Skip to main content

HIFK pelaa maanantaina Veikkausliigakauden viimeisen kotiottelunsa, kun Kuopion Palloseura saapuu toista kertaa tällä kaudella tähtirintojen vieraaksi Sonera Stadiumille. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja ennakkolippuja voit ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta.

Remax_Partners_balloon_RGB

> Ennakkoliput alk. 7e / 15e
> HIFK:n lätkäkausikortilla ilmainen pääsy Klackeniin!

HIFK taisteli viime perjantaina tärkeän tasapelipisteen Tammelan iltavaloista mitalisijoista taistelevan Ilveksen vieraana. HIFK oli jo kolmessa sarjapisteessä kiinni Nnaemeka Anyamelen liigakauden ensimmäisellä maalilla, mutta Ilves nousi rangaistuspotkumaalilla tasoihin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kun HIFK:n pahimmat kilpakumppanit, FC Inter ja PS Kemi, pelasivat samanaikaisesti maalittoman tasapelin, ei tilanne sarjataulukossa HIFK:n kannalta muuttunut. HIFK on kymmenentenä 33 sarjapisteellä ja liigakarsijan paikalla olevalla FC Interillä on kaksi pistettä vähemmän. Mikäli HIFK voittaa maanantaina KuPS:n ja FC Inter nappaa omassa ottelussaan RoPS:aa vastaan maksimissaan yhden pisteen, varmistaa HIFK sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi.

HIFK:n pelaajista sivussa ovat varmuudella Emil Conti, Esa Terävä sekä korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa oleva Xhevdet Gela. Keskuspuolustaja Juho Pirttijoki huilasi Ilves-ottelussa nuorten maajoukkuekiireiden takia ja on valmennusjohdon käytettävissä jälleen maanantaina. KuPS-puolustaja Joona Lautamaja on myös pelikiellossa.

HIFK:n ja KuPS:n avauskohtaaminen 28. huhtikuuta päättyi sateiselle Sonera Stadiumilla HIFK:n 3-2 kotivoittoon (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

HIFK:n ja KuPS:n avauskohtaaminen 28. huhtikuuta päättyi sateiselle Sonera Stadiumilla HIFK:n 3-2 kotivoittoon (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

HIFK:n ja KuPS:n kohtaamiset ovat tällä kaudella tasan

Kuopion Palloseuran kausi on ollut tuloksellisesti pettymys. KuPS on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä 43 sarjapisteellä. KuPS:lla on yhä teoreettiset mahdollisuudet nousta sarjataulukossa kuudenneksi, joka tietäisi yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudelle. Kuudentena 48 pisteellä olevan RoPS:n olisi kuitenkin hävittävä molemmat ottelunsa.

HIFK voitti joukkueiden avauskohtaamisen huhtikuussa lukemin 3-2 (3-0) ja edellinen kohtaaminen elokuussa päättyi KuPS:n 1-0 (0-0) kotivoittoon.

KuPS:n ylivoimaisesti tärkein pelaaja tällä kaudella on ollut joukkueen paras maalintekijä Gbolahan Salami. Nigerian maajoukkuehyökkääjä on osunut maalipuiden väliin 12 kertaa ja hän vastasi joukkueensa voittomaalista edellisessä kohtaamisessa. Hyvää taustatukea maalien suhteen ovat antaneet Petteri Pennanen (6 maalia) ja toppari Azubuike Egwuekwe.

KuPS:n joukkuetta on rakennettu viime vuodet isolla budjetilla. Päävalmentaja Marko Rajamäen ja KuPS:n yhteistyö päättyy tähän kauteen. Seuran puheenjohtaja Ari Lahti totesti Savon Sanomille, etteivät sijoitukset ole olleet sitä, mitä ollaan haettu. Sunnuntaina muutama media kirjoitti, että HIFK:n entinen päävalmentaja Jani Honkavaara olisi siirtymässä ensi kaudeksi kuopiolaisseuran peräsimeen.

Veikkausliiga maanantaina 17.10.:

18.30 FC Inter – RoPS
18.30 FC Lahti – IFK Mariehamn
18.30 HIFK – KuPS
18.30 Ilves – HJK
18.30 PS Kemi – VPS
18.30 SJK – PK-35 Vantaa

Päätöskierros pelataan sunnuntaina 23.10.

fbc-1017-kupsHIFK – KuPS maanantaina 17.10. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput alk. 7e / 15e
> HIFK:n lätkäkausikortilla ilmainen pääsy Klackeniin!

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista!

Karta2016