HIFK onnistui hakemaan Sauvosaaren urheilupuistosta kauden kolmannen voittonsa, kun PS Kemi kaatui todella tasaisten vaiheiden jälkeen lukemin 1-2 (1-1). HIFK:n sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Tommi Vesala. HIFK:n edellinen voitto oli huhtikuulta, kun KuPS kaatui 3-2.

Remax_Partners_balloon_RGBPS Kemi – HIFK 1 – 2 (1 – 1)
38′ 0-1 Tommi Vesala
40′ 1-1 Billy Ions
55′ 1-2 Tommi Vesala

Vaihtopelaajat
#9 Pekka Sihvola (74′ —> Fredrik Lassas)
#12 Otto-Pekka Jurvainen (66′ —> Tommi Vesala)
#26 Ville Salmikivi (90+5′ —> Juho Mäkelä)
#35 Jussi Tolonen (MV)

Ottelu

Ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui HIFK:n niukassa hallinnassa. Kummallakaan joukkueella ei kulmapotkuja lukuun ottamatta ollut juurikaan asiaa ykkössektorin maalipaikoille. 38. peliminuutin kohdalla Tommi Vesala vei HIFK:n johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Vesala sai pallon flipperitilanteen päätteeksi 16-rajalla ja laukoi pallon tulisesti Juhani Pennasen vartioiman maalin vasempaan alakulmaan.

HIFK:n johto ei kuitenkaan kestänyt kovinkaan kauan. PS Kemin paras maalintekijä Billy Ions sai vapauttavan syötön boksiin ja Ions laukoi pallon takakulmaan tasoittaen lukemat 1-1:een. Maali oli Ionsille kauden kuudes ja PS Kemin joukkueelle ensimmäinen neljään otteluun. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 1-1.

Tommi Vesala vei HIFK:n 1-2 johtoon illan toisella osumallaan.

Toisella puoliajalla HIFK siirtyi 2-1 vierasjohtoon, kun pelattuna oli 55 minuuttia. PS Kemin maalivahti Juhani Pennanen sekä puolustus sekoilivat täydellisesti ja lopulta avausmaalista vastannut Tommi Vesala oli kärppänä paikalla. Vesala kiitti ja kiskaisi pallon häkkiin todella tyylikkäästi yläriman kautta. Vesala tuli kymmenen minuuttia myöhemmin vaihtoon saatuaan iskun olkapäähänsä.

67. peliminuutilla PS Kemin kokenut 38-vuotias laitapuolustaja Tuomo Könönen sai toisen keltaisen kortin ja mies lensi punaisella kortilla ulos. PS Kemi joutui siis taistelemaan ottelun viimeiset reilu 20 minuuttia yhden miehen alivoimalla. Myös Ryan Gilligan hölmöili itselleen lisäajalla toisen keltaisen kortin ja ulosajon.

Kotijoukkue ei onnistunut lopulta luomaan kunnollista loppukiriä, joten kolme sarjapistettä matkasivat Helsinkiin. Tappio oli PS Kemille neljäs peräkkäinen. HIFK nousi kolmella pisteellä pois sarjan jumbopaikalta 11. sijalle tasapisteisiin PK-35 Vantaan kanssa.