Skip to main content

HIFK kohtaa tiistaina 20.9. kello 18.30 käynnistyvässä vierasottelussa sarjajumbo PK-35 Vantaan. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattava ottelu näkyy myös ISTV:n sekä Ruutu+:n palveluista.

HIFK:lla on kuusi ottelua jäljellä Veikkausliigassa ja loppukaudesta on muodostumassa HIFK:n ja FC Interin välinen taistelu liigakarsintaan joutumisesta. HIFK voitti perjantaina Sonera Stadiumilla PS Kemin 3-1, mutta myös FC Inter onnistui päihittämään HJK:n. Näin ollen sijoitukset ja piste-erot sarjataulukon häntäpäässä eivät muuttuneet. HIFK on kymmenentenä paremman maalieron turvin ennen seuraavana tulevaa FC Interiä.

PK-35 Vantaasta HIFK:n riveihin ensi kauden kattavalla sopimuksella siirtynyt hyökkääjä Aleksi Ristola onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa IFK-paidassa (Veikkausliigassa) PS Kemiä vastaan. Ristola on HIFK:lle entuudestaan tuttu mies, sillä hän edusti HIFK:ta Kakkosessa kaudella 2009. Nopea ja periksiantamaton Ristola pelasi heti itsensä HIFK:n kannattajien Stadin Kingien suosioon.

26-vuotias Ristola ehti pelata alkukaudella 22 ottelua vantaalaisseuran väreissä ja tilille kertyi kuusi liigamaalia. Mies johtaa siis HIFK:n sisäistä maalipörssiä nyt seitsemällä liigamaalilla. Ville Salmikivi, Pekka Sihvola sekä PS Kemiä vastaan osunut Juho Mäkelä ovat tehneet tällä kaudella kuusi liigamaalia.

– Aina on kiva tehdä maali. Ensimmäinen maali IFK-paidassa tuntui kyllä hyvältä, Ristola kertoo.

Aleksi Ristola on tuonut uuden vaihtoehdon HIFK:n hyökkäysosastolle. Kuva: Riku Laukkanen

Aleksi Ristola on tuonut uuden vaihtoehdon HIFK:n hyökkäysosastolle. Kuva: Riku Laukkanen

PK-35 Vantaa on voittanut tällä kaudella vain yhden kotiottelun. Edellisessä ottelussaan PK-35 piti RoPS:aa pitkään lujilla, mutta joutui lopulta antautumaan ja lopputulos oli RoPS:lle 1-0. Ristola tiedostaa, että tiistaina vastaan asettuu todella nälkäinen ja nuori joukkue.

– Pitää vain olla kärsivällinen. He ovat nuoria poikia ja tulevat varmaan innolla. Heillä ei ole mitään menetettävää ja pystyvät varmasti aika rennosti pelaamaan. Täytyy odottaa ja iskeä tarvittavat maalit sekä pelata fiksusti, Ristola kertoo.

HIFK:n terveystilanne on valoisa. Loukkaantumisten takia sivussa ovat vain Emil Conti sekä Jukka Halme. HIFK:sta loppukaudeksi PK-35 Vantaan riveihin lainattu Daniel Rantanen ei pelaa tiistain ottelussa.

PK-35 Vantaa – HIFK tiistaina 20.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla
> Vieraskannattajat sijoittuvat stadionin aurinkokatsomoon. HIFK-kannattajilla on oma lipunmyyntipiste aurinkokatsomon takana sijaitsevalla hiekkakentällä. Ennakkoliput maksavat 10 euroa.
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus välittää ottelutapahtumat livenä hashtagilla #HIFKlive

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput alk. 13e / 20e Ticketmasterin verkkosivuilta