Alkulohkossa mainioita otteita esittänyt, ja lohkovoiton ylempien sarjatasojen pelaajista koostuvien joukkueiden nenän edestä ottanut HIFK B17 pääsi suoraan A-finaalien toiselle kierrokselle. Illan ottelussa Tapulin nurmella oli vastassa FC Honka, joka suoraviivaisella pelitavallaan oli ollut täysin ylivoimainen omassa alkulohkossaan. Honka näyttikin etenevän helppoon voittoon HIFK:n pelaajien lähinnä ihmetellessä fyysisiä ja suoraviivaisia vastustajiaan. Honka käytti tilanteen hyväkseen tehden kolme ns. helppoa maalia ensimmäisen vartin aikana.

Useimmat joukkueet olisivat jo luovuttaneet, sillä lyhyen peliajan (2×25 min) puitteissa kolmen maalin eron kurominen on kuin valtava vuori kiivettävänä, mutta HIFK:n pelaajat eivät luovuttaneet. Korkeamman prässin kautta saimme hivutettua itsemme lähemmäksi pallollista vastustajaa, ja tämän tuloksena myös enemmän pallonhallintaa sekä hitaampia hyökkäyksiä, joista saimme palkinnoksi kavennuksen juuri ennen taukoa.

Toiselle puoliajalle muutimme pelijärjestelmämme (4-2-3-1 -> 3-5-2) vieläkin hyökkäävämmäksi, mikä tuottikin tulosta sillä saimme nyt rakennettua leveyden kautta ylivoimatilanteita laitoihin ja enemmän pelaajia vastustajan 16-alueelle. Nyt vuorostaan Honka oli kovan paineen alla eikä pystynyt estämään hyökkäyksiämme, ja kuten sanotaan on loppu historiaa, sillä voitimme lopulta tämän dramaattisen ottelun luvuin 4-3.

TULE KANNUSTAMAAN HIFK B17-joukkuetta perjantaina 15.7 kello 13.30 SONERA STADIUMILLE! Vapaa pääsy!