Skip to main content

HIFK on tehnyt kauden 2017 kattavan päävalmentajasopimuksen Antti Muurisen kanssa.

Viime kaudella HIFK säilytti loppukauden mittaisella sopimuksella päävalmentajaksi palkatun Muurisen johdolla sarjapaikan Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

– Minulla on erittäin motivoituneet ja innostuneet fiilikset. Päättynyt kolmen kuukauden projekti oli omanlainen prosessi. Sanoin pelaajille päätöskierroksen RoPS-ottelun jälkeen, että tietyt pelaajat ovat joutuneet hieman kärsimään, kun tämän projektin aikana keskittyminen on ollut siinä, että HIFK pelaa Veikkausliigassa myös tulevalla kaudella, Muurinen kertoo.

– Nyt on hienoa, että pääsee alusta pitäen valitsemaan henkilöitä joukkueeseen. Totta kai seuran resurssien puitteissa. Joulukuussa päästään varmasti jo harjoittelemaan ja saamme pelaajien henkilökohtaiset ohjelmat tehdyiksi. Tammikuun alussa aloitetaan harjoittelu isolla ryhmällä ensi kautta silmällä pitäen. Onhan tämä eri tilanne, kun saa rauhassa tutustua joukkueeseen ja pääsee kehittämään samalla pelaajien sekä joukkueen valmiuksia. Pre-season on pitkä ja haasteita riittää, Muurinen sanoo.

Muurinen oli HIFK:n seurajohdon selkeä ykkösvaihtoehto päävalmentajan tehtävään.

– Olemme seuran puolelta erittäin iloisia, että saamme jatkuvuutta Antin alkaneeseen työhön. Kaudella 2016 hänen päätavoite oli varmistaa liigapaikka ja Antin aikana joukkueen suorituskyky oli hyvä sekä pisteitä tippui tasaiseen tahtiin. Saavutimme hyviä tuloksia ja pystyimme voittamaan Antin johdolla Veikkausliigan kaikki kolme mitalijoukkuetta loppukauden aikana. Tämä antaa luottoa ja uskoa tulevalle kaudelle, HIFK:n toimitusjohtaja René Österman kertoo.

62-vuotias Muurinen on voittanut valmennusuransa aikana seitsemän Suomen mestaruutta. Vuonna 1981 valmennusuransa aloittanut Muurinen on toiminut aikaisemmin pääsarjatasolla FC Kuusysin, FF Jaron, HJK:n, FC Lahden sekä MyPan päävalmentajana. Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana vuodet 2000-2005 toiminut Muurinen on ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa suomalaisvalmentaja Sami Hyypiän lisäksi, joka on valmentanut myös Mestarien liigassa.

anttijatko2skarmavbild-2016-10-31-kl-13-41-18