Skip to main content

HIFK otti perjantaina 16.9. kauden kolmannen kotivoittonsa, kun PS Kemi kaatui vakuuttavan peliesityksen jälkeen lukemin 3-1.

Remax_Partners_balloon_RGBHIFK – PS Kemi 3 – 1 (1 – 0)
20′ 1-0 Aleksi Ristola
55′ 2-0 Pauli Kuusijärvi (Mika Väyrynen)
66′ 2-1 Erik Törnros
88′ 3-1 Juho Mäkelä (Jani Bäckman)

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#15 Juho Pirttijoki
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat
#2 Tuomas Aho
#12 Otto-Pekka Jurvainen (61′ —> Joni Korhonen)
#16 Tuomas Mustonen (89′ —> Mika Väyrynen)
#17 Jani Bäckman (75′ —> Aleksi Ristola)
#18 Matias Hänninen
#26 Ville Salmikivi
#71 Carljohan Eriksson (MV)

HIFK lähti kauden kolmanteen kohtaamiseen PS Kemiä vastaan lievänä ennakkosuosikkina. HIFK onnistuikin siirtymään ottelussa 1-0 johtoon, kun 20. peliminuutti oli käynnissä. Nnaemeka Anyamele antoi vasemmalta laidalta mallikkaan puolenvaihdon Pekka Sihvolalle, joka laittoi matalan keskityksen boksiin juosseelle Juho Mäkelälle. PS Kemin kokenut 36-vuotias maalivahti Mikko Vilmunen torjui Mäkelän jatkon, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä hereillä Aleksi Ristola joka niittasi pallon varmasti häkkiin. Maali oli Ristolalle ensimmäinen IFK-paidassa ja seitsemäs tällä kaudella Veikkausliigassa.

PS Kemin pelaajista Filip Valenčičilla oli loistava paikka tasoitusmaaliin, mutta hänen laukauksensa meni vasenta tolppaa hipoen ohi. Tauolle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa.

Aleksi Ristola vei HIFK:n 1-0 johtoon. Kuva: Riku Laukkanen

Aleksi Ristola vei HIFK:n 1-0 johtoon. Kuva: Riku Laukkanen

Toisella puoliajalla HIFK siirtyi 2-0 johtoon kulmapotkusta ottelun 55. peliminuutilla. Mika Väyrysen antama kulmapotku tuli takatolpalle, josta HIFK-toppari Pauli Kuusijärvi pääsi puskemaan kauden ensimmäisen liigamaalinsa.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin PS Kemin huippuvireinen ruotsalaishyökkääjä Erik Törnros vastasi 2-1 kavennusmaalista. Törnros sai vapaata tilaa edetä keskellä ja noin 30 metristä lähtenyt oikean jalan laukaus upposi vastustamattomasti HIFK-maalin vasempaan yläkulmaan ohi Tomi Maanojan. Maali oli seitsemättä otteluaan Veikkausliigassa pelanneelle Törnrosille kauden viides.

Molemmat joukkueet suorittivat pelaajavaihtoja ja kentälle tuli lisää tuoreita jalkoja. PS Kemi ei kuitenkaan saanut missään vaiheessa luotua ykkösluokan maalipaikkaa tasoitukseen vaan HIFK puolusti sinnikkäästi. 88. peliminuutilla Pekka Sihvola antoi oivaltavan läpisyötön hyökkäykseen nousseelle Jani Bäckmanille, joka antoi hienon syötön Juho Mäkelälle. Mäkelä ei kysellyt vaan laukoi pallon tyhjään maaliin. Vapauttava osuma oli kokeneelle Mäkelälle kauden kuudes, joten HIFK:n sisäisen maalipörssin kärjessä ovat nyt jaetulla kärkipaikalla Mäkelän lisäksi Pekka Sihvola sekä Ville Salmikivi.

HIFK:n sijoitus sarjataulukossa ei muuttunut, sillä FC Inter voitti omassa kotiottelussaan HJK:n lukemin 3-2. HIFK:lla ja FC Interillä on 24 sarjapistettä, kun kuusi liigaottelua on pelaamatta. Seuraavaksi HIFK kohtaa PK-35 Vantaan tiistaina 20.9 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Kommentit

– Tämä peli avasi sillä tavalla hanoja vähän, että pystyttiin kolmen maalin lisäksi luomaan hyvin maalipaikkoja. Joukkueessa on hyvä vire ja tahtotila tällä hetkellä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

– Syöttökombinaatioita voisi tehdä vähän paremmin ja parannettavaa jäi tästä ottelusta. Kolme pinnaa maistuu tosi hyvältä. Tiivis pelitahti millä mennään niin ei auta muuta kuin valmistautua tiistain otteluun

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen. Åhman kehui IFK-kannattajien luomaa ottelutunnelmaa.

– Se on mahtavaa aina pelata täällä, kun on tuo fanijoukko joka huutaa. Kylmät väreet menee kun pääsee kentälle, Åhman kertoi.

– Tänään oli ehkä mahdollisuus olla mukana pelissä, mutta kuten niin monesti tänä vuonna niin omista pienistä virheistä rankaistaan ja sen jälkeen pelaaminen on hieman haastavampaa kun ollaan takaa-ajoasemassa.

PS Kemin 2-1 kavennusmaalin jälkeen joukkue sai selkeästi lisää henkistä voimaa, mutta ratkaiseville maalipaikoille kemiläisryhmä ei päässyt.

– Saatiin 2-1 maali ja oltiin mukana pelissä. Ei vain saatu tehtyä tasoitusmaalia millään. Tällaista tämä on. Kaikki kunnia IFK:lle ja hyvän sykkeen saavat päälle. Ei tässä vielä voida tuuletella, että Veikkausliigaa pelataan ensi kaudella vaan taistelun pitää jatkua, Åhman sanoi.

stadinderbytifoHIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Osta ennakkoliput otteluun
Ottelu myydään suurella todennäköisyydellä loppuun. Varmista paikkasi kauden viimeisessä Stadin derbyssä ostamalla liput ennakkoon.