Skip to main content

dig

HIFK ja Ilves kohtasivat perjantaina 14.10. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Lähes loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla pelattu ottelu oli lähellä päättyä HIFK:n vierasvoittoon, mutta kotijoukkue Ilves nousi aivan ottelun lopussa tasapeliin. Tammelan stadionille oli saapunut 4873 katsojaa.

Ilves – HIFK 1 – 1 (0 – 0)
59′ 0-1 Nnaemeka Anyamele (Pekka Sihvola)
86′ 1-1 Lauri Ala-Myllymäki (RP)
> Ottelun tilastot

HIFK:n avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme (79′ —> Juho Mäkelä)
#12 Otto-Pekka Jurvainen (85′ —> Aleksi Ristola)
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen (65′ —> Nnaemeka Anyamele)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui kotijoukkue Ilveksen komennossa, mutta maaleja ei nähty. Tomi Maanoja HIFK:n maalilla esiintyi läpi ottelun vakuuttavasti ja hoiti Ilveksen vaarallisimmat maalintekoyritykset tyylikkäästi.

Toisella puoliajalla HIFK siirtyi 1-0 vierasjohtoon 59. peliminuutilla. Pekka Sihvola antoi loistavan läpisyötön hyökkäykseen mukaan nousseelle Nnaemeka Anyamelelle, joka kirjaimellisesti pommitti pallon maaliin ohi Ilves-maalivahti Mika Hilanderin. Maali oli tähtirintojen ja Pikkuhuuhkajien laiturille kauden ensimmäinen Veikkausliigassa.

HIFK keskittyi puolustamaan maalin johto-asemaansa, mutta 85. peliminuutilla Ilves sai ansaitun rangaistuspotkun HIFK-puolustuksen rikkeestä. Lauri Ala-Myllymäki asteli pallon taakse ja laukoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

HIFK:n sijoitus ei muuttunut sarjataulukossa, sillä FC Inter ja PS Kemi nyhjäsivät maalittoman 0-0 tasapelin. Seuraavaksi HIFK kohtaa ensi maanantaina Sonera Stadiumilla Kuopion Palloseuran ja päätöskierroksella vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran sunnuntaina 23. lokakuuta.

Kommentit

– Tampereella on tehty erinomaista työtä. Ilves on erittäin vahva liigajoukkue tällä hetkellä. En ihmettele, että pelaavat jopa Suomen mestaruudesta. Vaikea vastustaja tänään. Kohtalaisen lähellä olimme tänään voittoa, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

– Kun johdimme 1-0 niin Ilves joutui ottamaan vähän riskejä. Tietysti rankkari harmittaa, mutta tällaista se on välillä. Tasapeli tuntuu kohtalaisen hyvältä tässä kohtaa. Joukkueen ilme on hyvä ja ei meitäkään ole helppo voittaa tällä hetkellä. Yritämme saavuttaa kymmenennen sijan ja se olisi meille hieno suoritus, Muurinen sanoi.

Ilves on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun Veikkausliigassa. Joukkue pelaa taktisesti kypsää jalkapalloa. Ottelu oli Ilvekselle yhdeksäs tappioton ottelu peräkkäin.

– Lähdimme hyvällä itseluottamuksella otteluun ja olimme kärsivällisiä. HIFK:n puolustus oli hyvin muodossa eikä ollut paljon välejä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi.

– Tällä kertaa eväät oli tasapeliin. Pikkaisen oli hyökkäys- ja murtautumisvaiheen köyhyyttä, mutta HIFK:n hyvyyttä, Wiss myönsi.

fbc-1017-kupsHIFK:n viimeinen kotiottelu: HIFK – KuPS maanantaina 17.10. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput alk. 7e / 15e
> HIFK:n lätkäkausikortilla ilmainen pääsy Klackeniin!

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista!

Karta2016