Skip to main content

HIFK ja FC Lahti kohtasivat maanantaina 26.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella kotoisessa Veikkausliigassa. Legendaarisella Lahden hiihtostadionilla pelatussa ottelussa ei panosta puuttunut, sillä helsinkiläisryhmä janosi pisteitä säilyäkseen Veikkausliigassa. Itse ottelu ei hienouksia tarjonnut vaan pisteet jaettiin lopulta 0-0 tuloksella. HIFK:n kannattajat Stadin Kingit olivat saapuneet Lahteen runsaslukuisena ja pitivät ääntä läpi ottelun.

fbps-160926-vayrynen

FC Lahti

Avauskokoonpano

2 Tanska Jani
3 Hauhia Mikko
6 Kärkkäinen Pyry
8 Tammilehto Duarte
14 Tuominen Jasse
15 Sesay Hassan
16 Hostikka Santeri
17 Multanen Kalle
18 Osipov Pavel
19 Paananen Aleksi
78 Vasiutin Aleksandr

Vaihtopelaajat

5 Bonilha Felix Wallace
9 Viera Rafael (-> 70′ Kalle Multanen)
10 Da Silva Rodrigues Euller (-> 59′ Tammilehto Duarte)
12 Pakkanen Santeri
20 Tatar Boris
21 Sadat Fareed
31 Länsitalo Jussi (-> 77′ Hostikka Santeri)

HIFK

Avauskokoonpano

3 Kuusijärvi Pauli (C)
4 Vesala Tommi
6 Gela Xhevdet
9 Sihvola Pekka
10 Mäkelä Juho
15 Pirttijoki Juho
18 Hänninen Matias
19 Ristola Aleksi
22 Lassas Fredrik
23 Väyrynen Mika
71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat

1 Maanoja Tomi
2 Aho Tuomas
8 Halme Jukka
12 Jurvainen Otto-Pekka
17 Bäckman Jani (-> 82′ Ristola Aleksi)
26 Salmikivi Ville (-> 63′ Mäkelä Juho)
31 Korhonen Jani   (-> 46′ Lassas Fredrik)

Ottelun ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta varsin tarkkaa pelaamista ja selkeitä maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue pystynyt luomaan. Yleisöä hemmoteltiin lähinnä näyttävillä yksilösuorituksilla. Ensin kokenut Mika Väyrynen näytti HIFK:n keskikentällä kuinka palloa hallitaan kostealla kentällä ja heti perään kotijoukkueen nuori Jasse Tuominen näytti lahtelaisyleisölle ohittamisen mallia, mutta miehen keskitykset eivät tavoittaneet lahtelaispelaajia.

Ottelun toisella jaksolla sisuuntunut kotijoukkue otti hetkeksi pelin hallinnan itselleen, mutta helsinkiläispuolustus kesti lahtelaislähentelyt helsinkiläismaalissa pelanneen Carljohan Erikssonin johdolla. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä paremmin HIFK pääsi mukaan otteluun. Märkä luonnonnurmi vaikeutti selkeästi vierasjoukkueen pelaamista, eikä HIFK:n loppurynnistys saanut ansaittua tulosta. Näin pisteet jaettiin maalittomalla 0-0 tuloksella. Myös FC Inter jäi tasapeliin Vaasan Palloseuran kanssa. Näin HIFK:n sijoitus sarjassa jäi ennalleen ja piste-ero turkulaisiin säilyi kahdessa pisteessä.

Kommentit:

–       Tänään olisi ollut enemmän tarjolla. Ei oikein saatu luotua todellisia maalipaikkoja, joita lähdettiin hakemaan. Oli kiva pelata pitkästä aikaan ja nollapeli lämmittää aina. Jätkille suuret kiitokset hyvästä puolustuspelaamisesta, kiitteli HIFK:n maalia pitkästä aikaa vartioinut Carljohan Eriksson.

–       Lähtökohdat otteluun olivat puolustuspelin suhteen haastavat, sillä Lahti oli voittanut kaksi edellistä ottelua tehden yhteensä peräti 8 maalia. Onnistuimme tänään erinomaisesti nollaamaan lahtelaisten hyökkäykset. Peli oli hyvin tasainen ja maaliton tasapeli näytti sopivan molemmille joukkueille varsin hyvin. Positiivista oli, että joukkue säilyi ilman loukkaantumisia ja pelikieltoja. Näin ollen pääsemme haastamaan perjantaina HJK:n erittäin motivoituneena ja vahvalla ryhmällä, totesi HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen tuoreeltaan ottelun jälkeen.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Liput alk. 13€ / 20€
> VIP-paketit 149€ / hlö + alv 24%

Otteluun on myymättä enää noin 2 000 pääsylippua. HIFK:n kannattajakatsomo IFK Klacken on loppuunmyyty. Ostamalla lippusi heti varmistat paikkasi suomalaisen urheilukulttuurin kärkitapahtumassa. Sovitun käytännön mukaisesti molemmat seurat myyvät vierasotteluissa liput omaan fanikatsomoonsa.