Skip to main content

LG_AktiaHIFK ja HJK kohtaavat keskiviikkona 10.8. pelattavassa Stadin derbyssä Sonera Stadiumilla. Kello 18.30 käynnistyvään otteluun on myynnissä enää alle 140 pääsylippua yläkatsomoon. ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK ja HJK lähtevät keskiviikkona pelattavaan kauden toiseen Stadin derbyyn varsin erilaisista lähtökohdista. HJK pelasi edellisellä kierroksella 2-2 kotitasapelin FC Lahden kanssa, jonka myötä Klubi nousi Veikkausliigan sarjataulukon kärkeen. HIFK sen sijaan haki upean 5-2 vierasvoiton Maarianhaminasta IFK Mariehamnin kustannuksella ja Tähtirinnat nousivat pois karsijan paikalta kymmenelle sijalle.

Viime kaudella HIFK ja HJK kohtasivat kolme kertaa Veikkausliigassa loppuunmyydyn yleisön edessä ja kaikki keskinäiset kamppailut päättyivät 1-1 tasapeleihin. HIFK:n ja HJK:n ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi 26. toukokuuta HJK:n 2-1 voittoon. Ottelun kaikki maalit nähtiin tuolloin ensimmäisen 11. peliminuutin sisällä.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Jukka Halme, Tommi Vesala sekä Emil Conti. Keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen ja maalivahti Tomi Maanoja debytoivat HIFK-paidassa IFK Mariehamnia vastaan.

HJK:sta sivussa ovat Taye Taiwo sekä keskikentän johtohahmo Atomu Tanaka. Klubi vahvisti kokoonpanoaan julkaisemalla maanantaina kauteen 2017 asti ulottuvan sopimuksen hyökkääjä Ousman Jallown kanssa. Jallown pelaaminen ratkeaa ottelupäivän aikana. Rafinha ja Roni Peiponen debytoivat Klubin paidassa FC Lahtea vastaan.

13323277_1169026156449945_592041884220415464_oMuurisen ja Lehkosuon kohtaaminen

HIFK:n päävalmentajaksi loppukauden kattavalla sopimuksella siirtynyt Antti Muurinen on voittanut pitkän ja menestyksekkään valmentajauransa aikana seitsemän Suomen mestaruutta. Muurinen on HJK:n päävalmentajana toimiessaan valmentanut myös HJK:n nykyistä päävalmentajaa Mika Lehkosuota.

– Meillä on kuitenkin jonkilainen historia 90-luvulta lähtien eli matkaa on taitettu vuosikymmenten saatossa. Arvostan Anaa tosi paljon. Tietysti olemme kohdanneet tässä vuosien saatossa montakin kertaa. Ensitreffit on siis jo koettu. Muistan ensimmäisen pelin Hongan riveissä, silloin oli erilainen tilanne. Nyt tämä menee jo molemmilta rutiinilla, Lehkosuo kertoo.

– Jalkapallo on täynnä suuria tunteita. Minusta on aina mielenkiintoista kohdata sellainen valmentaja, jota on itse saanut joskus valmentaa. Se voi kertoa siitä, että olenkohan ollut liian kauan näissä hommissa. Minusta on upeata olla tässä mukana pitkästä aikaa. Bana on tehnyt loistavaa työtä joukkueen kanssa. Joskus aikoinaan totesin, että varmasti kaikille suomalaisvalmentajille on hienoa valmentaa maajoukkuetta ja HJK:ta. Nyt on pakko lisätä siihen myös HIFK, Muurinen kertoo.

Muurinen ei lähde avartamaan pelitaktisia asioita sen tarkemmin. HIFK:n joukkue harjoittelee vielä tiistai-iltana ennen keskiviikon tärkeää kamppailua.

– Me olemme tässä kohdassa haastajia. On todella mielenkiintoista kohdata HJK. Ja jos on täysi tupa niin se on aina harvinaista suomalaisessa jalkapallo-ottelussa. Katsomossa on varmasti hyvä lataus ja on hienoa olla kentän laidalla, Muurinen fiilistelee.

HIFK pelasi sunnuntaina toisen pelin Muurisen alaisuudessa. Ensimmäinen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin SJK:n kanssa ja Maarianhaminassa räjähti – HIFK voitti sarjakärjessä olleen IFK Mariehamnin peräti 5-2 (2-2).

– Se oli värikäs peli kaiken kaikkiaan. HIFK:n fanit tekivät oman tunnelman ja vaikutuksen peliin. Kun pääsimme 2-0 johtoon niin se toi meille kaikille varmasti hyvää oloa. Koimme myös sen vaiheen, kun vastustaja tuli 2-2:een. Kieltämättä joukkue oli kopissa tauolla, kuin olisi tullut turpaan. Joukkue näytti kuitenkin henkistä vahvuutta. Voi vain todeta, kun toisella puoliajalla tuli kolme maalia, niin IFK:n pelaajien silmistä kiilui tahdonvoima ja voittamisen halu. Meillä on hyvä lataus päällä tällä hetkellä, Muurinen sanoo.

Pekka Sihvolan kuiva kausi päättyi upealla tavalla

Ainoastaan yhden maalin Veikkausliigassa ennen viime sunnuntaita tehnyt Pekka Sihvola räjäytti pankin todellisesti IFK Mariehamnia vastaan. Sihvola teki ottelussa hattutempun ja varsinkin hänen toinen maali oli upeaa katseltavaa. Vahvaa kautta pelaava Ville Salmikivi osui kahdesti ja nousi HIFK:n maalipörssin jaetulle kärkipaikalle viidellä maalilla yhdessä Juho Mäkelän kanssa.

– On ollut vaikea kausi joukkueelle ja henkilökohtaisesti. Onnistumisia ei ole tullut siihen malliin kuin on ehkä odottanut. Hieno reissu Maarianhaminaan. Maalit vapauttivat omaa ja joukkueen pelaamista. Kun katsoo kuinka paljon he olivat päästäneet maaleja kotikentällä ennen sunnuntaita, niin kyllä se kertoo meidän flow-tilasta. Hyökkäyspelaaminen oli värikästä, Sihvola kertoo.

Isolle yleisölle pelattavat Helsingin paikallisottelut tuovat aina oman mausteensa pelaajille, sillä otteluissa on poikkeuksellisen hieno ottelutunnelma. Neljä aikaisempaa Stadin derbyä ovat olleet loppuunmyytyjä.

– Sarjataulukko pakottaa siihen, että meidän on mentävä peli kerrallaan. Emme kovinkaan paljon ole ehtineet ajatella HJK-ottelua. Ei se ole peli muiden joukossa. Stadion on täynnä ja faneilla on kova mittelö keskenään. Varmasti näemme erittäin mielenkiintoisen matsin huomenna, Sihvola sanoo.

HIFK – HJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Otteluun on jäljellä alle 140 pääsylippua (päivitetty 9.8. kello 19.15)
> Liput

  • Portit stadionille aukeavat kello 17.30. Saavu ajoissa paikalle. Stadionilla turvatarkastus.
  • Autolla liikkumista kannattaa välttää ja julkisen liikenteen hyödyntäminen on enemmän kuin suositeltavaa.
  • Molempien joukkueiden kannattajat marssivat stadionille, joka aiheuttaa katujen sulkemista. HIFK-kannattajien marssi kohti stadionia lähtee ravintola Hookin (Kisahallin pääty) edestä kello 17.00.
  • HIFK:n pelaajat toivovat, että kaikki paikalle saapuvat IFK-kannattajat pukeutuisivat punaiseen. Stadi on punainen!
  • Ottelun päätyttyä Klubipäädyn portit pysyvät kiinni 30 minuuttia, jotta kotijoukkueen kannattajat ehtivät poistua stadionilta. Sodexo on varautunut ottelun jälkeiseen odotteluun kioskimyynnin tarjouksilla.
  • ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä

2015-07-06 18.32.53

Katso tiistaina 9.8. kello 13.00 järjestetty ennakkolehdistötilaisuus tästä: