Skip to main content

Soppari-Mika3

HIFK on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Mika Väyrysen kanssa.

34-vuotias Väyrynen pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikan ammattilaissarja MLS:ssä Los Angeles Galaxyn riveissä. Väyrynen on pelannut myös peräti kymmenen kauden ajan Hollannissa PSV Eindhovenissa sekä SC Heerenveenissä. Väyrynen on voittanut Hollannin pääsarjamestaruuden kolmesti sekä kahdesti Hollannin cupin. Lisäksi kokeneella keskikenttäpelaajalla on kokemusta Englannista Leeds Unitedin paidasta.

– Todella hyvä fiilis liittyä IFK:hon. Hienoa, että saatiin sopimus vihdoin allekirjoitettua. Molempien aikataulut kohtasivat hyvin. HIFK halusi minut ja minä halusin IFK:hon. Aina kun päävalmentaja haluaa pelaajan joukkueeseen niin se tuo totta kai hyvän fiiliksen, Väyrynen kertoo.

Suomen A-maajoukkueessa 62 kertaa esiintynyt Väyrynen on pelannut urallaan 105 ottelua Veikkausliigassa, joissa hän on tehnyt 20 maalia.

– Väyrynen on erittäin kova vahvistus Veikkausliigaan. Kaiken kokenut pelimies tuo keskikentällemme niin taitoa kuin johtajuutta sekä hän toimii loistavana esimerkkinä meidän nuoremmille pelaajille. Uskon, että Väykän myötä myös hyökkäyspelimme paranee. Väyrynen tunnetaan intohimoisena harjoittelijana ja hän on erittäin hyvässä kunnossa, vaikka edellisestä ottelusta on aikaa, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

– Väyrynen on tuttu pelaaja päävalmentaja Antti Muuriselle maajoukkueajoilta ja Muurinen oli yksi iso syy siirtoon, Määttä sanoo.

Väyrynen tulee esiintymään HIFK:ssa pelinumerolla 23.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – HJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
Otteluun on myyty jo yli 8 200 pääsylippua. HIFK:n pohjoispäädyssä sijaitseva kannattajapääty IFK Klacken on loppuunmyyty. Varmista paikkasi ennen kuin liput loppuvat.

> Osta ennakkoliput tästä

LIPMYNTILDERBY0802