Skip to main content

HIFK:n taistelu paikasta Suomen korkeimmalla sarjatasolla jatkuu maanantaina, kun tähtirinnat matkustavat FC Lahden vieraaksi. Ottelu käynnistyy Lahden hiihtostadionilla kello 18.30 ja paikalle on saapumassa runsaasti IFK-kannattajia. Ottelun näet suorana ISTV:n sekä Ruutu+:n palveluista.

HIFK:n ja FC Lahden molemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet 2-2 tasapeleihin. Kesäkuussa Sonera Stadiumilla pelatussa edellisessä kohtaamisessa HIFK:n monivuotinen laitapuolustaja Matias Hänninen teki tuolloin ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa.

– Lahtea vastaan on tietysti spesiaalifiilikset, koska tein ensimmäisen liigamaalini heitä vastaan. Maanantaina olisi tarkoitus laittaa verkot tötterölle, joka tarkoittaa sitä, että minun pitää laukoa hanakammin kuin viime peleissä, Hänninen kertoo.

HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä 28 sarjapisteellä, kun viisi liigaottelua on jäljellä. Kovinta kamppailua liigakarsinnan välttämisestä HIFK:n kanssa käy FC Inter, joka on kahden pisteen päässä tähtirinnoista. HIFK kohtaa FC Lahden lisäksi vielä HJK:n, Ilveksen, KuPS:n ja RoPS:n. FC Interillä on edessään ottelut VPS:aa, KuPS:aa, PS Kemiä, RoPS:aa ja PK-35 Vantaata vastaan.

Matias Hänninen tuulettaa ensimmäistä liigamaaliaan 18. kesäkuuta pelatussa ottelussa FC Lahtea vastaan. Kuva: Riku Laukkanen

Matias Hänninen tuulettaa ensimmäistä liigamaaliaan 18. kesäkuuta pelatussa ottelussa FC Lahtea vastaan. Kuva: Riku Laukkanen

Maanantaina kohdattava FC Lahti on sarjataulukossa kahdeksantena 38 sarjapisteellä. Sekä HIFK:lla että FC Lahdella on saldona viidestä edellisestä ottelusta kolme voittoa, tasapeli sekä tappio, joten vastakkain ovat kaksi varsin hyvävireistä joukkuetta.

– On kiva päästä pelaamaan Lahden hiihtostadionille ensimmäistä kertaa urallani. Toivottavasti ei tule samanlaista farssia kuin Lahden MM-hiihdoissa 2001. Vitsit vitseinä: HIFK tulee olemaan valmis. Vaikka viimeset kaksi peliä ollaankin voitettu, niin paljon löytyy parantamisen varaa, Hänninen sanoo.

– Meidän pitää hyökätä aktiivisemmin niin laidoilta kuin keskeltä. Maata pitkin pelaamalla uskon, että Lahden puolustus on haavoittuvainen. Meidän pitää olla hereillä Lahden nopeiden laiturien suhteen. Aikuisten tivoli pystyyn, eli kovat mutta reilut otteet kentällä, niin luulen Lahden poikien hyytyvän.

IFK-paidassa vain viisi liigaottelua tällä kaudella pelannut keskikenttäpelaaja Jukka Halme on toipunut pelikuntoon ja on käytettävissä FC Lahti -ottelussa. Vain koko kauden sivussa ollut Emil Conti on varmuudella poissa maanantaina.

FC Lahti – HIFK maanantaina 26.9. kello 18.30 Lahden hiihtostadionilla
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive

lipmyntil0923HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Liput alk. 13€ / 20€
> VIP-paketit 149€ / hlö + alv 24%

Otteluun on myymättä enää noin 2 000 pääsylippua. HIFK:n kannattajakatsomo IFK Klacken on loppuunmyyty. Ostamalla lippusi heti varmistat paikkasi suomalaisen urheilukulttuurin kärkitapahtumassa. Sovitun käytännön mukaisesti molemmat seurat myyvät vierasotteluissa liput omaan fanikatsomoonsa.