Skip to main content

Veikkausliigakauteen valmistautuva HIFK jatkaa ensi kaudella tutulla valmennusryhmällä. 

HIFK:n päävalmentajana tulevalla kaudella toimii Antti Muurinen, jonka aisaparina jatkaa Mikko Eskelinen. Suomen A-maajoukkueen entisenä päävalmentajana toimineen ja seitsemän Suomen mestaruutta voittaneen Muurisen johdolla HIFK säilytti viime kaudella sarjapaikkansa. Kolmannen kautensa HIFK:ssa apuvalmentajana aloittava Eskelinen toimii samanaikaisesti myös Palloliiton Uudenmaan piirin valmennuskoulutuspäällikkönä.

HIFK:n joukkueenjohtajina jatkavat totutusti kaksi edellistä kautta yhdessä toimineet Petteri Jutila ja Joona Haavisto. Tulevalla kaudella päävastuun joukkueenjohtajan tehtävistä kantaa Jutila. Selfie-kuvistaan ja kanapastaresepteistään joukkueen sisällä tunnetun Jutilan tehtäviin kuuluvat myös vierasottelut. HIFK:n kotiotteluiden kokonaisuudesta yhdessä muun ottelutapahtumatyöryhmän kanssa vastaava Haavisto auttaa Jutilaa taustalla ja tuurailee miestä tarvittaessa.

Kaksi edellistä kautta HIFK:n maalivahtivalmennuksesta vastannut parivaljakko Petri Pyhältö sekä Ville Anttonen jatkavat tehtävissään. Kaksi maalivahtivalmentajaa mahdollistaa sen, että toinen havainnoi tiettyä joukkueharjoituksen osaa ja toinen suorittaa itse harjoituksen. Pyhältö aloittaa jo kuudennen kautensa HIFK:n maalivahtivalmentajana ja Anttoselle tuleva kausi on yhteensä neljäs HIFK:n valmennusryhmässä. HIFK:ssa myös maalivahtina alemmissa sarjoissa torjunut Anttonen suoritti UEFA Goalkeeper A -lisenssikurssin joulukuussa. Lisenssin sai seitsemän maalivahtivalmentajaa, joita koko Euroopassa ei ole tähän mennessä myönnetty kuin pari sataa.

HIFK:n edustusjoukkueen fysioterapeutteina ja fysiikkavalmentajina jatkavat hyvää työtä seurassa tehneet Masi Salmi sekä Ville Rapeli. Fysiikkavalmennuksesta päävastuun kantava Salmi suunnittelee kokonaisuuden fysiikkaharjoittelun puolella ja hänen vastuualueita ovat tulevallakin kaudella fyysisen kunnon kartuttaminen, loukkaantuneiden pelaajien kuntoutus ja loukkaantumisten ennaltaehkäisy. Salmi työskentelee urheilufysioterapeuttina Diacorilla. Rapeli antaa omalla ammattitaidollaan tulitukea Salmelle. Rapeli toimii urheilufysioterapeuttina Helsinki Core Trainersilla, jossa IFK:n pelaajat harjoittelevat säännöllisesti Rapelin johdolla. Rapeli toimi Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina vuoden 2014 Sotshin olympialaisissa.

Erinomaista työtä HIFK:n lääkintäpuolella tehneet Kirsi Korpi sekä Aapo Haavisto jatkavat myös tehtävissään. Kotiotteluiden ottelulääkärinä kahden edellisen kauden tapaan toimiva Korpi on kardiologi ja omaa vahvan pikaluistelutaustan. Hän on myös luistelumaajoukkueen lääkäri. Korpi on Diacor Urheilulääketieteen vastuulääkäri ja hän vastaa HIFK:n pelaajien terveystarkastuksista sekä joukkueen terveydenhuollosta Diacorin kanssa. Jo vuodesta 2009 lähtien HIFK:n edustusjoukkueen lääkärinä ollut Haavisto toimii lääkärinä vierasotteluissa.

HIFK kiittää samalla Henri Määttää sekä Jari Hyttistä seuran eteen tekemästä hyvästä työstä ja toivottaa molemmille onnea sekä menestystä tuleviin haasteisiin.

HIFK Taustahenkilöt 2017

  • Päävalmentaja Antti Muurinen
  • Valmentaja Mikko Eskelinen
  • Joukkueenjohtajat Joona Haavisto ja Petteri Jutila
  • Maalivahtivalmentajat Petri Pyhältö ja Ville Anttonen
  • Fysioterapeutit Masi Salmi ja Ville Rapeli
  • Lääkärit: Kirsi Korpi ja Aapo Haavisto
  • Huoltaja Mika Järvinen


Lue lisää kausikorttien ostamisesta ja viime kauden kausikorttien uusimisesta.
> Osta HIFK:n kausikortti