Skip to main content

HIFK kohtaa perjantaina 16.9. erittäin tärkeässä kotiottelussa PS Kemin. Sonera Stadiumilla kello 18.30 käynnistyvään otteluun on myynnissä erikoishintaisia 10 euron ennakkolippuja HIFK:n kannattajakatsomoon, IFK Klackeniin. Myös HIFK:n lätkäkausikorttia näyttämällä saa pääsyliput ovelta 10 eurolla. Osta ennakkoliput Ticketmasterin verkkosivuilta ja tule kannustamaan IFK voittoon.

HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenentenä, kun seitsemän liigaottelua on jäljellä. Loppukauden otteluissa riittää siis todellakin panosta, sillä liigakarsijan paikalla oleva FC Inter on tasapisteissä tähtirintojen kanssa 21 sarjapisteellä. HIFK:n edellinen ottelu päättyi juuri FC Interin vieraana maalittomaan 0-0 tasapeliin.

– Hyökkäyspelaamisessamme tulee olla paljon enemmän oveluutta ja vaarallisuutta. Se varmasti on tietyllä tavalla myös meidän pääteema perjantain otteluun, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Sarjanousija PS Kemi esiintyi alkukaudesta todella pirteästi ja kemiläisseura hätyytteli hetkellisesti jopa sarjan mitalisijoja. Vaikein jakso PS Kemillä osui tällä kaudella kesäkuun puolivälin jälkeen, jolloin joukkue pelasi kahdeksan voitotonta ottelua peräkkäin.

Sarjataulukossa PS Kemi on tällä hetkellä kahdeksantena 34 sarjapisteellä, joten välitöntä liigakarsintataisteluun joutumisen vaaraa ei juurikaan ole. Se varmasti lämmittää seurajohtoa ja Jari Åhmanin suojatit pääsevätkin pelaamaan loppukauden ottelut ilman sen suurempia paineita.

– Joukkueena PS Kemi on aggressiivinen, taisteluvahva ja työmoraali on hyvä. PS Kemille on tyypillistä, että he puolustavat tiiviisti ja pyrkivät vastahyökkäyksiin. Inhottava joukue siinä mielessä, etteivät anna periksi missään vaiheessa, Muurinen sanoo.

HIFK voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen 3. heinäkuuta lukemin 2-1 laitapuolustaja Tommi Vesalan kahdella maalilla. Kuva 0-0 päättyneestä kauden avauskohtaamisesta Sonera Stadiumilta. Kuva: Riku Laukkanen

HIFK voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen 3. heinäkuuta lukemin 2-1 laitapuolustaja Tommi Vesalan kahdella maalilla. Kuva 0-0 päättyneestä kauden avauskohtaamisesta Sonera Stadiumilta. Kuva: Riku Laukkanen

PS Kemin puolustuksesta löytyy kokemusta sekä taitoa muun muassa Zeljko Savicin sekä David Bitsindoun myötä. PS Kemille kahdeksan maalia iskenyt Billy Ions siirtyi loppukaudeksi SJK:n riveihin. Ionsin paikkaajaksi on kuitenkin noussut 23-vuotias ruotsalaishyökkääjä Erik Törnros. 193-senttinen Törnros on tehnyt kuudessa liigaottelussa jo neljä maalia.

– Törnros on isokokoinen hyökkääjä, joka tuli paikkaamaan Ionsia. Jos yksilöitä mainitaan, niin ilman muuta Ryan Gilligan ja Joona Veteli ovat heidän joukkueen sieluja. Aleksi Gullstenin nopeus on myös yksi valttikortti, Muurinen luettelee.

PS Kemin kotikenttänä toimiva Sauvosaaren kenttä on melko paljon pienempi kuin Sonera Stadiumin pelikenttä. Muurisen mukaan HIFK:n tulee perjantaina hyödyntää kotikentän koko sekä leveys.

– Nyt kun pelataan kotikentällä niin meidän täytyy saada oma pelaavuus rullaamaan. Sillä poikkeuksella, että jokainen varmasti muistaa VPS-ottelun eli vastustajan puolustusmuuri täytyy murtaa. Jos lähdemme hyökkäyksiin liian hitaasti tai pelaamme liian paljon sivuttain, poikittain ja taaksepäin niin silloin se vastustajan puolustus on aina ehtinyt ryhmittäytyä, Muurinen kertoo.

– Oletan, että PS Kemi lähtee otteluun puolustuksen kautta. He varmasti tiedostavat, että olemme viime aikoina pelanneet kaikesta huolimatta kohtalaisen hyviä otteluita pelillisesti. Maalit puuttuvat, mutta se lumous meidän täytyy saada vain murrettua.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa vain keskikenttäpelaajat Emil Conti sekä Jukka Halme. FC Inter-ottelussa loppuhetkillä kentältä poistunut keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen on pelikunnossa.

fbps-0916-klacken10HIFK – PS Kemi perjantaina 16.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput Ticketmasterista alk. 7€ / 10€

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 10€ Ovelta 18€ (HIFK:n jääkiekkokausikortilla 10€)

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Portit stadionille aukeavat tuntia ennen ottelua.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen. HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive.