Skip to main content

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat sunnuntaina 7.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK voitti sarjakärjen murskaavasti, kun Wiklöf Holding Arenalla pelattu ottelu tarjosi paikalle saapuneille katsojille peräti seitsemän maalia. 

Remax_Partners_balloon_RGB

IFK Mariehamn – HIFK 2 – 5 (2 – 2)
10′ 0-1 Pekka Sihvola (Nnaemeka Anyamele)
22′ 0-2 Ville Salmikivi (Matias Hänninen)
26′ 1-2 Dever Orgill
40′ 2-2 Dever Orgill
54′ 2-3 Pekka Sihvola (Matias Hänninen)
79′ 2-4 Ville Salmikivi (Esa Terävä)
90′ 2-5 Pekka Sihvola (Eero Peltonen)
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#1 Tomi Maanoja (MV)
#3 Pauli Kuusijärvi
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#15 Juho Pirttijoki
#18 Matias Hänninen
#22 Fredrik Lassas
#23 Mika Väyrynen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#11 Eero Peltonen (79′ —> Ville Salmikivi)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä (61′ —> Fredrik Lassas)
#17 Jani Bäckman (65′ —> Mika Väyrynen)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli kymmenen minuuttia. Vasempana laitapuolustajana esiintynyt Nnaemeka Anyamele antoi vasemmalta laidalta täydellisen keskityksen IFK Mariehamnin puolustajien väliin uineelle Pekka Sihvolalle, joka tuikkasi pallon oikeaan alakulmaan. Maali oli HIFK:n viime kauden parhaalle maalintekijälle liigakauden toinen.

Ville Salmikivi huudatti paikalle saapuneita HIFK-kannattajia jo toistamiseen 22. peliminuutilla. Matias Hännisen oikealta laidalta antama matala keskitys tavoitti Salmikiven maalin edestä, joka viimeisteli upeasti kantapäällä kauden neljännen osumansa.

Neljä minuuttia myöhemmin IFK Mariehamnin paras maalintekijä Dever Orgill kavensi tilanteeksi 2-1. Orgill kiersi vastaantulleen HIFK-maalivahti Tomi Maanojan ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Jamaikalaishyökkääjä vastasi myös kotijoukkueen 2-2 tasoitusmaalista 40. peliminuutilla.

Toisella puoliajalla Pekka Sihvola vei HIFK:n 3-2 johtoon todella upealla maalilla. Sihvola sai hyvän keskityspallon boksiin Matias Hänniseltä oikealta laidalta ja Sihvolan vastustamaton vasemman jalan laukaus yllätti IFK Mariehamnin maalia vartioineen Walter Viitalan täydellisesti.

Kotijoukkue IFK Mariehamn sisuuntui HIFK:n johtomaalista ja sai luotua hyvää painetta Tähtirintojen kenttäpuoliskolle. Keskityksiä viuhui boksiin, mutta Tomi Maanoja oli kuitenkin mies paikallaan ja HIFK puolusti uhrautuvaisesti. Kesken kotijoukkueen painostuksen Ville Salmikivi vei HIFK:n 4-2 johtoon illan toisella osumallaan. Salmikivi laukoi tulisen laukauksen läheltä ylös ja pallo painui ylärimaa hipoen verkkoon.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Pekka Sihvola kruunasi iltansa aivan varsinaisen peliajan lopussa sinetöimällä loppulukemat 5-2:een illan kolmannella osumallaan. Sihvola nosti kauden maalimääränsä jo neljään. HIFK otti vakuuttavalla esityksellä upean voiton sarjakärjestä. Ennen illan ottelua IFK Mariehamn oli päästänyt Veikkausliigassa vain 10 maalia.

Seuraava ottelu: HIFK – HJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Otteluun on myyty yli 9 000 pääsylippua. Varmista paikkasi kauden toisessa Stadin derbyssä ja hanki liput ennakkoon Ticketmasterista
> Osta liput tästä