Skip to main content

Kauden tärkeimmät ottelut lähestyvät myös nuorempien junioreiden sarjoissa. HIFK:n B-pojat ovat tiukasti mukana Kakkosen nousukamppailussa. Sarja on erittäin tasainen ja kärkisijojen kohtalo ratkeaa todennäköisesti vasta syksyn viimeisissä otteluissa.

Melkoisen reservipitoisesta kokoonpanosta huolimatta tähtirinnat ottivat odotusten mukaisen voiton Hyvinkään Palloseuraa vastaan Käpylässä sunnuntaina pelatusta ottelusta. Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa selvästi, ja taukotilanne oli 3-0. Kolmas täysosuma oli komea yksilösuoritus: IFK:n laitapelaaja Anton Jakobsson ohitti harhauttelemalla koko hyvinkääläispuolustuksen, kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin. Toisella puoliajalla punapaidat lisäsivät vielä johtoaan lukemiin 4-0 ennen kun jalka alkoi painaa. HyPS sai kaksi kavennusmaalia aikaiseksi mutta tätä lähemmäksi vieraat eivät päässeet. IFK:n voittonumerot olivat näin ollen 4-2 (3-0).

Mikael Airava, IFK:n junioripäällikkö sekä B-poikien vastuuvalmentaja:
– Lähtötilanne otteluun oli se että vakituisesta kokoonpanosta puuttui kuusi pelaajaa loukkaantumisten ja muiden esteiden takia. Tämän takia moni sellainen pelaaja, joka yleensä on kentällä 10-20 minuuttia, pelasi tänään koko ottelun. Lisäksi meiltä loukkaantui ottelun aikana kaksi pelaajaa ja jouduimme ottamaan molemmat sivuun. Kun ottelu päättyi, meiltä oli kentällä kahdeksan sellaista pelaajaa jotka yleensä eivät kuulu aloituskokoonpanoon. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme erinomaisesti, toisella puoliajalla väsyimme edellä mainituista syistä ja päästimme kaksi turhan helppoa maalia omiin. Kokonaisuutena kuitenkin hallitsimme ottelua alusta loppuun, ja voitto oli täysin ansaittu.

bjunkottby01

Neljä kierrosta on pelaamatta ja IFK on sarjassa kolmantena. Sarjan voittaja nousee Ykköseen kun taas toiseksi sijoittunut pääsee karsimaan. Miltä tilanne näyttää nyt ratkaisevien otteluiden lähestyessä?

– Voittamalla loput ottelumme voitamme koko sarjan. Se ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, sillä kohtaamme viimeisissä otteluissa kolme kovinta kilpailijaamme. On erittäin tärkeää, että parhaat pelaajamme ovat silloin käytettävissä. Tänään meiltä puuttui mm. kolme hyvin tärkeää pelaajaa, maalivahti sekä kaksi keskikentän pohjapelaajaa. Mikäli saamme heidät takaisin, on meillä selvästi parempi joukkue kuin tänään.

– Haluamme asettaa tämän pelaajaryhmän kanssa tavoitteet mahdollisimman korkealle, ja nousu Ykköseen on ollut tämän vuoden tavoitteemme. Keväällä hävisimme ainoastaan yhden ottelun, mutta sen takia jäimme sarjassa toiseksi ja nousu meni meiltä silloin niukasti sivu suun. Tämän syksyn kärkikamppailusta tulee erittäin kova, mutta kaikki on edelleen mahdollista!

Olet myös IFK:n junioripäällikkö. Seuran junioripuoli kuuluu olevan vahvassa kasvussa?

– Pitää paikkansa, meillä on nyt lähes 500 rekisteröityä junioripelaajaa. Kasvu on ollut tänä vuonna vahvaa, ja tämä koskee nimenomaan nuorimpia ikäluokkia. Mutta C- ja D-junioreissa (12-15 – vuotiaat) tilanne ei ole yhtä hyvä, siellä ei ole samanlaista kasvua havaittavissa. Tämä on ehkä suurin ongelma tämänhetkisessä toiminnassamme. Meillä on hyvä A-juniorijoukkue, ja jos itse saan sanoa, aivan kelvollista toimintaa myös B-junioreissa. Ja kuten sanottua niin myös tilanne kymmenvuotiaista nuorempiin näyttää hyvältä. Mutta siinä välissä eli ikäluokissa 11-15 on kyllä aika paljon tekemistä vielä.

bjunkottby04

Ensi kaudella B-junioreita ovat vuosina 2000 ja 2001 syntyneet pelaajat. Millainen vaikutus joukkueen rakentamiseen on sillä, että seuralla on varsin niukasti C-junioreita omasta takaa?

– Se tuskin on mikään ongelma. Puolet niistä pojista jotka pelasivat tänään, ovat syntyneet vuonna 2000, ja saavat siis olla mukana myös ensi kaudella. Lisäksi näiden kahden viimeisen vuoden aikana, jolloin itse olen vastannut B-junioreiden toiminnasta, olemme saaneet puolet ykkösjoukkueestamme seuran ulkopuolelta. Tämä johtuu siitä että meillä on perinteisesti ollut kohtalaisen hyvä B-juniorijoukkue, ja muista seuroista on sen takia ollut kiinnostusta meidän suuntaamme. Tilanne tuskin muuttuu ainakaan huonommaksi, mikäli onnistumme nousemaan Ykköseen. Mutta nähtäväksi jää miten sen asian kanssa käy.

HIFK B, viimeiset ottelut:
Pe 16.09 klo 20:15 HPS – HIFK, Paloheinä
To 22.09. klo 19:00 HIFK – LPS, Väinämöinen
To 29.09. klo 20:30 JoKi/PKKU – HIFK, Jokela
Ke 05.10. klo 18:00 HIFK – Akilles, Pirkkola

Sarjataulukko ja otteluohjelma:
https://www.palloliitto.fi/helsinki/pelitoiminta/tulospalvelu/jalkapallo-2016/pojat?&hkijp16&B2D