Skip to main content

HIFK:n joukkue harjoitteli ensimmäisen kerran alkavaa kautta varten reilu viikko sitten Talin jalkapallohallissa, jossa joukkue harjoittelee loppukuun ajan kaksi kertaa viikossa. Harjoituksissa tullaan näkemään myös testipelaajia.

– Tulemme katsastamaan näissä harjoituksissa pelaajia ja samalla näemme, minkälaiseksi joukkue tulee lopulta muodostumaan. Ensimmäisissä harjoituksissa on ollut paljon mielenkiintoisia nuoria testipelaajia näytillä. HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK:lla on julkaistut pelaajasopimukset ensi kaudelle kahden maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajan kanssa. Lisää sopimusjulkaisuja on luvassa tällä viikolla. Osa sopimuspelaajista liittyy harjoitusvahvuuteen tammikuun alussa, kun HIFK:n joukkueharjoitukset käynnistyvät 2. tammikuuta.

– Emme halua muuttaa joukkuetta radikaalisti. Ensin etsitään, sitten löydetään ja sen jälkeen vasta mietitään, neuvotellaanko sopimus, Muurinen sanoo.

Pelaajat noudattavat joulukuun ajan valmennusryhmän laatimaa henkilökohtaista harjoitusohjelmaa, jonka tarkoituksena on valmistaa kaikki tammikuussa alkaviin joukkueharjoituksiin.

– Fysioterapeuttimme Masi Salmi on tehnyt jokaiselle pelaajalle henkilökohtaisen ohjelman joulukuulle. Toivon, että joukkue olisi valmiina heti tammikuun alussa hyvin suoritetun peruskuntokauden jälkeen. Jokaisen pelaajan tulee tehdä kovasti töitä joulukuun aikana.

HIFK kohtaa KuPS:n harjoitusottelussa ennen Suomen Cupin lohkovaiheen alkamista

HIFK pelaa vuoden ja samalla harjoituskauden ensimmäisen ottelun 13. tammikuuta, kun Kuopion Palloseura saapuu Stadiin. Muurisen mukaan joukkue tulee harjoittelemaan tammikuun ajan noin 5-7 kertaa viikossa.

– Alussa pitää olla varovainen, kun joulukuussa ei olla niin paljon jalkapalloa harjoiteltu. On tärkeätä, että saamme perusvalmiudet aloittaa harjoittelu. Pre-season on Suomessa tunnetusti todella pitkä, Muurinen tietää.

– Vaikka lähdetään hieman rauhallisemmin liikkeelle, niin toivoisin kuitenkin, että saisimme ehjän talvikauden alle ja selviytyisimme ilman loukkaantumisia Jos joukkue pysyy terveenä niin se antaa hyvän perusvalmiuden koko kautta ajatellen. Talvikauden tarkoituksena on valmistaa pelaajat huhtikuussa käynnistyvään sarjaan.

 

11.8.2016, Sonera Stadion, Helsinki. Veikkausliiga 2016. Helsingfors IFK - Helsingin Jalkapalloklubi. Valmentaja Antti Muurinen - HIFK

HIFK:n kilpailulliset ottelut käynnistyvät 21. tammikuuta, kun uudistunut Suomen Cupin lohkovaihe pyörähtää käyntiin kotiottelulla Ykkösessä pelaavaa Grankulla IFK:ta vastaan.

Suomen Cupissa joukkueet on jaettu alueellisesti viiteen kuuden joukkueen lohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Lohkojen voittajat pääsevät suoraan puolivälieriin. Lohkojen kakkoset sekä paras lohkokolmonen etenevät puolivälieräkarsintaan, jossa pelataan yksiosaiset ottelut ja niiden voittajat pääsevät puolivälieriin.

HIFK:n kanssa samassa Suomen Cupin alkulohkossa pelaavat GrIFK:n lisäksi HJK, Gnistan FC Honka ja FC KTP.

Muurinen kehuu Suomen Cupin uusittua lohkovaihetta hyväksi uudistukseksi.

– On hienoa, että kausi pitenee tällä tavalla ja tulee virallisia pelejä. Kun tarvitaan mahdollisimman vähän niin sanottuja harjoitusotteluita, niin mielestäni tämä on hyvä uudistus. Cupissa olisi kiva mennä niin pitkälle kuin mahdollista. Ne ottelut tulevat myös olemaan katsastusotteluita tulevaa liigakautta ajatellen, Muurinen sanoo.

Uusi liigakausi käynnistyy huhtikuussa ja Veikkausliiga julkaisee otteluohjelman tammikuussa.

– Hiotaan joukkue yhteen ja ollaan valmiita, kun Veikkausliiga alkaa. Haluamme olla mieluummin kuuden parhaan joukossa, kuin sijoilla 7-12, Muurinen naulaa.

tsett111HIFK:n kausikortit ovat myynnissä jouluaattoon 24.12. asti erikoishinnoin. Hanki omasi ja varmista paikka HIFK:n 16 kotiotteluun parhailta paikoilta.

De Stjärnprydda -kausikortin (pääkatsomo) hinta ennen jouluaattoa on 250€ ja IFK Klacken -kausikortin (pohjoispääty) hinta 125€. (Kausikorttien hinnat 25.12.2016 alkaen 275€ / 150€).

HIFK:n kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla ja kaikissa Ticketmasterin lippukaupoissa. Lähimmän lippukauppasi voit tsekata täältä.

Paras tapa tukea seuraa on hankkia kausikortti ensi kaudelle.

IFK Klacken (numeroimaton), Pohjoispääty / Norra ändan

 • 125 € + 3,50 € toimituskulut (jouluaattoon 24.12.2016 asti)
 • Sisältää kaikki HIFK:n 16 kotiottelua Veikkausliigassa kaudella 2017
 • Etuosto-oikeus HIFK:n fanikatsomoon kahteen vierasderbyyn HJK:ta vastaan
 • IFK Klacken -kausikortilla yhden kotiottelun hinnaksi muodostuu alle 8 euroa

De Stjärnprydda (numeroitu), Pääkatsomo / Huvudläktaren

 • 250 € + 3,50 toimituskulut (jouluaattoon 24.12.2016 asti)
 • Sisältää kaikki HIFK:n 16 kotiottelua Veikkausliigassa kaudella 2017
 • Etuosto-oikeus HIFK:n fanikatsomoon kahteen vierasderbyyn HJK:ta vastaan
 • De Stjärnprydda -kausikortilla yhden kotiottelun hinnaksi muodostuu alle 16 euroa

Super Kamrat (VIP)

Mitä etuja saan HIFK:n kausikortilla?

 • Ostamalla kausikortin näet HIFK:n kaikki 16 Sonera Stadiumilla pelattavaa kotiottelua parhailta paikoilta.
 • Saat myös ennakko-osto oikeuden IFK Klackenin lipuille molempiin vierasderbyihin HJK:ta vastaan.
 • Oman istumapaikan lisäksi vältät kausikortin ostamalla jonottamisen lippuluukuille ja saat merkittävän hintaedun verrattuna irtolipun ostamiseen.
 • Pääset hyödyntämään kausikortilla HIFK:n yhteistyökumppanien tarjoamia etuja, joihin voit tutustua tästä.

Lue lisää kausikorttien ostamisesta ja viime kauden kausikorttien uusimisesta.
> Osta HIFK:n kausikortti

kausikorttihifkticketmaster