Skip to main content

Muurinen1Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana vuodet 2000-2005 toiminut Antti Muurinen on nimetty HIFK:n edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. 62-vuotiaan Muurisen sopimus on loppukauden mittainen.

Seitsemän Suomen mestaruutta valmennusuransa aikana voittanut Muurinen on toiminut päävalmentaja edellisen kerran Veikkausliigassa kaudella 2014, kun hän luotsasi Myllykosken Palloa. Vuonna 1981 valmennusuransa aloittanut Muurinen on toiminut aikaisemmin Veikkausliigassa myös HJK:n sekä FC Lahden päävalmentajana. Kokenut valmentaja on ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa suomalaisvalmentaja, joka on valmentanut Mestarien liigassa.

Tällä kaudella Muurinen on luotsannut Kakkosessa pelaavaa helsinkiläistä FC Kontua.

– Antti oli vapaana ja olemme erittäin kiitollisia, että saimme hänet HIFK:n päävalmentajaksi, HIFK:n toimitusjohtaja René Österman kertoo.

Muurinen kertoo odottavansa uutta valmennuspestiä innolla. Muurinen korvaa tehtävässä Jani Honkavaaran, joka vapautettiin keskiviikkona sopimuksestaan.

– Tämä on todella mielenkiintoinen ja hyvä haaste. Otan suurella mielenkiinnolla tämän tehtävän vastaan. Uskon, että joukkue joka IFK:lla on, pystyy parempaan. Tärkeintä on saavuttaa sarjapaikka myös ensi kaudeksi. Pelaajisto on riittävän laadukasta, vaikka loukkaantumisia on ollut paljon, Muurinen sanoo.

– Honsulle täytyy antaa kunniaa. Hän on tehnyt loistavaa työtä HIFK:n peräsimessä. Tässä ammattikunnassa tiedämme, että potkujen mahdollisuus on aina olemassa.

Muurisen valmentajadebyytti on edessä lauantaina, kun HIFK kohtaa kello 16.00 hallitsevan Suomen mestarin SJK:n Sonera Stadiumilla.

Katso IS-TV:n tallenne lehdistötilaisuudesta tästä.

HIFKvsSJK

Klikkaa kuvaa ja hanki liput otteluun