Skip to main content

HIFK voitti lauantaina 27.8. pelatussa Veikkausliigakamppailussa hallitsevan Suomen mestarin SJK:n lukemin 3-1 (1-0). Kolmen pisteen myötä tähtirinnat karistivat liigakarsijan paikan taakseen ja nousivat sarjataulukossa kymmenenneksi.

HIFK – SJK 3 – 1 (1 – 0)
34′ 1-0 Pekka Sihvola (Mika Väyrynen)
50′ 1-1 Roope Riski (Billy Ions)
87′ 2-1 Jani Bäckman (Juho Mäkelä)
88′ 3-1 Ville Salmikivi

HIFK:n voittomaalista vastasi vaihdosta kentälle 82. peliminuutilla vaihdettu keskikenttäpelaaja Jani Bäckman. Viidennen ottelunsa IFK-paidassa pelannut Mika Väyrynen pelasi hyvän pallon boksiin, josta Bäckman pääsi pienen hässäkän päätteeksi Juho Mäkelän hyvästä siirrosta laukomaan pallon SJK-maaliin ohi maalivahti Mihkel Aksalun.

– Uskoimme omaan tekemiseemme. Tiesimme, ettei SJK ole voittanut täällä kertaakaan liigassa. Viimeksi harjasimme 1-1 ja päätimme ennen peliä, että otamme kolme pistettä. Sieltä se tuli, Bäckman kertasi tapahtumia ottelun jälkeen HIFK Fotboll TV:n haastattelussa.

2-1 voittomaali oli 28-vuotiaalle Bäckmanille kauden toinen ja liigauran seitsemäs. Kauden ensimmäinen syntyi kauden avausottelussa PK-35 Vantaata vastaan upean vapaapotkukuvion päätteeksi.

– Olen kuullut Mäksältä (Juho Mäkelä) sellaisen jutun, että ”mene maalille jos haluat tehdä maaleja”. Päätin mennä sinne ja jostain se Mäksän jaloista kimposi mulle ja ajattelin, että laitetaan vain maalia kohti sisäsyrjällä. Sinnehän se upposi ja fiilis oli aivan huikea, Bäckman kertoi.

– Siinä maalissa purkautui ne kaikki fiilikset, mitä tällä hetkellä tässä on ollut. Vapautunut fiilis, että pääsi näyttämään mitä osaa. Ja varmasti tuuletus kertoi kaiken oleellisen.

HIFK:lle voitto oli vasta kauden toinen kotikentällä. Edellinen voitto kotikentältä tuli huhtikuun lopussa Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelun jälkeen tunnelma HIFK:n pukukopissa oli katossa ja joukkue pääsee viettämään maaottelutaukoa vapautunein fiiliksin.

– Tätä (kotivoittoa) on odottanut vähän liian pitkään. Huhtikuussa KuPSia vastaan tuli edellinen. Se on niin huikea fiilis ja sellainen yhteisöllisyys ja vuorovaikutus mitä tuossa on, niin se on aitoa, mikä välittyy molemminpuolin. Kyllä fanit ansaitsisi vähän useammin tuon loppuhuipennuksen.

HIFK_VPSHIFK:n seuraava ottelu: HIFK – VPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput Ticketmasterista alkaen 15 euroa / 7 euroa