Skip to main content

Panokset ovat tänään tapissa, kun liigakarsinnan välttämisen kanssa kamppaileva HIFK kohtaa Tammelan stadionilla mitalisijoista taistelevan Tampereen Ilveksen. 

HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenentenä 32 sarjapisteellä, kun kolme liigaottelua on jäljellä. Liigakarsijan paikalla eli 11. sijalla oleva FC Inter on yhtä monen pelatun ottelun jälkeen 30 pisteessä ja yhdeksäntenä kulkeva PS Kemi on vain kahden pisteen päässä HIFK:sta. HIFK:n edellisestä ottelusta irtosi todella upea voitto, kun tähtirinnat onnistuivat seurahistoriansa ensimmäistä kertaa voittamaan HJK:n Veikkausliigassa lukemin 2-1.

Koko kauden määrätietoisen pirteästi esiintynyt Ilves on sarjataulukossa neljäntenä vain kolme pistettä liigaa johtavaa IFK Mariehamnia perässä. Ilveksen edellinen ottelu FC Lahtea vastaan päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Varsinkin kotikentällään Ilves on tällä kaudella ollut todella vahva, sillä 14 kotiottelustaan se on hävinnyt vain yhden, pelannut kolme kertaa tasan ja voittanut peräti yhdeksän kertaa. Ilves on päästänyt kotikentällään vain kuusi maalia, joka on vähiten tällä kaudella.

Ilves on voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella. Sonera Stadiumilta Ilves haki 1-0 vierasvoiton ja edellinen kohtaaminen Tammelassa päättyi tupsukorvien 3-1 kotivoittoon.

– Meillä on alla upea voitto HJK:sta. Edellinen ottelu Ilvestä vastaan oli meille kuitenkin äärettömän vaikea. Haluamme tänään pelata paljon paremman ottelun kuin viimeksi. Joukkue on tällä hetkellä erittäin motivoitunut ja terveystilanne on hyvä. Ottelussa riittää panosta, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Tammelan stadionin pääkatsomo loppuunmyyty ja muihin katsomoihin on vain kourallinen lippuja, joten paikan päälle on odotettavissa lähes täysi stadion. Paikalle on saapumassa myös noin 200 IFK-kannattajaa. Tunnelma tulee olemaan siis varmasti kohdillaan Tammelan perjantai-illassa.

HIFK:n avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Emil Conti, Jani Bäckman, Ville Taulo, Juho Pirttijoki, Tuomas Mustonen ja Esa Terävä. Ilvekseltä ovat sivussa Antti Hynynen, Eero KorteMika Lahtinen sekä joukkueen paras maalintekijä Mikael Soisalo.

Ilves – HIFK tänään kello 18.30 Tammelan stadionilla
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive

Maalikuva