Skip to main content

HIFK voitti sunnuntaina erittäin tärkeässä vierasottelussa sarjanousija PS Kemin lukemin 1-2 (1-1). HIFK ehti pelata peräti yhdeksän peliä ilman voittoa, sillä edellinen voitto tuli 28. huhtikuuta pelatusta kotiottelusta Kuopion Palloseuraa vastaan.

– Aika kaksijakoinen ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli mielestäni selkeästi enemmän maalipaikkoja. Pelasimme todella hyvin ja pitkiä sekä monipuolisia hyökkäyksiä. Emme silti saaneet enempää maaleja kuin yhden, HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Kolme pistettä. Ei tätä kukaan muista enää loppukaudesta, että millainen peli oli. Vain pisteet merkitsee, Hänninen totesi.

– Olisihan Kemin ensimmäisessä maalissa voinut pelata paremmin. Puolustuksellisesti ihan ok. Aikamoista taistelua Billy Ionsin ja Cornelius Stewartin kanssa. Selvisimme ehjin nahoin ja ai että, kyllä tämä maistuu, Hänninen hymyili.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli erityisen tyytyväinen Tähtirintojen maaleista vastanneen Tommi Vesalan peliesitykseen, mutta hän muisti jakaa kiitosta koko joukkueelle.

– Taistelupelihän se oli. Olen tosi tyytyväinen, että pysyimme suunnitelmassa hyvin. Puolustimme omaa aluetta hyvin, joka on ollut aikaisemmissa peleissä meidän heikkous, nyt olimme tosi vahvoja. Kaikki Kemin tilanteet olivat keskityksiä tai niiden jälkitilanteita. Varsinkin tässä meidän tilanteessa se on ihan sama miten ne pisteet tulee, kunhan ne tulee, Honkavaara kertoi.

PS Kemin pelaajat turhautuivat ottelun aikana erotuomari Jani Laaksosen päätöksiin. PS Kemin pelaajista kaksi joutui kahden keltaisen kortin takia ulosajetuksi.

– Pelaisin vähän varovaisemmin jos olisi kortti alla ja en lähtisi tuomarille mussuttamaan. Pitää olla hissunkissun, Honkavaara sanoi.