Skip to main content

Helsingin IFK ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat lauantaina 27.8. kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK otti aivan ottelun lopussa syntyneiden maalien turvin upean 3-1 kotivoiton hallitsevasta Suomen mestarista yli 3 000 katsojan edessä. Kotivoitto oli putoamista vastaan taistelevalle HIFK:lle kauden toinen ja erittäin tärkeä ennen maaottelutaukoa.

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK – SJK 3 – 1 (1 – 0)
34′ 1-0 Pekka Sihvola (Mika Väyrynen)
50′ 1-1 Roope Riski (Billy Ions)
87′ 2-1 Jani Bäckman
88′ 3-1 Ville Salmikivi
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#15 Juho Pirttijoki
#18 Matias Hänninen
#22 Fredrik Lassas
#23 Mika Väyrynen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#7 Daniel Rantanen
#10 Juho Mäkelä (69′ —> Pekka Sihvola)
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen (75′ —> Nnaemeka Anyamele)
#17 Jani Bäckman (82′ —> Fredrik Lassas)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

SJK oli ensimmäisellä puoliajalla enemmän palloa hallitsevampi joukkue, mutta se ei saanut murrettua HIFK:n yhtenäistä puolustuslinjaa. HIFK siirtyikin ottelussa 1-0 johtoon 34. peliminuutilla kulmapotkusta. Viidennen ottelunsa IFK-paidassa pelannut Mika Väyrynen keskitti maalille ja hyökkääjä Pekka Sihvola puski etutolpan lähettyviltä tähtirinnat johtoon. Maali oli Sihvolalle kauden kuudes Veikkausliigassa.

Ville Salmikivi ohittaa SJK-maalivahti Mihkel Aksalun ja niittaa loppulukemat 3-1:een. Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Ville Salmikivi ohittaa SJK-maalivahti Mihkel Aksalun ja niittaa loppulukemat 3-1:een. Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Tauolla SJK suoritti yhden pelaajavaihdon, kun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa osunut Tuco tuli kentälle ilmeisesti loukkaantuneen Jussi Vasaran tilalle. 50. peliminuutilla SJK nousi tasoihin, kun PS Kemistä seinäjokilaisryhmään siirtyneen Billy Ionsin erinomainen oikean jalan keskitys löysi maalinedustalle yksin jääneen Roope Riskin, joka puski pallon verkkoon HIFK-maalivahti Tomi Maanojan käsien kautta. Maali oli Veikkausliigan maalipörssin kärkinimelle liigakauden 14.

Ottelu näytti jo päättyvän 1-1 tasapeliin, mutta HIFK onnistui järjestämään kotiyleisön riemuksi todellisen nousun. Ensin kentälle vaihdettu Jani Bäckman pääsi lakaisemaan liigakauden toisen maalinsa boksin sisältä 87. peliminuutilla oman fanipäädyn edessä. Vain minuuttia myöhemmin Juho Mäkelä laittoi pitkän pallon kohti Ville Salmikiveä, joka taisteli pallosta Andorran maajoukkuepuolustaja Marc Valesin. Valesin pusku kohti SJK-maalivahti Mihkel Aksalua jäi vajaaksi ja Salmikivi ohitti vastaantulleen Aksalun upeasti längistä ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Maali oli Salmikivelle kauden kuudes Veikkausliigassa.

HIFK nousi kolmella pisteellä pois liigakarsijan paikalta ja sarjataulukossa kymmenenneksi. Takana 11. sijalla oleva FC Inter on tasapisteissä HIFK:n kanssa ja yhdeksäntenä keikkuva FC Lahti on viiden pisteen päässä molemmista joukkueista.

Kommentit

– Tiesimme, kun tulemme tänne, että on vaikea peli tulossa. Täällä täytyy olla tänään tosi hereillä jos meinataan saada jotain. Meidän pelaajat yrittivät oikeita asioita, mutta emme pystyneet murtamaan HIFK:n puolustusta, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi ottelun jälkeen.

– Se mihin olen eniten pettynyt, ja joka kuvastaa meidän koko kautta on se, että tehdään paljon hyviä asioita. Kun pitäisi ottaa seuraava askel ja mennä eteenpäin, niin se on se, jota meidän pelaamisessa vielä kaipaan, Valakari jatkoi.

Kauden toinen kotivoitto oli HIFK:lle ensimmäinen päävalmentaja Antti Muurisen alaisuudessa. 62-vuotias kokenut Muurinen oli kolmen pisteen myötä helpottunut mies ottelun jälkeen.

– Olen erityisen tyytyväinen, että päästiin kahden tappion jälkeen voittokantaan. Puhuimme, että erikoistilanteet ovat olleet heikkoja mutta 1-0 syntyi juuri erikoistilanteesta. Pelin luonne oli sellainen, että SJK piti paljon enemmän palloa kuin me. Puolustimme tiiviisti, ja meillä on hyvät ja liukkaat hyökkääjät. Maalit olivat hienoja ja tämä voitto merkitsee meidän joukkueelle todella paljon, Muurinen sanoi.

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - SJK, Sonera Stadiumilla, 27. elokuuta 2016.

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – VPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput Ticketmasterista alkaen 15 euroa / 7 euroa