Skip to main content

HIFK on tehnyt kauden 2017 kattavan jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Mika Väyrysen kanssa.

34-vuotias Väyrynen siirtyi HIFK:hon elokuussa loppukauden sopimuksella. Suomen maajoukkueessa 62 A-maaottelua pelannut ”Väykkä” oli kaikissa pelaamissaan 14 liigaottelussa HIFK:n kantavia voimia kentällä.

– Pelaaminen ja kroppa tuntuu edelleen hyvältä. Ensimmäisiä ratkaisevia juttuja jatkosopimuksen kannalta oli totta kai Antin (päävalmentaja Muurinen) jatkaminen päävalmentajana. Kun valmentaja haluaa pelaajan joukkueeseensa niin se on aina todella tärkeä juttu, Väyrynen sanoo.

– Isoin asia seuralle on nyt se, että saadaan joukkue mahdollisimman nopeasti kasaan. Suomessa se vie yleensä aikaa monesta eri syystä.

HIFK:n kilpailulliset käynnistyvät tammikuussa, kun Suomen Cup pyörähtää käyntiin. Suomen Cupin ottelut toimivat tärkeänä harjoituksena tulevaa liigakautta varten.

– Liigacup ei ehkä saanut tarpeeksi arvostusta ja Suomen Cup lohkovaiheena on mielestäni hyvä uudistus. On tärkeää saada synkän talven keskelle merkityksellisiä otteluita, Väyrynen kehuu.

Ensimmäisenä HIFK kertoi Väyrysen jatkosopimuksesta omalla Facebook-sivullaan julkaistulla videolla.

vaykkajatkoJalkapallotoimittajien yhdistys Pallo-Kopla ry valitsi keskikenttäpelaajana dominoineen Väyrysen Veikkausliigan kauden 2016 tähdistöjoukkueeseen. Hän toi HIFK:n keskikentälle runsaasti taitoa sekä johtajuutta, jonka lisäksi Veikkausliigassa jo kaudella 1999 debytoinut Väyrynen toimi loistavana esimerkkinä HIFK:n nuoremmille pelaajille.

– Väykkä osoitti osoitti menneellä kaudella, että ikä on vain numeroita. Hän oli varmasti yksi Veikkausliigan parhaita pelaajia, ellei jopa paras, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Väyrysen tekniikka on silmiä hivelevää. Tuollaista teknistä osaamista pallon kanssa ei näe kovinkaan monella suomalaispelaajalla. Väykkä käy loistavana esimerkkinä nuorille junioreille ja hän on meille erittäin tärkeä palanen ensi vuoden jengiin, Muurinen sanoo.

Väyrynen on ehtinyt tehdä hienon pelaajauran ulkomailla. Ennen IFK:ta hän pelasi kauden 2015 Pohjois-Amerikan ammattilaissarja MLS:ssä Los Angeles Galaxyn riveissä. Väyrynen on pelannut urallaan myös kymmenen kauden ajan Hollannissa PSV Eindhovenissa sekä SC Heerenveenissä. Palkintoseinälle tarttui kolme Hollannin pääsarjamestaruutta sekä kaksi Hollannin cupin voittoa. Lisäksi kokeneella keskikenttäpelaajalla on kokemusta Englannista Leeds Unitedin paidasta. Veikkausliigassa Väyrynen on pelannut yhteensä 119 ottelua.

HIFK:n kausikortit kaudelle 2017 tulevat myyntiin tänään kello 12.00 Ticketmasterin verkkosivuille sekä Ticketmasterin lippukauppoihin. Kausikortit ovat myynnissä erikoishinnoin jouluaattoon 24.12.2016 asti.

– Paras tapa tukea seuraa on hankkia kausikortti. Paljon on tullut pelattua ulkomailla, mutta viime kaudella meidän kotimatseissa oli erityinen tunnelma. Isoin kiitos siitä kuuluu itseoikeutetusti Stadin Kingeille. On ihailtavaa, kuinka sama porukka jaksaa tukea meitä illasta toiseen. HIFK:n kausikortti ensi kaudelle on loistava joululahjaidea, Väyrynen vinkkaa.

HIFK:n sopimustilanne 14.11.2016
Jere Piirainen
Juho Pirttijoki
Daniel Rantanen
Mika Väyrynen
Pekka Sihvola
Aleksi Ristola
* Tommi Vesalalla ei ole vielä allekirjoitettua pelaajasopimusta, kuten edellisessä uutisessa virheellisesti mainittiin.

kksales1Hanki HIFK:n kausikortti Ticketmasterin verkkosivuilta
> Lue ohjeet kausikorttien ostamiseen ja viime kauden kausikorttien uusimiseen