Skip to main content

HIFK matkustaa sunnuntaina Rovaniemelle, jossa se kohtaa Veikkausliigan sarjataulukossa kuudentena olevan Rovaniemen Palloseuran. ISTV sekä Ruutu+ näyttävät Rovaniemen keskuskentällä kello 18.30 käynnistyvän ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK:lle neljä seuraavaa ottelua tulevat olemaan todella tärkeitä. Vastus on sarjan kärkipäästä, kun RoPS:n ohella vastaan astelee SJK (kotiottelu), IFK Mariehamn (vierasottelu) sekä kauden toisessa Stadin derbyssä kohdattava HJK (kotiottelu). HIFK:n on sarjataulukossa 11. sijalla tasapistein viimeisenä olevan PK-35 Vantaan kanssa. Karsintaviivan paremmalla puolella majaileva FC Inter on vain yhden pisteen päässä.

Sunnuntaina kohdattava RoPS on 16 pelatun ottelun jälkeen kuudentena. Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksella pudonneella RoPS:lla on pisteitä kasassa 26 ja piste-ero kolmantena olevaan Vaasan Palloseuraan on vain kolme sarjapistettä. Neljän peräkkäisen voiton myötä Juha Malisen luotsaama rovaniemeläisseura on jälleen taistelemassa eurokentille johtavista sarjasijoituksista.

Viime kauden maalipörssin voittaja Aleksandr Kokko on RoPS:n paras maalintekijä kuudella maalilla ja hurjalla potkutekniikalla varustettu Robert Taylor on osunut viidesti.

– RoPS on hyvä ja suoraviivainen jengi. He ovat kierrättäneet kokoonpanoa, mutta peli kulkee vaikka jätkät vaihtuu. Meidän pitää pystyä pelaamaan ja luomaan enemmän maalintekopaikkoja. Ennen kaikkea meidän tulee olla valmiina fyysiseen peliin, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK ja RoPS ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen Veikkausliigassa. Sonera Stadiumilla 9. toukokuuta pelattu kamppailu päättyi 1-1 (1-0) tasapeliin. Joni Korhonen vei tuolloin Tähtirinnat johtoon ensimmäisellä puoliajalla ja Ville Saxman tasoitti toisen puoliajan alussa. Joukkueet kohtasivat myös maaliskuussa pelatussa harjoitusottelussa ja HIFK voitti ottelun 3-2 (2-0).

Tähtirintojen kokoonpanosta ovat yhä sivussa Jere Piirainen (yläraajavamma), Emil Conti (alaraajavamma), Tommi Vesala (yläraajavamma), Jukka Halme (alaraajavamma), Ville Taulo (alaraajavamma) sekä Juho Mäkelä (alaraajavamma). Debyyttikauttaan Veikkausliigassa pelaavan Juho Pirttijoen pelaaminen RoPS-ottelussa on epävarmaa.

RoPS – HIFK sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä
> ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> Veikkausliigan sarjataulukko, otteluohjelma, tilastot yms.

HIFKvsSJK

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – SJK lauantaina 30.7. kello 16.00 Sonera Stadiumilla
> Osta ennakkoliput Ticketmasterin verkkosivuilta