Skip to main content

Helsingin IFK voitti perjantaina 30.9. pelatussa kauden viimeisessä Stadin derbyssä ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana HJK:n Veikkausliigassa lukemin 2-1 (1-0). Ottelua Sonera Stadiumilla oli seuraamassa 10 171 katsojaa.

Remax_Partners_balloon_RGBHIFK – HJK 2 – 1 (1 – 0)
33′ 1-0 Juho Mäkelä (Nnaemeka Anyamele)
73′ 2-0 Pekka Sihvola (Ville Salmikivi)
83′ 2-1 Alfredo Morelos (Evans Mensah)
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#15 Juho Pirttijoki
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#8 Jukka Halme (83′ —> Nnaemeka Anyamele)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#17 Jani Bäckman (63′ —> Aleksi Ristola)
#18 Matias Hänninen
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi (72′ —> Juho Mäkelä)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

HIFK:n 20-vuotias Juho Pirttijoki oli ilmatilan herra kauden viimeisessä Stadin derbyssä. Kuva: Riku Laukkanen

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 33. peliminuutilla. Pekka Sihvola pelasi pallon vasempaan laitaan Nnaemeka Anyamelelle, joka ohitti vartijansa ja lähetti oikean jalan keskityksen boksiin kohti HJK-topparien välissä odottanut Juho Mäkelää. Kaksi kertaa Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Mäkelä nousi tilanteessa korkeimmalle ja puski HIFK:n johtoon kauden kahdeksannella liigamaalillaan.

Toisella puoliajalla HIFK oli lievästi ottavana osapuolena, mutta kesken HJK-painostuksen tähtirinnat iskivät. Vaihdosta kentälle tullut Ville Salmikivi vapautti oivaltavalla läpisyötöllä Pekka Sihvolan läpiajoon ja Sihvola sijoitti pallon varmasti maaliin ohi Thomas Dähnen.

Tämän jälkeen HJK suoritti tuplavaihdon, kun sekä Evans Mensah että Mikael Forssell tulivat kentälle. Vain hetki tästä Forssell oli lähellä kavennusmaalia, mutta Tomi Maanoja torjui kokeneen maajoukkuehyökkääjän laukauksen näyttävästi. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin HJK onnistui, kun Evans Mensah keskitti kohti takatolppaa ja Alfredo Morelos puski kauden 15. liigamaalinsa.

HIFK taisteli loppuun asti todellisella sisulla ja loppulukemat päätösvihellyksen jälkeen olivat HJK:n loppuhetkien huimasta painostuksesta huolimatta 2-1 HIFK:n hyväksi. Voitto oli IFK:lle seurahistorian ensimmäinen HJK:sta Veikkausliigassa. HJK voitti kauden avauskohtaamisen 2-1 ja elokuussa päädyttiin maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Muuta

HIFK:lla on kolme liigaottelua jäljellä. Seuraavaksi HIFK kohtaa mitalisijoista taistelevan Tampereen Ilveksen perjantaina 14.10. Tammelan stadionilla. Sen jälkeen KuPS saapuu Sonera Stadiumille maanantaina 17.10. ja sunnuntaina 23.10. pelattavan päätöskierroksen vierasottelussa vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura.

HIFK:n viimeinen kotiottelu: HIFK – KuPS maanantaina 17.10. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput Ticketmasterista alk. 7e / 15e