Skip to main content

HIFK kohtaa tänään Veikkausliigaa johtavan IFK Mariehamnin. ISTV ja Ruutu+ näyttävät Wiklöf Holding Arenalla kello 18.30 käynnistyvän ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime lauantaina, kun Tähtirinnat päätyivät 1-1 tasapeliin hallitsevan Suomen mestarin SJK:n kanssa. Ottelu oli Antti Muuriselle ensimmäinen HIFK:n päävalmentajana. Nyt HIFK on päässyt harjoittelemaan Muurisen johdolla ensimmäisen täyden viikon.

– Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Olen erittäin motivoitunut ja on jälleen kiva päästä tekemään työtä, josta nauttii. Joukkue on ottanut minut loistavasti vastaan ja on ollut hienoa tutustua pelaajiin. Kaikki ovat mukavan tuntuista porukkaa. Valmennusryhmämme on ollut ihan mieletön, Muurinen kiittelee.

– Vaikka SJK-ottelusta tuli vain yksi piste niin se antoi joukkueelle lisävirtaa sekä fiiliksen, että voimme onnistua myös jatkossa. Pelaajat luottavat tällä hetkellä enemmän itseensä.

Sarjataulukon kärjessä 39 pisteellä viilettävä IFK Mariehamn on ollut erittäin vahva kotijoukkue tällä kaudella. Kymmenestä kotiottelusta saarelaiset ovat voittaneet viisi, neljä kertaa on päädytty tasapeliin ja vain kertaalleen vierasjoukkue on onnistunut hakemaan täydet kolme pistettä Ahvenanmaalta. IFK Mariehamn kulkee tällä hetkellä peräti yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa ja joukkue on päästänyt vähiten maaleja (10) Veikkausliigassa.

– Uskon, että IFK Mariehamn on motivoitunut, taisteleva sekä energinen joukkue. Heillä on todella vahva puolustus, joten meidän ei kannata viljellä liikaa kukkupalloa tai keskityksiä. Kun kenttä on postimerkin kokoinen niin se tuo myös omat haasteensa, Muurinen kertoo.

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella 20. toukokuuta Sonera Stadiumilla. Ottelu päättyi Diego Assiksen upealla soolomaalilla IFK Mariehamnin 0-1 (0-0) vierasvoittoon. Assis on tehnyt yhteensä neljä maalia tällä kaudella. IFK Mariehamnin paras maalintekijä on Jamaikan maajoukkuehyökkääjä Dever Orgill, joka on osunut maalipuiden väliin seitsemän kertaa.

IFK Mariehamn – HIFK tänään kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla
> ISTV & Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin sosiaalisen median kanavat seuraavat tiiviisti ottelupäivän tapahtumia. Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive

derby