Skip to main content

RE/MAX kausiraportti
HIFK vältti liigakarsinnan – vaikea toinen kausi päättyi haluttuun lopputulokseen

Remax_Partners_balloon_RGBHIFK varmisti sunnuntaina 23.10.2016 pelatulla Veikkausliigan päätöskierroksella sarjapaikkansa Suomen korkeimmalla sarjatasolla myös kaudeksi 2017. HIFK pelasi päätöskierroksella maalittoman tasapelin Rovaniemen Palloseuran vieraana ja se riitti varmistamaan sen, että HIFK sijoittui seurahistorian toisella Veikkausliigakaudella kymmenenneksi sarjataulukossa.

Kulunut kausi Veikkausliigassa oli HIFK:lle haastava. HIFK pelasi muiden liigajoukkueiden tavoin 33 sarjaottelua, joista irtosi lopulta kahdeksan voittoa, kymmenen tasapeliä sekä 15 tappiota. Kaikista liigakauden tappioista peräti 12 tuli niukasti yhden maalin erolla. Seura päätyi vaihtamaan päävalmentajaa 18 ottelukierroksen jälkeen vaikean pelillisen jakson päätteeksi. Erinomaista työtä HIFK:n peräsimessä tehnyt monivuotinen päävalmentaja ja tähtirinnat liigaan nostanut Jani Honkavaara sai väistyä heikkojen tulosten takia ja loppukaudeksi HIFK:n peräsimeen tarttui kokenut mestariluotsi Antti Muurinen.

Muurisen johdolla joukkue saavutti loppukauden tavoitteensa, joka oli sarjapaikan säilyttäminen. Muurisen komennossa HIFK keräsi 15 ottelusta 21 sarjapistettä (viisi voittoa, kuusi tasapeliä ja neljä tappiota). Sarjataulukon 10. sija irtosi lopulta kahden pisteen eron turvin liigakarsijan paikalle jääneeseen FC Interiin. HIFK:n katsojakeskiarvo (3 632) oli toiseksi eniten Veikkausliigassa.

On aika kiittää kaikkia kannattajia kuluneesta kaudesta. Isoimpana ja kirkkaimpana kohokohtana tästä kaudesta jäi allekirjoittaneelle, sekä varmasti monelle muulle, parhaiten mieleen seurahistorian ensimmäinen voitto HJK:sta Veikkausliigassa. Upea 2-1 kotivoitto yli 10 000 katsojan edessä Sonera Stadionilla. Erityisesti Pekka Sihvolan 2-0 johtomaali Klackenin edessä, ottelun jälkeen koettu punainen juhla sekä ilon tunne yhdessä kannattajien ja pelaajien kanssa olivat jotain, mitä ei ihan heti unohda helsinkiläisessä ja välttämättä koko suomalaisessa jalkapalloilussa.

Nyt on laitettava työhanskat käteen ja käännettävä katseet kohti ensi kautta. Seuraavan liigakauden alkamista ei malta odottaa.

Toni Saukkola
HIFK Fotboll Media

kiitostackvl

Kausikortit ja pelaajasopimukset 2017

Kausikortit kaudelle 2017 tulevat myyntiin marraskuun aikana Ticketmasterin verkkosivuille. Seura informoi kausikorteista ja niiden hankinnasta vielä tarkemmalla tiedotteella. Oman istumapaikan lisäksi vältät HIFK:n kausikortin ostamalla jonottamisen lippuluukuille ja saat merkittävän hintaedun verrattuna irtolipun ostamiseen.

HIFK:n ensimmäiset kilpailulliset ottelut ovat edessä tammikuussa, jolloin pyörähtää käyntiin Liigacupin korvaava Suomen Cupin uusi lohkovaihe.

HIFK:lla on ensi kaudelle pelaajasopimukset viiden pelaajan kanssa. Jatkosopimuksia sekä uusia pelaajasopimuksia neuvotellaan parhaillaan. Ensimmäisiä sopimusuutisia on luvassa lähiaikoina.

HIFK / Sopimuspelaajat 
Jere Piirainen (Maalivahti, 2017)
Juho Pirttijoki (Puolustaja, 2017)
Daniel Rantanen (Keskikenttäpelaaja, 2017)
Pekka Sihvola (Hyökkääjä, 2017)
Aleksi Ristola (Hyökkääjä, 2017)

Stadikka2