen valmistautuva HIFK on pelannut kaksi ottelua tänä vuonna. Harjoitusottelu vahvasti uudistunutta Kuopion Palloseuraa vastaan (3-2 tappio) ja Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelu Ykkösessä pelaavaa Grankulla IFK:ta vastaan (2-2 tasapeli) eivät vielä kerro koko kuvaa HIFK:n pelaamisesta, sillä kausi on vasta alussa. Erityisesti pelitaktiset asiat kaipaavat vielä hiomista.

– Pari peliä on tosiaan takana ja sekä oma että joukkueen pelaaminen on ollut vielä hakemista. Harjoituskautta on vasta sen verran vähän takana, että taktisia juttuja ei ole vielä edes paljon keretty harjoittelemaan. Hyökkäysparin, sekä hyökkäyksen ja keskikentän yhteistyössä on paljon parannettavaa sekä hyökätessä että puolustaessa, mutta peleissä on ollut toki myös paljon hyvää. Uskon vahvasti, että pelituntuman parantuessa sekä omat että koko joukkueen suoritukset tulevat kehittymään rutkasti, sillä ainekset maukkaaseen keitokseen ovat olemassa, Mäkelä sanoo luottavaisena.

Liigacupin korvannut Suomen Cupin uudistunut lohkovaihe on herättänyt paljon keskustelua. Pelaajien keskuudessa uudistus on kuitenkin otettu vastaan positiivisesti.

– Pelaajan näkökulmasta on tärkeää, että myös pitkän pre-seasonin aikana on merkityksellisiä pelejä ja nyt niitä todellakin on tarjolla. Sanotaan Suomen Cupista mitä tahansa, on se sekä pelaajien, valmentajien että koko jalkapalloyhteisön mielestä tärkeä turnaus. Menneinä vuosina talvella pelattu Liigacup toimi piristysruiskeena pre-seasonilla, mutta se ei yltänyt merkityksessä lähellekään Suomen Cupia, Mäkelä sanoo.

– Lohkovaihe on mielenkiintoinen uudistus ja aika ja pelit näyttäköön, kuinka onnistunut uudistus se on.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 4. helmikuuta, kun Suomen Cupin C-lohkon toisessa ottelussa asettuu vastaan Ykköseen noussut FC Honka. Ottelu käynnistyy Esport Arenalla kello 13.00. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com lähettää ottelun suorana lähetyksenä.

Juho Mäkelä on voittanut Veikkausliigan maalipörssin kahdesti.

Juho Mäkelä on voittanut Veikkausliigan maalipörssin kahdesti.