Skip to main content

HIFK:n 24-vuotias hyökkääjä Ville Salmikivi pelaa tähtirinnoissa nyt toista kautta Veikkausliigassa. ”Salmari” on HIFK:n oma kasvatti ja aloitti jalkapallouransa HIFK:n junioreissa 5-vuotiaana. Vuonna 2000 Salmikivi matkasi joukkueensa mukana PK-35:n junioreihin. Aikuisiällä mies on edustanut IFK:n lisäksi niin Myllykosken Palloa kuin FC Viikinkejä. FC Viikingeissä Salmikivi voitti Ykkösen maalikuninkuuden 20 maalilla kaudella 2011.

Kaudella 2015 pelinumerolla 26 pelaava Salmikivi oli HIFK:n toiseksi paras maalintekijä kuudella liigamaalilla. Tällä kaudella nopeajalkainen hyökkääjä on osunut maalipuiden väliin viisi kertaa Veikkausliigassa. Salmikivi vastasi HIFK:n 1-1 tasoitusmaalista, kun SJK ja HIFK kohtasivat 30. heinäkuuta Sonera Stadiumilla pelatussa mittelössä.

– Lähdemme totta kai voittamaan lauantain ottelua. SJK on kova nippu, mutta kuten se edellinen 1-1 tasurimatsi näytti, niin mekin ollaan. Haastava peli on varmasti tulossa. Se on sanomattakin selvää, Salmikivi kertoo.

– Meillä on ollut hyvä ”buugi” nyt treeneissä ja peleissä. Pitää vaan saada vähän huolellisuutta molempiin bokseihin, ja käyttää saadut maalipaikat hyväksi, Salmikivi sanoo.

VVille Salmikivi on juuri tasoittanut ottelun SJK:ta vastaan. HIFK-kapteeni Esa Terävä oli ensimmäisenä onnittelemassa maalintekijää. Kuva: Riku Laukkanen

Ville Salmikivi on juuri tasoittanut ottelun SJK:ta vastaan. HIFK-kapteeni Esa Terävä oli ensimmäisenä onnittelemassa maalintekijää. Kuva: Riku Laukkanen

HIFK:lla on jäljellä 10 liigaottelua tällä kaudella. Viisi niistä on kotiotteluita ja viisi kertaa pelataan vieraissa. Salmikivi ja kaikki pelaajat toivovat, että joukkue saa kaikkien IFK-kannattajien tuen jäljellä oleviin otteluihin. Panoksena on HIFK:n sarjapaikka Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

– Haluamme säilyttää sarjapaikan ilman karsintaa, joten jokainen jäljellä oleva ottelu on meille kuin finaali. Haluamme todistaa kaikille, että HIFK kuuluu liigaan. Siihen tarvitsemme nyt jokaisen fanin ääntä. Meillä on niin makeita faneja, ettei niiden edessä voi muuta kuin antaa 110 prosenttia.

– Jokainen pelaaja pelaa oman ja seuran tulevaisuuden puolesta. Tässä vaiheessa on tietysti pieniä paineita, mutta ne kuuluvat lajiin. Täytyy vain olla rohkea eikä pelätä virheitä, Salmikivi toteaa.

Kerrottakoon vielä loppuun, että tuulennopea ”Salmari” aloitti tällä viikolla tradenomiopinnot Metropolian AMK:ssa.

HIFK – SJK lauantaina 27.8. kello 16.00 Sonera Stadiumilla
> Liput alkaen 15 euroa / 7 euroa
> Itäkatsomo, pääkatsomo ja IFK Klacken avoinna

0827 SJK, ottelumainos

Katso HIFK:n ja SJK:n edellisen 1-1 päättyneen ottelun maalikooste alta: