Skip to main content

HIFK ja FC Inter kohtasivat maanantaina 12.9. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa. Kamppailusta muodostui odotetusti tasaväkinen ja kenttätapahtumat olivat värikkäitä. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Remax_Partners_balloon_RGBFC Inter – HIFK 0 – 0 (0 – 0)
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä (C)
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#19 Aleksi Ristola
#23 Mika Väyrynen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele

Vaihtopelaajat
#4 Tommi Vesala (80′ —> Aleksi Ristola)
#5 Jukka Sinisalo
#10 Juho Mäkelä
#11 Eero Peltonen (70′ —> Esa Terävä)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#31 Ville Taulo (62′ —> Jani Bäckman)
#35 Jussi Tolonen (MV)

FC Inter aloitti vahvasti ja sai luotua puolittaisia maalipaikkoja sekä Njazi Kuqin että Guy Gnabouyoun johdolla. Tomi Maanoja HIFK-maalilla oli kuitenkin hereillä. Keskikentällä Mika Väyrysen kanssa pelannut Jani Bäckman oli lähellä siirtää HIFK:n johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta 20. peliminuutin kohdalla, mutta Interin puolustus selvitti tilanteen uudeksi kulmapotkuksi. HIFK pääsi pariin hyvään vastahyökkäykseen ja tähtirinnat pyrkivät laittamaan useamman pallon linjan taakse juokseville pelaajille. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei lopulta maaleja nähty. Kulmapotkut HIFK:lle 3-2 ja laukaukset kohti maalia FC Interille lukemin 2-1. Pallonhallintaprosentit kirjattiin HIFK:lle 51% – 49%.

Toisella puoliajalla koko ottelun kuva muuttui radikaalisti, kun FC Interin keskikenttäpelaaja Bajram Nebihi sai suoran punaisen kortin keskialueella tapahtuneesta tilanteesta, jossa Nebihi löi HIFK:n Jani Bäckmania kasvoihin. Bäckman sai samasta tilanteesta keltaisen kortin. Näin ollen kotijoukkue joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden miehen vajaalla. HIFK sai luotua hyökkäyksiä varsinkin laitojen kautta, mutta keskityspalloihin ei löytynyt jatkajia. Muun muassa Aleksi Ristolalla oli hyvä paikka maalintekoon, mutta hänen vastapalloon lähtenyt laukaus viuhui oikealta ohi. FC Inter puolusti yhden miehen vajaalla kurinalaisesti, jonka takia HIFK ei päässyt ykkösluokan maalipaikoille.

Lopputulos 0-0. HIFK jatkaa sarjassa kymmenentenä ja FC Inter liigakarsijan paikalla 11. sijalla. Molemmilla joukkueilla on kasassa 21 sarjapistettä, kun seitsemän liigaottelua on pelaamatta.

© Luukas Salin

Kommentit

HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen pelasi FC Interiä vastaan täydet 90 minuuttia. Hänninen myönsi, että ottelun tärkeys näkyi kentällä.

– Kentällä oli kaksi aika jännittynyttä joukkuetta, jotka tekivät aika paljon virheitä. Huomasi kyllä, että ottelussa oli normaalia isommat panokset. Ehkä 0-0 oli oikeutettu lopputulos. Vähän tietysti harmittaa. Meillä oli muutama hyvä paikka mutta niin oli vastustajallakin. Ehkä pelimme hidastui, kun Inter alkoi puolustamaan enemmän. Jos saisin pelata pelin uudestaan, niin toivoisin ettei Inter olisi ottanut punaista korttia, Hänninen kertoi.

– Tosi tärkeitä matseja on kuitenkin edessä. Perjantaina kohtaamme PS Kemin ja lähdemme hakemaan kolmea pistettä. Kun saamme lisää terävyyttä viimeiselle hyökkäyskolmannekselle niin kolme pistettä jää Stadiin, Hänninen sanoi.

– Puolustuspelaamisemme on parantunut tosi paljon. Kun katsoo viimeisiä otteluita, kuinka paljon vastustaja on saanut laukauksia maalia kohti, niin olemme onnistuneet hyvin. Pari edellistä matsia on ollut hieman tukkoisempaa, mutta ehkä emme ole saaneet pelattua tarpeeksi hyökkääjille palloa.

HIFK-päävalmentaja Antti Muurisen mukaan 0-0 oli ansaittu lopputulos.

HIFK-päävalmentaja Antti Muurisen mukaan 0-0 oli ansaittu lopputulos.

HIFK ei pystynyt käyttämään yhden miehen ylivoimaa hyväkseen.

– Tänään meille oli tärkeintä, ettemme häviä ottelua. Ehkä siinä vaiheessa kun pääsimme ylivoimalle, niin Inter alkoi puolustamaan tunnollisemmin ja laadukkaammin. Sinne oli vaikea mennä. Totuus on se, että meillä oli neljä paikkaa tehdä maali. Etukäteen tuntui, että tasapeli tästä on ihan ok, mutta kun pääsimme ylivoimalla jauhamaan niin odotin ehkä enemmän. Hieman pettynyt fiilis, mutta ansaittu lopputulos, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen tiivisti.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen joutui jättämään kentän ennen päätösvihellystä, kun hänen silmäkulma aukesi pahannäköisesti.

– En osaa sanoa. Patti silmäkulmassa, mutta nukutaan ainakin yksi yö. Tikataan varmasti heti ja on aika turvoksissa. Katsotaan miten homma etenee, Muurinen kommentoi.

FC Interin maalivahti Jukka Lehtovaara ei tänään joutunut todellisiin torjuntatöihin.

– Tulokseen olen todella pettynyt. Olisi pitänyt hoitaa kotona. Se miten tilanteen hoidimme alivoimalla, oli hyvää joukkuepelaamista meiltä. Tämä olisi kuitenkin ehdottomasti pitänyt kotona voittaa, Lehtovaara kertoi.

FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi oli ottelun jälkeen mietteliäällä tuulella. Kuqin mukaan tuomarit suosivat HIFK:ta.

– Tämä oli paras peli meiltä minun aikanani, Kuqi kertoi.

– Ennen peliä oli selvää, että HIFK tulee tänne pelaamaan 0-0 tasapelin. He pelaavat PS Kemiä vastaan seuraavaksi ja me kohtaamme HJK:n. Kaikki tietävät, että siinä on irtioton paikka heille. Tämä on minulle ihan päivänselvää. Kaikki haluavat HIFK:n säilyvän sarjassa. Tuomarointia myöten tänään kaikki toiminta viittasi siihen suuntaan, Kuqi sanoi.

– Pakko saada stadissa paikallisderby, että saadaan lisää yleisöä, Kuqi jatkoi.

– Uskon ja luotan siihen, että loppukaudesta alkaa tulemaan tulosta. Vaikka olimme miesvajaalla niin se ei hirveästi näkynyt. Jos taistelemme ja pelaamme loppukauden samalla tavalla, niin uskon että tästä selviämme.

Klikkaa kuvaa ja hanki flabat!

Klikkaa kuvaa ja hanki flabat!

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – PS Kemi perjantaina 16.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput Ticketmasterista alk. 7e / 15e

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

160810-stadin-kingit