Skip to main content

HIFK ei pystynyt katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan, kun PK-35 Vantaa kävi hakemassa kolme sarjapistettä Sonera Stadiumilta 2-1 vierasvoitolla. 

HIFK – PK -35 Vantaa 1 – 2 (0 -2)
12′ 0-1 Lucas Kaufmann (Ilari Äijälä)
41′ 0-2 Njazi Kuqi (Lucas Kaufmann)
53′ 1-2 Ville Salmikivi (Matias Hänninen)

> Ottelun tilastot

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#5 Jukka Sinisalo
#6 Xhevdet Gela
#7 Daniel Rantanen
#13 Esa Terävä (C)
#15 Juho Pirttijoki
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#18 Matias Hänninen
#20 Rickson Mansiamina
#72 Atte Otronen (MV)

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa siirtyi ottelussa 0-1 johtoon ottelun 12. peliminuutilla. Ilari Äijälä antoi hyvän syötön vasemmalta laidalta keskustaan Lucas Kaufmannille, jonka unelmalaukaus upposi HIFK-maalin oikeaan takakulmaan. Maali oli debyyttikauttaan Veikkausliigassa pelaavalle Kaufmannille uran ensimmäinen.

Ensimmäisen puoliajan lopussa PK-35 onnistui siirtymään kahden maalin karkumatkalle. Maalivahti Daniel Kollarin pitkä avaus tavoitti hyökkäyksestä Lucas Kaufmannin, joka jatkoi pallon keskellä odottaneelle Njazi Kuqille. Kuqi lakaisi heti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon etukulmaan. Maali oli kauden seitsemättä otteluaan pelanneelle Kuqille jo kauden kuudes.

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - PK-35 Vantaa, Sonera Stadiumilla, 9. kesäkuuta 2016.

Toisen puoliajan alussa kentälle tuli sisuuntunut HIFK. HIFK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa, joka toi lisäjuonikkuutta pelaamiseen.

53. peliminuutilla Matias Hänninen teki loistavan juoksun oikealla laidalla. Hännisen matala keskitys tavoitti boksiin juosseen HIFK-hyökkääjä Ville Salmikiven, joka ohjasi pallon vasemmalla jalallaan maaliin. Maali oli Salmikivelle kauden toinen.

Pekka Sihvolalla oli kaksi loistavaa paikkaa tasoittaa ottelu, mutta vierasjoukkueen puolustus oli hereillä. PK-35 Vantaa nousi voitolla sarjataulukon kymmeneksi pois jumbosijalta. HIFK on nyt viimeisenä yhdeksällä pisteellä ja kohtaa seuraavaksi FC Interin sunnuntaina 12.6.

Kommentit

– Olen erittäin tyytyväinen, kolme pistettä on aina kolme pistettä. Saimme kaksi maalia ja pari muuta hyvää tilannetta. Lähdimme tähän otteluun eri taktiikalla, kuin olemme tähän asti pelanneet ja se näytti toimivan. Erittäin hyvä suoritus meiltä. HIFK sai maalin toisen puoliajan alkuun, mutta kestimme hyvin. Tällä kaudella olemme monta kertaa menettäneet johdon. Tämä nostaa joukkueen itseluottamusta, PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi kertoi ottelun jälkeen.

– Pelin alussa oli pieni hetki, kun meidän peli oli ok. PK alkoi viedä peliä ja teimme jälleen itsellemme vuoren kiivettäväksi. Toinen maali oli käsittämättömän huonoa eikoistilannepelaamista, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

– Toisella puoliajalla parannettiin, meillä oli omat hetkemme. Emme saaneet minkäänlaista kunnollista loppukiriä aikaiseksi. Olemme tällä hetkellä henkisesti aika suossa.

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - PK-35 Vantaa, Sonera Stadiumilla, 9. kesäkuuta 2016.