Skip to main content

Bästa HIFK-familj,

Fredagen den 30.9.2016 är en dag som skrivs in i föreningens historia. Det var en dag som vi väntat länge på, och nu kunde vi visa: Vi är tillbaka på mästerskapsnivå. Vi har kommit för att stanna. Vi slår grannen Klubi i en match på högsta nivå efter 44 års väntan.
Euforin och glädjen över segern är känslor som stannar kvar länge. Stadin är fortfarande röd!

Och samtidigt, under de två dygn som gått sedan matchen får vi rapport efter rapport om vad som hände bakom kulisserna, och till en del öppet också. Det orsakades en verklig farosituation på stadion.

Under matchens gång har det förekommit motstånd mot ordningsvakter, slagsmål, och attacker mot ”egna” ordningsvakter. Under matchens gång tändes tiotals facklor, och tiotals ”bangers” avfyrades, med delvis allvariga följder.

Bästa IFK:are, vi är kända för vår hårda fankultur. Vi är kända för att matcherna har känsla, och för att Klacken alltid hejar på det egna laget. Den överlägset största delen av våra fans hejar passionerat på vår förening, och beter sig väl.
Men för några personer gick det nu för långt.
Vi behöver inte slåss, inte orsaka farosituationer för att bevisa att vi är riktiga fans. Vi behöver inte, och skall inte, skrämma folk bort från våra evenemang på grund av det att några bråkmakare förstör festen för alla andra. Det här kan inte, och får inte, läggas enbart på glädjens och iverns konto. Vi måste nu som familj städa vår egen gård, och sätta saker i skick.

Ordningsvakterna har rikligt med bild- och videomaterial till sitt förfogande. Vi kommer att gå igenom det i samarbete med myndigheterna. Vi kommer att yrka på straff för bråkmakarna, och dessa personer är inte längre välkomna till våra matcher.

Vi har nolltolerans mot våld och farosituationer. Vi hoppas däremot på rejält hejande, starka känslor och karnevalstämning för HIFK. Det klarar vi. Det förtjänar Stadins vackraste förening.

Stadin är röd. Låt oss vinna matcherna på plan, och låt oss vinna hejarklackstävlingen! Det räcker.

 

Christoffer Perret,
HIFK Soccer rf, ordförande

Kaarlo Kankkunen
HIFK Fotboll Ab, ordförande

hifk