Skip to main content

HIFK ja PK-35 Vantaa kohtasivat tiistaina 20.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelatusta kamppailusta muodostui lopulta varsin tasainen, mutta HIFK onnistui kairaamaan todella tärkeän vierasvoiton ja kolme sarjapistettä. Paikalle saapuneiden IFK-kannattajien luoma ottelutunnelma oli läpi ottelun ihailtavaa seurattavaa.

Remax_Partners_balloon_RGBPK-35 Vantaa – HIFK 0 – 2 (0 – 1)
43′ 0-1 Juho Mäkelä (Tommi Vesala)
90′ 0-2 Pekka Sihvola (Ville Salmikivi)
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#15 Juho Pirttjoki
#18 Matias Hänninen
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#11 Eero Peltonen
#17 Jani Bäckman (81′ —> Aleksi Ristola)
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi (74′ —> Juho Mäkelä)
#31 Joni Korhonen (67′ —> Joni Korhonen)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Ottelu käynnistyi molempien joukkueiden osalta todella tunnustelevasti. Sekä kotijoukkue PK-35 Vantaa että HIFK etsivät sopivia rakoja toistensa puolustuslinjoista ja pallo liikkuikin eniten keskikentällä. HIFK pääsi muutamaan otteeseen hyödyntämään PK-35:n pelaajien pallonmenetykset, mutta maalipaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. PK:n nuori ja kokematon puolustuslinja puolusti todella fiksusti.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 43. peliminuutilla, kun HIFK hyökkäsi vasemmalta ja Tommi Vesala syötti keskellä odottaneelle Juho Mäkelälle. Mäkelä otti pallon haltuun ja laukoi pelivälineen maalin oikeaan alakulmaan ohi PK-maalivahti Daniel Kollarin. Maali oli myös edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan osuneelle Mäkelälle kauden seitsemäs.

Juho Mäkelä osui toisessa ottelussa peräkkäin. Kokenut hyökkääjä alkaa lämmetä syksyn ratkaisuhetkien lähestyessä. Kuva: Riku Laukkanen

Juho Mäkelä osui toisessa ottelussa peräkkäin. Kokenut hyökkääjä alkaa lämmetä syksyn ratkaisuhetkien lähestyessä. Kuva: Riku Laukkanen

Toisella puoliajalla HIFK otti ottelun komentoonsa puoliajan edetessä. HIFK:n 20-vuotias toppari Juho Pirttijoki oli lähellä puskea IFK:n 2-0 johtoon, mutta Pirttijoen pusku painui yli. PK-35 Vantaa pääsi muutamaan otteeseen pyörittelemään palloa HIFK:n 16-alueen rajalle Masar Ömerin johdolla, mutta Tomi Maanojan johtama HIFK-puolustus peitti jatkuvasti laukausyritykset. Molempien joukkueiden parhaat paikat aukenivat vastahyökkäyksistä, joita nähtiin toisella puoliajalla useampi.

Vaihdosta kentälle tullut Ville Salmikivi pääsi aivan varsinaisen peliajan lopussa vapauttamaan Pekka Sihvolan takatolpalta maalintekoon, joten Juho Mäkelän ja Sihvolan maalit siivittivät HIFK:n todella tärkeään 2-0 vierasvoittoon. Maali oli myös Sihvolalle kauden seitsemäs, joten taistelu HIFK:n sisäisen maalipörssin kärkipaikasta tiivistyi entisestään.

Mika Väyrynen palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Molemmille joukkueille merkittiin ottelussa kaksi laukausta maalia kohti ja kulmapotkut menivät HIFK:lle lukemin 9-3. HIFK nousi voitolla 28 sarjapisteeseen ja tähtirinnat ovat nyt kymmenentenä, kun viisi liigaottelua on pelaamatta. Liigakarsintaan oikeuttavalla 11. sijalla oleva FC Inter on 25 pisteessä yhden ottelun vähemmän pelanneena. HIFK kohtaa seuraavaksi FC Lahden vieraskentällä.

Kommentit

PK-35 antoi HIFK:lle hyvän vastuksen. Ottelu oli HIFK:n kannalta odotetun haastava.

– Olen oikein tyytyväinen, että saimme voiton puserrettua, vaikka se tulikin vähän vaikeamman kautta. PK osoitti, että pystyvät ottamaan pinnoja keneltä tahansa ja varmasti tulevat ottamaan sen voiton jossain vaiheessa. emme pystyneet hallitsemaan ottelua sillä tavalla, että olisi ollut helppo pelata, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

– Hatun nosto pelaajille. Tämä oli vaikea ottelu. PK:n voittaminen täällä ei ole helppoa.

PK-35:n päävalmentaja Pasi Pihamaa oli ottelun jälkeen positiivisella fiiliksellä liikenteessä. Pihamaa toivoi, että hänen joukkueensa ottaisi yhden voiton vielä tällä kaudella. Sen joukkue hänen mukaansa ansaitsisi.

– Harmi, että peli ratkesi ensimmäiseen maaliin ja henkilökohtaiseen virheeseen. Jouduimme muuttamaan taktista muotoamme, Pihamaa sanoi matsin jälkeen.

HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Kauden viimeiseen Stadin derbyyn on myymättä alle 2 700 pääsylippua. Hanki omasi vielä kun ehdit.
Liput alkaen 13 e / 20e