Skip to main content

HIFK:ssa kaksi edellistä kautta pelannut Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen maalivahti Carljohan Eriksson harjoittelee tämän viikon Ruotsin pääsarjassa pelaavan Jönköpings Södra IF:n riveissä. Jönköping sijoittu viime kaudella Allsvenskanin sarjataulukossa sijalle 12.

– Kutsu tänne tuli hieman yllättäen kuntoutuksen jälkeen. Suurimmat odotukseni tälle testijaksolle on vain nähdä miten pärjään täällä. Totta kai tavoitteena on onnistua mahdollisimman hyvin, mutta en ota siitä paineita. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Jönköpingistä puhelimitse tavoitettu Eriksson kertoi.

Eriksson matkusti Jönköpingiin sunnuntaina ja testijakso kestää viikon.

– Harjoitukset ovat menneet ihan jees. Pientä hakemista näin talvikaudella, mutta parempaan päin kokoajan.

21-vuotias Eriksson ei ainakaan vielä ole tehnyt pelaajasopimusta HIFK:n kanssa ensi kaudelle. Jatkaminen IFK:ssa on mahdollista, mikäli sopimusta ulkomaille ei synny. HIFK:lla on sopimukset ensi kaudelle maalivahtikaksikko Tomi Maanojan sekä Jere Piiraisen kanssa.

– Saku on nuori ja kehityskelpoinen maalivahti. Jos mahdollisuutena on päästä pelaamaan ulkomaille, niin se on aina upea asia. Emme halua olla jarruna, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

71_Eriksson_Carljohan_WEB

kk500