Skip to main content

HIFK koki maanantaina 17.10. pelatussa kauden viimeisessä kotiottelussaan 2-0 tappion Kuopion Palloseuralle. Liigakarsijan paikalle sijoittuva joukkue ratkeaa vasta sunnuntaina 23.10. pelattavalla Veikkausliigan päätöskierroksella.

LG2_FinnlinesHIFK – KuPS 0 – 2 (0 – 1)
14′ 0-1 Gbolahan Salami
83′ 0-2 Petteri Pennanen
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Tuomas Aho (C)
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#15 Juho Pirttijoki
#22 Fredrik Lassas
#23 Mika Väyrynen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#10 Juho Mäkelä (79′ —> Pekka Sihvola)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman (69′ —> Jukka Halme)
#19 Aleksi Ristola (65′ —> Pauli Kuusijärvi)
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

KuPS aloitti ottelun vahvasti ja onnistui siirtymään 1-0 vierasjohtoon ottelun 14. peliminuutilla, kun nigerialaishyökkääjä Gbolahan Salami pääsi rankaisemaan IFK-puolustusta kulmapotkun jälkitilanteesta. Maali oli Salamille kauden 13 Veikkausliigassa. Ensimmäisen puoliajan loppu oli IFK:n hallintaa, mutta maaleja ei nähty. Ville Salmikivelle osui paras mahdollisuus, kun hän pääsi puskemaan viimeistä kotiotteluaan pelanneen Tuomas Ahon keskityksestä. KuPS-maalivahti Craig Hill kuitenkin venyi upeasti Salmikiven puskun eteen.

Tauolle lähdettiin kuopiolaisten 1-0 vierasjohdossa.

fbps-161017-sihvola

Toisella puoliajalla IFK löi entistä enemmän vettä myllyyn ja laittoi palloa kohti KuPS-maalia.  Craig Hill selvitti vaarallisimmat maalintekoyritykset kuitenkin hienosti, eikä IFK oikeastaan päässyt ratkaisevan hyville maalipaikoille. Ville Salmikivelle osui ehkä paras paikka tasoitukseen, mutta hänen laukauksensa sujahti sivuverkkoon.

KuPS-puolustaja Babacar Diallo oli vierasjoukkueen vahvin pelaaja ja kerta toisensa jälkeen IFK-pelaajien keskityksien edessä. Juha Hakolalla oli mahdollisuus siirtää KuPS jo 2-0 johtoon, mutta Hakolan vapaapotku kilahti vain IFK-maalin ylärimaan.

HIFK haki lopussa tasoitusta riskillä ja se kostautui. Vaihdosta kentälle tullut Ilmari Niskanen laukoi kohti vasenta alakulmaa. Tomi Maanoja torjui Niskasen laukauksen, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä KuPS-kapteeni Petteri Pennanen, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Maali oli Pennaselle kauden seitsemäs.

Loppulukemat 2-0 vierasjoukkue Kuopion Palloseuralle. HIFK jatkaa kymmenentenä ja KuPS seitsemäntenä. KuPS:lla on vielä päätöskierroksella mahdollisuus napata voitolla sarjataulukon kuudes sija, joka tarkoittaisi yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudelle.

Kommentit

– Jos ajatellaan ennakkovalmistautumita tähän otteluun, niin ehkä nimenomaan mikä piti ottaa pois, oli KuPS:n vaaralliset erikoistilanteet. Siitähän se 1-0 maali sitten tuli, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen manasi ottelun jälkeen.

– Meillä oli paljon maalipaikkoja, enemmän kuin monessa aikaisemmassa ottelussa. Kyllä painetta saatiin ja saumoja. Joskus on vaikeata kuten tänään. Maalivahti Hill pelasi vahvasti, Muurinen sanoi.

– Hyviä juonia kaiken kaikkiaan, mutta se tärkein eli maali jäi puuttumaan. Meidän oli pakko riskeerata lopussa, jonka myötä ehkä KuPS:n 2-0 maali syntyikin.

HIFK kohtaa 23.10. pelattavalla päätöskierroksella Rovaniemen Palloseuran vieraskentällä. Kymmenentenä olevalla HIFK:lla on käytännössä edessä pakkovoitto, sillä liigakarsijan paikalla yhden pisteen päässä oleva FC Inter kohtaa sarjajumbo PK-35 Vantaan.

– Se on meille kauden tärkein ottelu, Muurinen totesi.

RoPS – HIFK sunnuntaina 23.10. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä

tackskele2