Skip to main content

HIFK ja SJK kohtasivat lauantaina 30.7. toista kertaa tällä kaudella aurinkoisella Sonera Stadiumilla. Kolme edellistä otteluaan 1-0 numeroin hävinnyt HIFK sai katkaistua tappioputkensa ja uusi päävalmentaja Antti Muurinen sai hienon alun Tähtirintojen peräsimessä. Ottelua oli seuraamassa kauden ennätysyleisömäärä, 3 313 katsojaa.

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK – SJK 1 – 1 (1 – 1)
11′ 0-1 Tuco
19′ 1-1 Ville Salmikivi (Fredrik Lassas)
> Ottelun tilastot

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä (C)
#18 Matias Hänninen
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#7 Daniel Rantanen
#10 Juho Mäkelä (81′ —> Pekka Sihvola)
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen (72′ —> Esa Terävä)
#17 Jani Bäckman (86′ —> Fredrik Lassas)
#25 Jere Piirainen (MV)

Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Vierasjoukkue SJK siirtyi ottelussa 0-1 johtoon 11. peliminuutilla. HIFK:ssa viime kaudella pelannut Youness Rahimi taisteli pallosta rankkarialueen sisällä HIFK-toppari Tuomas Ahon kanssa. Aho sai pelastettua tilanteen hienolla liukutaklauksella, mutta pallo jäi kuitenkin pyörimään 16-rajalle, josta SJK:n kamerunilaishyökkääjä Tuco pääsi laukomaan pallon tulisesti oikeaan alakulmaan. Maali oli Tucolle kauden kolmas Veikkausliigassa.

HIFK ei kuitenkaan lannistunut. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Tähtirinnat pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen. Pirteästi läpi ottelun pelannut Fredrik Lassas antoi hyvän ja avaavan syötön Ville Salmikivelle, joka ehkä pienellä tuurillakin ohitti SJK-toppari Abdoulaye Meiten. Salmikivi sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan liigakauden kolmannella osumallaan.

SJK oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja Tuco oli lähellä viedä joukkueen uudestaan johtoon. Carljohan Eriksson venyi kuitenkin upeasti puolittaiseen läpiajoon ajautuneen Tucon laukauksen. Myös HIFK:lla oli loistopaikka johtomaaliin, mutta Joni Korhonen ei onnistunut tekemään maalia Fredrik Lassaksen upeasta tarjoilusta.

Tauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Toisella puoliajalla HIFK sai luotua entistä enemmän painetta kohti SJK-päätyä, ja toisella puoliajalla HIFK:lle merkittiin viisi kulmapotkua. SJK sai luotua muutaman vaarallisen tilanteen laitojen kautta, mutta HIFK-puolustus oli uhrautuvaisesti edessä kerta toisensa jälkeen matalissa, taka-alueelle suuntautuneissa keskityksissä.

HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhosen laukaus oli upota maaliin, mutta muuriin osunut vapaapotku kiersi vain hieman yli SJK-maalin.

Lopputulos värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1 (1-1). HIFK sai katkaistua kolmen ottelun tappioputkensa ja Tähtirinnat ovat sarjataulukon 11. sijalla. Seuraavaksi HIFK kohtaa IFK Mariehamnin sunnuntaina 7.8. Wiklöf Holding Arenalla.

Kommentit

Päävalmentaja Antti Muurisen ensimmäinen ottelu HIFK:ssa jännitti seitsemän Suomen mestaruutta voittanutta valmentajaa.

– Totta kai ensimmäinen peli jännittää näin kokenuttakin kehäkettua. Oli tietysti kiva saada piste. Meillehän tämä peli oli vähän kaksijakoinen sillä tavalla, että SJK pääsi johtoon. Ei ihan pystytty siivoamaan tilannetta 16-rajalla ja upea maali vastustajalta, Muurinen kertoi ottelun jälkeen.

– Onneksi tultiin takaa ja päästiin muutamaan hyvään prässitilanteeseen ja vastaiskuun.

– Ilme oli hyvä ja vastustaja oli tänään kova. Peli aaltoili: välillä hyökätään ja välillä puolustetaan. Saimme kuitenkin luotua muutamia paikkoja ja taistelimme voitosta. Vastustajalle täytyy tietysti antaa tunnustusta. Kopissamme oli riemuitsevia pelaajia pelin jälkeen. Tänään tasapeli tyydytti ja lopputulos oli oikea, Muurinen sanoi.

HIFK:n tasoitusmaalista vastannut Ville Salmikivi sai Muuriselta erityismaininnan.

– Sanoin hänelle pelin jälkeen, ettei hän noin vahva ja hyvä ollut MyPa-vuosinani, Muurinen kehui suojattiaan.

SJK jatkaa yhden tasapelipisteen myötä sarjataulukon seitsemäntenä. Erot edessä oleviin joukkueisiin ovat pieniä.

– Hienoa nähdä Antti takaisin. Olemme kaivanneet sitä. Aloitimme erinomaisesti pelin ja teimme todella upean maalin. Kontrolloitiin hyvin tilannetta, mutta harmittava pallonmenetys, missä hifk on vahva ja lukemat 1-1:een. Pieni hetki oli siinä, että peli sekosi, mutta saatiin homma nopeasti haltuun, SJK-päävalmentaja Simo Valakari sanoi.

– Toisella jaksolla näytti, että molemmat joukkueet hieman väsyivät ja kadottivat kontrolliaan. Riittävästi lyötiin niin sanottuja ”läheltä piti murtautumistilanteita” ja saatiin palloa boksiin, mutta ei mennyt.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – HJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures