Skip to main content

Maaottelutauko on vietetty ja HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat perjantaina 9.9. kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. Ennakkolippuja Sonera Stadiumilla kello 18.30 käynnistyvään otteluun voit ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta.

HIFK lähti maaottelutauolle upea 3-1 kotivoitto taskussa hallitsevasta Suomen mestarista SJK:sta, kun Pekka Sihvola, Jani Bäckman ja Ville Salmikivi vastasivat tähtirintojen osumista. Samalla katkesi kolmen ottelun voitoton putki. HIFK vahvistui maaottelutauon aikana PK-35 Vantaasta punapaitoihin siirtyneellä Aleksi Ristolalla, jolla on jo aikaisempaa IFK-taustaa. Fredrik Lassas, Juho Pirttijoki sekä Carljohan Eriksson olivat maaottelutauolla mukana Suomen alle 21-vuotiaiden EM-karsintaotteluissa Itävaltaa sekä Saksaa vastaan.

HIFK-päävalmentaja Antti Muurisen mukaan joukkue on saanut valmistautua kaikessa rauhassa VPS-ottelua varten.

– Meillä oli voittoisan SJK-ottelun jälkeen kolme päivää vapaata, joten saimme vetää henkeä oikein kunnolla. Paitsi tietysti Pikkuhuuhkajien mukana olleet. Nyt olemme treenanneet alkuviikon hyvin ja harjoituksissa on ollut vahva tekemisen meininki, Muurinen kertoo.

Lisäksi HIFK:n sairastupa alkaa ammottaa tyhjyyttään ja sivussa VPS-ottelusta ovat vain keskikenttäpelaajat Emil Conti sekä Jukka Halme. Halme on ollut mukana joukkueen harjoituksissa, joten alaraajavammasta kärsinyt Bragun Gattuso saatetaan nähdä liigakentillä vielä tämän vuoden puolella.

 VPS on voittanut molemmat kohtaamiset tällä kaudella. Tässä HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen haastaa VPS-puolustuksen 18. heinäkuuta pelatussa ottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

VPS on voittanut molemmat kohtaamiset tällä kaudella. Tässä HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen haastaa VPS-puolustuksen 18. heinäkuuta pelatussa ottelussa. Kuva: Riku Laukkanen

Viime kaudella putoamista vastaan taistellut Vaasan Palloseura on pelannut varsin pirteästi tällä kaudella, jonka myötä VPS on sarjataulukossa kuudentena 38 sarjapisteellä. Tiukasti mitalista taisteleva ja sitä myötä europaikkaa ensi kaudeksi jahtaava VPS vetäytyi maaottelutauolle kuitenkin kolmen voitottoman ottelun putkessa, kun saldona oli maalittomien HJK ja IFK Mariehamn -tasapelien lisäksi 2-0 vierastappio Mariehamnin vieraana.

Petri Vuorisen luotsaama VPS on päästänyt toiseksi vähiten maaleja Veikkausliigassa. Omissa on soinut 24 ottelussa vain 20 kertaa, joten puolustuspelaaminen on toiminut kokeneiden Timi Lahden, Ville Koskimaan sekä Veli Lammen johdolla. VPS voitti kauden alussa Vaasassa numeroin 3-1 ja edellisessä kohtaamissa heinäkuussa VPS vei kolme pistettä aivan loppuhetkillä syntyneellä 1-0 voittomaalilla. HIFK on siis onnistunut tekemään kauden kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa VPS:n verkkoon vain yhden osuman, joten HIFK tarvitsee parannuskohtia varsinkin hyökkäyssuuntaan vaasalaisten puolustuksen murtamiseksi.

– Vuorinen on tuonut pelaavuutta VPS:n peliin Okan (Olli Huttunen) lähdön jälkeen. VPS:lla on heidän pelityyliin sopivia pelaajia. Andre Clennon, Steven Morrissey ja kun siihen laitetaan vielä Pyry Soiri, ovat kolme ylintä pelaajaa äärettömän nopeita, Muurinen tiedostaa.

– Vastaiskupelaaminen ja puolustuspelaaminen ovat VPS:n vahvuuksia. Heille on tehty todella vähän maaleja. VPS on ehdottomasti tämän kauden onnistujajoukkueita, Muurinen sanoo.

VPS:n parhaana maalintekijänä kahdeksalla maalilla kunnostautunut Pyry Soiri ei ollut avauskokoonpanossa Pikkuhuuhkajien otteluissa Itävaltaa tai Saksaa vastaan. Kaikkien olettamusten mukaisesti hän on kuitenkin pelikuntoinen perjantaina Sonera Stadiumilla eikä vaasalaisleiristä ole tihkunut kolhuraportteja muidenkaan pelaajien osalta.

– Soiri on ollut kauden värikkäimpiä ja parhaita pelaajia. Hän on se pelaaja, joka ottaa seuraavaksi harppauksen A-maajoukkueen suuntaan. Ilman muuta vaarallinen pelaaja, Muurinen kehuu.

Otteluun on myynnissä erikoishintaisia 13 euron pääsylippuja aurinkoiseen Itäkatsomoon. Ennakkolippuja voit ostaa Ticketmasterin verkkosivujen lisäksi kaikista Ticketmasterin myyntikanavista.

FBPS SuperSyyskuuHIFK – VPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Osta ennakkoliput

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Itäkatsomo / Östra läktaren
Ennakkoon 13€ Ovelta 22€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

HIFKDERBY