Skip to main content

elisahifkElisa Kulman Stadin Derby otteluennakko
HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30

Liigakauden 2016 viimeinen Stadin derby pelataan perjantaina, kun Helsingin IFK kohtaa kolmatta kertaa tällä kaudella Helsingin Jalkapalloklubin. Panokset ovat kovemmat kuin kertaakaan aikaisemmin ja HIFK sekä HJK lähtevät kauden viimeisen paikallisotteluun erilaisista lähtökohdista. Molemmilla seuroilla on neljä liigaottelua jäljellä.

HIFK taistelee sarjapaikasta Suomen korkeimmalla sarjatasolla ja on sarjataulukossa kymmenentenä. HIFK:n pahimpina kilpakumppaneina on FC Inter liigakarsijan paikalla ja yhdeksäntenä kulkeva PS Kemi. HJK johtaa Veikkausliigaa kahden pisteen turvin ennen IFK Mariehamnia, joten perinteikäs helsinkiläisseura taistelee jälleen kerran Suomen mestaruudesta, kun kauden ratkaisuhetket ovat käsillä.

– Ainakin ottelussa on panoksia oikein kunnolla ja se on hieno juttu, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

– Kun näin ensimmäisen derbyn aikoinaan, sen sinisen sekä punaisen päädyn ja miten fanit tuovat tunnelmaa sinne kaiken kaikkiaan niin olen joskus sanonut, että vaikka ei olisi jalkapallosta niin innostunut, on derby kuitenkin sellainen, jota kannattaa aina tulla katsomaan.

Stadin Derby on noussut kotimaisen urheilun kärkitapahtumaksi. Kaikki viisi edellistä paikallismatsia ovat olleet loppuunmyytyjä ja ottelutunnelma on ollut mahtava.

Stadin Derby on noussut kotimaisen urheilun kärkitapahtumaksi. Kaikki viisi edellistä paikallismatsia ovat olleet loppuunmyytyjä ja ottelutunnelma on ollut mahtava.

Otteluun oli keskiviikko-iltana myymättä alle 1500 pääsylippua. Odotettavissa on jälleen loppuunmyyty Sonera Stadium ja se olisi jo kuudes kerta peräkkäin HIFK:n ja HJK:n kohdatessa. Ainutlaatuisuuden tunnetta lisää se, että ottelu näkyy Helsingin katukuvassa voimakkaasti koko ottelupäivän ajan.

– Harvoin on niin, että on täysi tupa ja fanit niin vahvasti mukana. Fiilis ja se kaikki mikä välittyy pelaajiin kentälle on ainutlaatuista, Muurinen hehkuttaa.

Muurinen on nähnyt valmennusuransa aikana paljon, joten kehut kertovat paljon Stadin derbyn ainutlaatuisesta ottelutunnelmasta. Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja aloitti valmennusuransa vuonna 1981. Muurinen on toiminut aikaisemmin Veikkausliigassa myös HJK:n, FC Lahden sekä Myllykosken Pallon päävalmentajana. Lisäksi kokenut 62-vuotias valmentaja on ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa suomalaisvalmentaja, joka on valmentanut Mestarien liigassa.

Antti Muurinen on voittanut valmennusurallaan seitsemän Suomen mestaruutta. Kuva: Riku Laukkanen

Antti Muurinen on voittanut valmennusurallaan seitsemän Suomen mestaruutta. Kuva: Riku Laukkanen

HJK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen numeroin 2-1 ja edellinen kohtaaminen elokuussa päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Viime kaudella kaikki kolme kohtaamista päättyivät 1-1 tasapeleihin. Perjantain ottelusta on odotettavissa vähintään yhtä tasaväkinen, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä tällä hetkellä. Derbyotteluissa on normaalia enemmän tunnetta kentällä,

– Molemmat joukkueet haluavat voittaa. Siellä (kentällä) on erittäin taitavia ja hyviä pelaajia, joita on hienoa katsoa. Tunnelmat ovat tosi latautuneet ja mielenkiintoiset. tämä on nyt kolmas kerta tällä kaudella, kun kohdataan näissä merkeissä. Tasaista on ollut aikaisemmin, Muurinen kertoo.

HJK:lta ovat sivussa Atomu Tanaka sekä Ousman Jallow. Lisäksi Suomen Cup -finaalissa SJK:ta vastaan itseään kolhineiden Toni Kolehmaisen ja Taye Taiwon pelaaminen on epävarmaa. HIFK:lta on sivussa varmuudella vain pitkäaikaispotilas Emil Conti.

HJK lähtee otteluun kaikkien edellisten kohtaamisten tapaan ennakkosuosikkina. HIFK ei ole kertaakaan edellisessä viidessä kohtaamisessa onnistunut johtamaan ottelua HJK:ta vastaan. Nyt tähtirinnoille olisi tarjolla ensimmäinen voitto HJK:sta Veikkausliigassa todella tärkeään paikkaan.

– Tietysti haluaisimme pystyä kerrankin voittamaan HJK:n, mutta tiedän ettei se ole ihan helppo juttu, Muurinen tiedostaa.

Portit stadionille aukeavat tuntia ennen ottelua eli kello 17.30. Saavu paikalle ajoissa. IFK-kannattajien marssi stadionille lähtee ravintola Hookin edestä kello 17.00. Porteilla järjestetään turvatarkastus.

Portit stadionille aukeavat tuntia ennen ottelua eli kello 17.30. Saavu paikalle ajoissa. IFK-kannattajien marssi stadionille lähtee ravintola Hookin edestä kello 17.00. Porteilla järjestetään turvatarkastus.

Kaikki viisi edellistä HIFK:n ja HJK:n liigakohtaamista ovat olleet loppuunmyytyjä ja poikkeukseltaan ainutlaatuisia. Ottelut ovat pelaajille ja valmentajille varmasti harvinaista herkkua, kun kaksi Suomen kovinta faniryhmää mittelevät katsomon herruudesta.

– Kyllä tällainen ottelu on tietysti aina iso ottelu. Kaikesta päätellen tupa tulee olemaan jälleen täynnä. HJK taistelee mestaruudesta ja me sarjapaikasta. Se kymmenes sija olisi meidän mestaruus. Hienoa, että tällainen ottelu saadaan taas pelattua Helsingissä.

Kaikkiin Klackeniin saapuvien IFK-katsojien pyydetään tunnustamaan väriä, joten pukeudu punaiseen! Toiveena on myös, että koko pääty seisoisi koko ottelun ajan, antaen samalla tukensa pelaajille. Jos sinulla ei ole vielä lippuja niin hanki ne heti ja tule kannustamaan IFK voittoon! Ottelua ja siihen liittyvää uutisointia voit seurata parhaiten sosiaalisessa mediassa hashtageilla #HIFKlive ja #StadinDerby.

HIFK – HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
Liput alk. 13€ / 20€
 VIP-paketit 149€ / hlö + alv 24%

ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

SARJATAULUKKO

HJK
IFK Mariehamn
Ilves
SJK
RoPS
VPS
KuPS
FC Lahti
PS Kemi
HIFK
FC Inter
PK-35 Vantaa

Ottelut

29
29
29
28
29
29
28
29
29
29
29
29

Voitot

15
14
15
14
12
12
12
9
10
7
6
3

Tasapelit

8
9
5
4
9
8
7
10
4
8
9
7

Häviöt

6
6
9
10
8
9
9
10
15
14
14
19

Maaliero

47- 32
31- 21
33- 29
38- 33
40- 30
29- 24
33- 26
39- 39
27- 40
32- 35
24- 38
27- 53

Pisteet

53
51
50
46
45
44
43
37
34
29
27
16

lipmyntil0928

HIFK:n ja HJK:n välisen kauden viimeisen Stadin Derbyn lipunmyynti käy kuumana. HIFK-kannattajien suosima katsomonosa IFK Klacken sekä pääkatsomo ovat myyty jo loppuun, mutta vapaita lippuja löytyy vielä niin Itäkatsomoon kuin Yläkatsomoonkin.

Ottelu tullaan todennnäköisesti myymään historiallisesti jo kuudetta kertaa peräkkäin loppuun. Varaa paikkasi heti ainutlaatuiseen paikalliskamppailuun ja tue seuraasi taistelussa sarjapaikasta maan korkeimmalla sarjatasolla.

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. Lisäksi lippuja voi ostaa Ticketmasterin lippukaupoista. Ostamalla lippusi heti varmistat paikkasi suomalaisen urheilukulttuurin kärkitapahtumassa. Sovitun käytännön mukaisesti molemmat seurat myyvät vierasotteluissa liput omaan fanikatsomoonsa.

Liigakauden viimeiseen Stadin derbyyn on myynnissä myös VIP-paketteja. Tutustu VIP-paketteihin tästä. Paikkoja on rajoitettu määrä.

Sonera Stadiumin yleisökapasiteetti on 10 500 katsojaa.

joukkuekuva-elisa