Skip to main content

Suomen A-maajoukkuessa 62 ottelua pelannut HIFK:n keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen ei ole jättänyt peliesityksillään ketään kylmäksi. Loppukauden kattavalla sopimuksella HIFK:n riveihin liittynyt Väyrynen on ehtinyt pelata tällä kaudella IFK-paidassa seitsemän ottelua Veikkausliigassa, joista kuusi ottelua avauskokoonpanossa.

Väyrynen on ehtinyt jo siinä ajassa tuomaan täysin uuden ulottuvuuden HIFK:n keskikentän pelinrakenteluun. Hänen pelaamisensa näyttää todella helpolta ja ensimmäinen kosketus palloon on yhä maagisella tasolla.

– Pelaaminen IFK:ssa on tuntunut alusta lähtien erittäin hyvältä. Sain yllättävän nopeasti pelirytmistä kiinni ja tästä johtuen olen nauttinut pelaamisesta todella paljon. Kiitos tästä kuuluu tietenkin valmentajille, joilta on tullut vastuuta ja joukkuekavereille, jotka ovat ottaneet minut mahtavasti messiin. Näiden kundien kanssa on hienoa pelata futista, Väyrynen sanoo.

Väyrynen loukkaantui viime maanantaina pelatun FC Inter -ottelun loppuhetkillä, mutta on pelikunnossa, kun HIFK kohtaa tänään PS Kemin kello 18.30 alkavassa ottelussa.

– Odotettavissa on erittäin vaikea ottelu. PS Kemi on pelannut vahvan kauden ja on sarjataulukon keskivaiheilla ansaitusti. Pelaamme kuitenkin kotikentällämme omien fanien edessä, joten mitään muuta tavoitetta peliin ei ole kuin voitto. Olemme pelanneet kaksi edellistä peliä tekemättä maalia, joten illan otteluun täytyy saada terävyyttä hyökkäyspeliin. Varsinkin joukkueita vastaan, jotka valuvat syvälle omalle kenttäpuoliskolle, on meillä ollut vaikeuksia löytää murtautumispaikkoja, Väyrynen kertoo.

HIFK:n kannattajat ovat tehneet ison vaikutuksen kansainvälisiä kenttiä kiertäneeseen Väyryseen. Kuva: Riku Laukkanen

HIFK:n kannattajat ovat tehneet ison vaikutuksen kansainvälisiä kenttiä kiertäneeseen Väyryseen. Kuva: Riku Laukkanen

34-vuotias Väyrynen pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikan ammattilaissarja MLS:ssä Los Angeles Galaxyn riveissä. ”Väykkä” on pelannut myös peräti kymmenen kauden ajan Hollannissa PSV Eindhovenissa sekä SC Heerenveenissä. Väyrynen on voittanut Hollannin pääsarjamestaruuden kolmesti sekä kahdesti Hollannin cupin. Lisäksi kokeneella keskikenttäpelaajalla on kokemusta Englannista Leeds Unitedin paidasta.

HIFK:n kannattajat ovat tehneet kansainvälisiä kenttiä kiertäneeseen Väyryseen ison vaikutuksen.

– Iso kiitos kuuluu tietysti meidän aivan mielettömille faneille, jotka jaksavat seisoa joukkueen takana vähän heikompinakin hetkinä. On ollut mieletöntä nähdä miten iso lössi jaksaa aina reissata vieraspeleihinkin joukkueen kanssa ja laulaa pelit alusta loppuun, Väyrynen hehkuttaa.

HIFK:n ja PS Kemin avauskohtaaminen päättyi huhtikuussa 0-0 tasapeliin. Edellinen kohtaaminen 3. heinäkuuta päättyi HIFK:n 2-1 vierasvoittoon. Tänään jaossa on elintärkeät kolme sarjapistettä, kun HIFK taistelee paikastaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

– Tänään nautitaan pelaamisesta ja laitetaan itsemme likoon isolla sydämellä.

fbps-0916-klacken10HIFK – PS Kemi tänään kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput Ticketmasterista alk. 7€ / 10€
> Lue HIFK – PS Kemi -otteluennakko

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 10€ Ovelta 18€ (HIFK:n jääkiekkokausikortilla 10€)

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Portit stadionille aukeavat tuntia ennen ottelua.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen. HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive.