Skip to main content

Hyvä HIFK-perhe,

Perjantai 30.9.2016 menee seuran historiaan tärkeänä päivämääränä. Se oli päivä jota olimme odottaneet kauan, ja nyt se on todistettu: Olemme palanneet pääsarjatasolle. Aiomme säilyä. Lyömme naapurin Klubin pääsarjamatsissa taas yli 44 vuoden jälkeen.
Matsin jälkeinen voitonriemu on tunne, josta ei heti pääse yli. Edelleen Stadi on punainen!

Ja samalla, kaksi vuorokautta matsin jälkeen saamme raportin toisensa jälkeen siitä mitä tapahtui kulissien takana, ja osittain julkisestikin. Stadionilla aiheutettiin todellinen vaaratilanne.

Ottelun aikana on vastusteltu järjestyksenvalvojia, tapeltu, hyökätty “omia” järjestyksenvalvojia vastaan. Ottelun aikana sytytettiin kymmeniä soihtuja ja räjäytettiin kymmeniä “bängereitä” osittain todella vakavin seurauksin.

Hyvät IFK:laiset, meidät tunnetaan kovasta fanikulttuuristamme. Meidät tunnetaan siitä, että otteluissa on aidosti tunnetta mukana, ja Klackenista lähtee aina kannustusta omille. Ylivoimaisesti suurin osa faneistamme kannattavat intohimoisesti omaa seuraa, ja käyttäytyvät hyvin.
Mutta muutamalla henkilöllä meni nyt yli.
Meidän ei tarvitse tapella, eikä aiheuttaa vaaratilanteita todistaaksemme, että olemme tosifaneja. Meidän ei tarvitse, eikä pidä, pelottaa ihmisiä pois tapahtumistamme sen takia, että muutama häirikkö pilaa toisten juhlan. Tätä ei voi, eikä pidä laittaa pelkästään riemun ja innostuksen piikkiin. Meidän on nyt perheenä siivottava oma piha, ja laitettava asiat kuntoon.

Järjestyksenvalvojilla on runsaasti kuva- ja videomateriaalia käytössään. Tulemme käymään sen läpi yhteistyössä viranomaisten kanssa. Tulemme vaatimaan rangaistuksia kaikille häiriköille, ja nämä henkilöt eivät ole enää tervetulleita otteluihimme.

Meillä on nollatoleranssi väkivallan ja vaaratilanteiden suhteen. Me toivomme sen sijaan kovaa fanittamista, omien kannustamista, ja karnevaalimeininkiä HIFK:n edestä. Siihen me pystymme. Sellaista fanittamista Stadin kaunein seura on ansainnut.

Stadi on punainen. Voitetaan ottelut kentällä ja katsomossa kannustamisessa! Se riittää.

 

Christoffer Perret,
HIFK Soccer rf, puheenjohtaja

Kaarlo Kankkunen
HIFK Fotboll Ab, puheenjohtaja

hifk