Skip to main content

HIFK kohtaa perjantaina kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Vaasan Palloseuran. HIFK:lle kuusi liigamaalia tällä kaudella tehnyt hyökkääjä Pekka Sihvola odottaa VPS-ottelusta erittäin tasaista kamppailua.

Sihvola siirtyi IFK:hon viime kaudella Myllykosken Pallosta ja hän oli heti ensimmäisellä kaudellaan HIFK:n paras maalintekijä yhdeksällä liigamaalilla. ”Peksi” on pelannut pelaajauransa aikana Veikkausliigaa myös FC Jokereiden, FC Hongan, FC Lahden ja Hakan riveissä. Yhteensä Sihvola on pelannut Veikkausliigassa 189 ottelua. Kaudella 2009 Sihvola palkittiin Ykkösen parhaana maalintekijänä ja koko sarjan parhaana pelaajana. Tilillä on myös yksi A-maaottelu.

Tällä kaudella Sihvola teki kauden avausmaalinsa toukokuun alussa juuri Vaasan Palloseuraa vastaan pelatussa vierasottelussa. Sen jälkeen hanat sulkeutuivat peräti 13 liigaottelun ajaksi, kunnes 7. elokuuta pelatussa vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan räjähti – HIFK voitti ottelun 5-2 ja Sihvola nakutteli hattutempun. Sen jälkeen Sihvola osui myös Ilvestä ja SJK:ta vastaan, jonka myötä Sihvola nousi HIFK:n sisäisen maalipörssin jaetulle kärkipaikalle kuudella maalilla yhdessä Ville Salmikiven kanssa.

Henkilökohtaiset onnistumiset eivät kuitenkaan täysin tyydytä kokenutta 32-vuotiasta hyökkääjää.

– Liian monta kertaa tällä kaudella on pelin jälkeen nolottanut ja ollut naama erityisen jumissa, kun ei olla pystytty takomaan tulosta meidän faneille. Myös henkilökohtaisesti kausi on ollut haastava, joten nälkä klaarata Rödalle sarjapaikka on mielettömän kova, Sihvola kertoo.

– Ei ole epäilystäkään etteikö meillä ole Suomen parhaat fanit, jotka seisovat meidän takana – tapahtui mitä tapahtui. Meidän kannattajat ansaitsevat enemmän, mitä me olemme pystyneet tänä vuonna tarjoamaan, Sihvola sanoo.

Sihvola on tehnyt tällä kaudella kuusi liigamaalia.

Sihvola on tehnyt tällä kaudella kuusi liigamaalia.

HIFK:lla on jäljellä yhdeksän liigaottelua, joista neljä pelataan vielä kotikentällä. Panoksena on sarjapaikka, sillä HIFK on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenentenä 21 sarjapisteellä. Liigakarsijan paikalla oleva FC Inter on tasapisteissä HIFK:n kanssa. HIFK ei ole tällä kaudella onnistunut voittamaan perjantaina kohdattavaa Vaasan Palloseuraa.

– VPS on haastava vastustaja, mutta olemme tällä hetkellä hyvässä iskussa. Olemme saaneet harjoitella rauhassa maaottelutauon ajan ja koko joukkue on valmiina perjantain kamppailuun. Odotettavissa on vaikea matsi, mutta olemme vahvoilla kotiyleisömme edessä, Sihvola sanoo.

VPS-ottelun jälkeen HIFK pelaa kolme elintärkeää ottelua, kun se kohtaa samoista sijoituksista taistelevat FC Interin, PS Kemin ja PK-35 Vantaan. Sihvola vakuuttaa olevansa luottavainen loppukauden otteluohjelman suhteen.

– Aivan huikea syksy tulossa. Jos tässä tilanteessa on jotain hyvää niin loppukauden peleissä on ainakin panosta. Tulemme joukkueena tekemään ihan kaikkemme, taistelemaan loppuun asti jokaisen pallon, jotta saamme raavittua tarvittavat pisteet kasaan. Nyt jos koskaan tarvitsemme jokaisen IFK-kannattajan tukea.

Sihvolan tekemä maali IFK Mariehamnia vastaan on mukana Veikkausliigan yhteistyökumppanin Classic-jäätelön järjestämässä kuukauden maali -kilpailussa. Käy äänestämässä Sihvolan maali ykköseksi ja voita lippupaketteja loppukauden matseihin!

FBPS SuperSyyskuu

HIFK – VPS perjantaina 19.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Osta ennakkoliput

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Itäkatsomo / Östra läktaren
Ennakkoon 13€ Ovelta 22€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.